Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 11:10

711990 jé, to mě mrzí, tak ať to zvládnete v pohodě,držím palce!

Online continuity
43577 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 11:18

Z deníku premiéra. To by byla dokonalá fraška, kdyby to nebyla realita.

https://archiv.ihned.cz/c7-66855440-11rrfj-0cf4b74270a61e7

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2020 11:25

711990 budete v pořádku. Neboj, Tonda odběr určitě zvládne a pak už se nemusíte bát. Vánoce byste mohli třeba trochu odsunout, když bude potřeba.

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 11:31
Reakce na razorblade:

Bychom sly klidne i na tv nova.

​Ovšem tos vytáhla nejtěžší kalibr!

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 11:38

barbucha na tu cumi nejvic lidi :D a myslim, ze dojemny pribeh sester, kterym reditelka neumoznila se setkat s babickou kvuli tomu, ze byla lina zaridit dvakrat do tydne okenko na otestovani navstev, coz doporucuje i mpsv, a babicka zemrela... to by nova urcite brala

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 11:38

711990 Neboj, Tonda to dá v pohodě. Hlavně přeju lehký průběh.

Online continuity
43577 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 11:50

razorblade Jen houst a větší kapky, já bych ani nečekala, co se stane s babičkou, mít tvoje možnosti. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 11:57

Jsem neskutecne stastna,ze jsem tu navstevu rodiny v cesku stihla za pet minut dvanact.Ode dneska vychazeni jen v nutnych pripadech....to je fakt hroznej zivot.

A Merkel chce po vanocich tvrdy lockdown......

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 11:59

razorblade V babiččině DD testují 2x týdnně po dobu 2 hodin. Mamka byla včera a prý to odsýpalo. Test platí 48 hod, tak tam dneska běžela hned na první možný termín. Ještě jde zítra a pak 2x strýc.

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 12:02

711990 Husty! Hele ja to v patek odmitla za deti. A jde to, i jsem se na to ptala. A nejlepsi sambo to odmitnul i sam za sebe, proste tu pani prehadal na telefonu. Ale my mame jen kontakt no...nenahlasila jsem babicku jako clena domacnosti, ale kontakt.

Ale necekala bych to u tebe teda. Fakt myslis, ze jste nekde nahodou ten bacil potkali, ze to neni treba od samba nebo tak?

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 12:15

Karja tyjo tak ted mi Tondova doktorka rekla, ze to odmitnout nejde bohuzel, ze to slo jen donedavna a ted uz musi...jinak sambo je na home office od brezna, chodi ven min nez ja, jidlo vozi rohlik, jednou za 10dni cca jdem do Billy nebo Lidlu a ja chodim do DM. Jedina moznost me napada to hriste, kde ale ja mam rousku a nepriblizuju se na 2m k ostatnim rodicum a Tonda si nehraje kontaktne s detma. Zato si ale hraje s erarnima hrackama a nedavno olizl tlacitka ve vytahu nez sem mu dokazala zabranit. MHD jsme nejeli tak 2 mesice. 

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 12:19

razorblade Ty navstevy je dalsi nedomyslena vec. V okrese kde mam trvale bydliste netestoval zadny domov a az pod tlakem zacina zitra delat antigen testy jedna mistni nemocnice za 350,- czk. Takze stat otevrel domovy a stanovil takove podminky,ktere se nedaly splnit. Na krajsky urad jsem se taky obratila a nova krajska radni pro soc.zalezitosti me odkazala na stranku kde kraj lidem sdeluje,ze domovy testy nejsou povinne delat, tak co bych po nich chtela ze? Jestli o tom nekdo napise bude to jenom dobre.

Online continuity
43577 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 12:20

711990 ty jo, tak to je pech. Snad budete mít mirnej průběh. 

Offline Pavlena
6922 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 12:22

711990 tyyyjo, tak to je úlet, tebe jsem tipovala jako jasnou neškodnou rýmičku, zvlášť když popisuješ váš způsob života.. Tak hlavně, ať jste brzy cajk, pak zas budeš (zatím minimálně ty) pokoj a aspoň na pár měsíců budeš nejbezpečnější kontakt všude vůkol...

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 12:30

continuity ja sve moznosti nechci zneuzivat, ale vcera jsem fakt byla dusledna na pani namestkyni. Kolegyne, co to slysela, se smala, ze jsem prej huste s usmevem na rtech vyhrozovala. Mne zatim jediny, co se podarilo, bylo sehnat pro mati a segru PCR test pres kamosku, ale tohle neni dlouhodobe mozny, to je ted jednorazovka, nez se podari dalsi reseni.

Uz jsem fakt normalne uvazovala o tom, ze jestli se nouzovej stav potahne, coz se potahne, a reditelka v duchodaku bude furt delat tyhle ofuky, ze by se vyplatilo, abych se ja a terba neter, ktere jsem jeste relativne mlade a zdrave, vedome nakazily a tim si zajistily na 90 dnu vstupenku do duchodaku. Aby vubec nekdo mohl za babickou jezdit, kdyz se antigenni testy nedaj nikde sehnat. Jako fakt zoufali lide budou hledat zoufala reseni.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 12:31

brrr tak to mate skvely. u nas je taky dost dd, ktery to takhle delaj. udelaly proste system s objednavkama, aby se na vsechno dostalo a bylo to spravedlivy. ale ten nas ma bohuzel reditelku, ktera si nerada komplikuje zivot. takze babicka rikala, ze na navsteve zatim byli pribuzni jen u jedne pani, a to proto, ze ti pribuzni nekdy na podzim meli covid, tak se na ne vztahuje ta 90denni lhuta.

Offline Pavlena
6922 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 12:35

razorblade Je to hukot a držím ti palce, ať to nějak vymyslíš. To nakažení by vlastně nebyl špatný nápad, jenom teda otázka, jak si ještě zajistit mírný průběh...

A jinak teda (nevezmi to blbě!) úplně věřím, že dokážeš být pěkně hustá, s úsměvem a příjemným hlasem a protějšci v pozoru..

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 12:35

Pavlena no prave! Jeste jsem si nadavala ze jsem blazen a zbytecne panikarimprotoze kdyby me necekal ten zubar, tak se nad tim vubec nezamyslim, mne fakt akorat skrabalo v krku a mela sem.nezvykle dlouhou migrenu pred tejdnem, ktera s tim mohla souviset, ale treba taky ne.

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 12:37

711990 Jo, ale ten odber je pro deti v poho. Ja vahala kvuli vzdalenosti jen a tomu, ze sambo nas tam nechtel vezt. Velkamala brecela asi 3 vteriny a mala mala asi 5;-).

Online continuity
43577 příspěvků moje polička 09. prosince 2020 12:38

razorblade ale to není zneužívání, toto pomôže i dalším postiženým tímto lemplovstvim, ať už to vzniklo kdekoliv.