999 Nejspíš ano, jenže..když půjdu na test řekněme 20.12. ona si z toho vydedukuje, ze jsem se mezitím mohla nakazit nebo ze bylo ještě brzo, aby se prokázala pozitivita. Předem už totiž počítá s tou horší variantou. Myslim, ze je to marný.
Koronavirus
Kora Ja si myslim, ze bude pred Vanoci narvano na testech. Tak dnes mi psala kamoska. Zije s rodici, mama pozitivni, ale uz je ji dobre, ve stredu jde do prace, tata negativni, ona bez cuchu ceka na test. A kdo prisel v nedeli na kafco? Vsechny babicky!!! Oni maji jakoby 3, vsechny 75+. Husty,husty,husty. Ony uz od zacatku zijou ala ,,nenecham se tim rozhodit,, ale timhle to korunovaly.
Karja To ti rozum fakt nebere, strašný. ![]()
Garfie na Twitteru Bazilišek, co jezdí v Kroměříži záchranku psal, že vezli skolabovanou babu z nakupaku rovnou do špitálu. Sice už tři dny kašle a má teplotu, ale to ma každoročně. Do nemocnice nechce, zítra má jógu a hlídání vnoučat. No a co myslíš, Covid jak vymalovanej.
Rouška pod nosem included.
continuity To už je fakt k zasmání, protože je to úplně neuvěřitelný.
continuity Jako takové to člověk skoro přeje....kdyby aspoň nenakazila nikoho dalšího!
Karja Já pro ně mám pochopení, my se oproti jaru už taky běžně v rodině vídáme, ale když víš, že hrozí nějaké riziko, tak se tomu vyhneš, těch 10 dní vydrží každý.
continuity Mamka to taky takhle zlehcovala i byla v pokuseni jit do prace, protoze takhle bezne vyrizena chodi a ma takove silnejsi virozy tak dvakrat do roka. Nakonec jsme ji premluvili na ,,co by na to rekli lidi,,. Tak zustala o den dyl doma a pak uz teda asi ctvrtej den zavolala prakticke no.
anebo mají všechny možný příznaky, ale je naplánovaná rodinná oslava, tak dotyčnému sezvani pribuzni reknou, že to určitě není ono a on tomu věří a oslava proběhne... naštěstí to buď neměl nebo byli všichni bezpriznakovy.. příbuzných několik 75 +
dokud jsem tohle neslyšela, tak jsem nevěřila, že něco takovyho je možný... je to blizky známý a povazovala jsem ho za celkem pricetneho.. bohužel no
AprilTwelve jo ja mam v okoli pripad kde oslava probehla a bylo z toho dost tezkych pripadu, nakazili se skoro vsichni. prezili teda a babicka 85 to jako jedina nechytla:-)
Me teda stvou i ty lidi, kteri prechazeji chripky, jeste pred covidem bezny jev. Chrchla, teplotu ma, ale musi jit do kina.
A ty babicky jsou extra kategorie. Uz jsem tady psala, jak moje mama nutne musela do kostela a jak jsem se zlobila. Tak nedavno chtela zas, nastesti se mi podarilo najit nejaky pastyrsky list, kde se doporucuje sledovat bohosluzby v TV, a na strankach jejich farnosti uz bylo napsane, ze bohosluzby jsou neverejne. Ja chapu, ze ji taky chybi kontakt s lidma, nikam ted nechodi, jen si telefonuje se znamyma. Ale ona tam chtela hlavne proto, ze mela byt mse za nekoho z rodiny a to se prece do kostela vzdycky chodilo. Bohuzel ted to neni jako vzdycky, jen to pochopit.
Asi už mi hrabe, ale nezmizely tady nějaké příspěvky
?
U nás se to začalo trochu sypat. Táta je C+, nás to minulo těsně, měl podezření, tak sám zrušil společný víkend, to jsem docela koukala, většinou takhle zodpovědnej nebejvá. Blbý je, že oni tam na vesnici žijou všichni na jedná hromadě, on se svojí novou ženou a dětma, hned vedle moje máma a její další dvě děti ... no je na to napojenejch dost lidí, ale tak snad to všichni nějak přestojej s mírným průběhem.
Do toho mi dneska volala babička, že Vánoce u ní letos asi raději ne. Že ona se nebojí, ale nepřijde jí to rozumný. Chápu chápu, ale druhá babička letos zemřela, takže už to samo o sobě by stačilo na pokažení svátků, teď ještě tohle. Na Štědrý den nepřijede ani ségra, protože mimino, taky chápu. Ale nějak se ta vyhlídka Vánoc kazí :(
Já měla na dnešek naplánovanou adventní párty u nás, společný pečení, hromada svařáku, spousta dětí ... těšily jsme se všechny, logicky jsme se teď skoro neviděly a ten advent je fakt dost ošizenej, oproti předchozím letům ... a já se ráno probudila se škrbáním v krku. Loni bych nad tím asi mávla rukou, mívám to průběžně celou zimu (nějakej ten zlatej staf., škrábe mě v krku fakt od října do března), ale teď ... no zrušila jsem to radši, ale otrávená jsem fest.
Společně s hrozbou znovuuzavření restaurací je to pro mě dneska fakt na panáka něčeho ostřejšího.
MP Meri
Na to se nedá nic říct, jen obejmout, tak aspoň na dálku. Drž se.
Já na dnes objednala na dobrovolny test v rámci preventivního testování pedagogických pracovníků. Přesně na čas. Mají to po pěti minutách.
A když jsem dorazila, bylo tam asi 30 lidi ve frontě. Prý mají trochu zpoždění.. Ehmm..
Tak jsem se zase otočila a jela domů. Tvrdnout tam tedy ani náhodou.
Tohle úplně nesnáším, nevážit si času druhých. Pro doktorské čekárny velmi typické.
Ja mam hrozny dilema, ve ctvrtek jdu na zubni hygienu a pak nasledne k zubari a jsem na nervy, aby mi neco nebylo a nebyla jsem nakazliva. Pritom chodim jen jednou tydne na nakup, jinak nikam a ani se necitim nemocna, ale ted me dva dny trosku skrabalo v krku. Rymu nemam, teplotu taky ne, ale proste mam "pocit". Jenze dat 2k za test ted fakt neni vhodnej vydaj. Melo by smysl poprosit obvodacku? Ja nevim, uz z toho fakt blaznim![]()
711990 neofic info od kamaradky-sestry u obvodaka. Zadanky vystavuji vzdy, i kdyz je to tak trochu "na prani" pacienta. Jako asi ne, pokud bys rekla, ze to potrebujes na cestovani napr.! Ze dokonce tem lidem radi, co jako "asi" maji za priznaky. A do karty to pise, test vyzadan pacientem. Ale nemaji s tim problem. Bohuzel nebude to vsude stejny...
711990 oni davaji ma hygiene a u zubare hned vyklotat alkoholovou ustni vodou a to pry ty viraky v dutine pokosi
711990 Muž byl onehda u zubaře a po něm prý šel covidový pacient. Doktorka holt musela do munduru. Ale je fakt, že znova měl jít za 14 dnů a to už doktorka volala, ať nechodí, že má covid (ona).
brrr tomu nerozumim. Jakoze mam sice covida, ale prohlidku nevynecham..?
Nebo jakoze akutne?
Pavlena Předpokládám, že to bylo akutní.
Pavlena předpokládám, že akutní, s prevencí by ho vyhodila. Spíš se ale nakazila od někoho, kdo ji neřekl, že ho tři dny škrábe v krku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY