Zkusila jsem rodině navrhnout, že místo velkého vánočního setkání v domě si uděláme vánoční krátkou procházku (kočárky i berle:) s ozdobenim stromku pro zvířata v lese. No zatím jsem nikoho nepřesvědčila. Všichni se ptají Proč? Tak jsem taky za nervaka a ještě mi řeknou, že stres je horší než nějaká čínská chripecka. ![]()
Koronavirus
continuity byla jsem včera u kadeřnice a ta říkala, že plno firem plánuje vánoční večírky ve velkém stylu... i třeba s partnery a partnerkami. To nepochopíš.
Nenarazila jsi někde na info, jak to bude s lidmi, kteří mají protilátky. Taky se počítá s očkováním?
Lamicka a kde ty večírky budou dělat? To se dnes najde hospoda, která je ochotna udelat akci pro 50+ lidi?
Já se přiznám, že se mi tím zákazem trochu ulevilo, protože loni jsem organizovala pouliční punč pro sousedy, bylo to strašně povedené a každý se mě teď u popelnic
ptá, jestli to letos zopakuju....my jsme malá ulice, jen 9 domů, jenomže věkový průměr je dost vysoký, k tomu tady máme dva doktory z fakultky, nechci lidi dostávat do pozice "rádi bychom přišli, ale bojíme se a je nám blbý nepřijít". Tak teď je rozhodnuto za mě naprosto jasně.
continuity ptala jsem se stejně, tak prý přímo ve firmách... chlubí se tím někomu, kdo po několika týdnech otevřel provozovnu a bojí se co bude.
no už sa fakt nečudujem ničomu... dnes mi písala kamoška a sťažovala si, že už sa niekoľko nocí nevyspala, pretože kašle. Ja na to, že aspoň cez deň čosi dospí, a ona že to vôbec, musí chodiť do práce, má naplánových do vianoc množstvo klientov, a ešte je objednaná aj na preventívku na gynekológiu, že na PN ísť nemôže ![]()
MP Meri s tou restauraciou ta velmi chapem. Decka maju bar zatvoreny v podstste s malymi prestavkami v lete kedy sa mohlo sediet vonku uz od zaciatku covidu. Do toho stavaju dom a uz je to dooost napnute. Vlada tvrdi ako posiela kompenzacie a teda hahaha. Len sluby alebo len minimum. Ono je rozdiel pracovat ci uz z domu slebo dochadzat do prace a nemoct pracovat a este premyslat z coho zaplatis zamestnancov.
Je to narocne a teraz este vxhladili ze budu zas tvrdsie opatrenia. Tak to uz neviem ako to bude. A nejde obdarceky ale o zivobytie. Clovek vsetko dodrzuje lebo ma okolo seba ludi co nechce ohrozit, nikam nechodime iba sme spolu a keby aspon na zaklade tych opatreni bolo vidiet klesanie nakazenych a chorych ale nie. Este to stupa ![]()
jako dnes mě jeden doktor vytočil doběla, ale i tak, toto je prostě humus..
LISTOPADU?!?
Tak diky za dodani odvahy, v 9 sem se dovolala k prakticke, ta bez reci vystavila zadanku a v 11 uz mam test za sebou:)
A dneska wtf moment....v byte pod nama probiha rekonstrukce. Jsou tam 3 remeslnici a dneska na ne prijela mestska policie na udani, ze nenosej rousky....
![]()
Já si neumím představit, co za typ člověka ty měšťáky volá. Jakože bych šla kolem sousedů, slyšela vrtačku, tak bych nakoukla špehýrkou, jestli si náhodou řemeslníci nesundali roušky, abych mohla přičinlivě vytáčet 156??
Aranel no oni zrovna vynaseli bordel ven, bez rousek...kolem nikde nikdo. To fakt musel bejt nekdo kdo akorat cumi cely dny z okna. Furt nad tim premejslim, co za hajzly mame v baraku![]()
Janulik03 To mě mrzí
Já bych stoprocentně celou situaci vnímala nebýt sambova bistra úplně jinak. Moji práci to neovlivnilo, respektive ano, nebyly odměny a asi možná dlouho nebudou, jsou nějaká rezimova opatreni, ale proti tomu, co řeší živnostníci a podnikatele je to NIC. Nebýt toho, tak bych to cely brala jako takovou malou nepříjemnost, možná bych to se zájmem sledovala jako historickou událost, v klidu si nakoupila on-line a večer si zanadavala u zpráv. Jako jasne, každý podnikatel jde svým způsobem dobrovolně do rizika, ale tohle ... to je proste hrozná bezmoc a něco, na co se nemohl připravit nikdo.
MP Meri tyo, mě se to osobně sice taky až tak nedotýká a ani v rodině nikoho takovýho nemám.. ale to co předvádí teď (dnes) už mi přijde tak ale tak donebevolající nehoráznost, že si neumím představit že to takhle vůbec může projít.. no ale tenhle pocit už jsem měla víckrát a furt to jde.. achjo. hrozně moc je mi tvýho muže i těch ostatních líto
Hlásím se do týmu, kterej doufá v úspěšnou antivax kampaň
Taky by se na mě v první vlně nedostalo, tak snad díky čipům Billa Gatese toho zbyde víc ![]()
Už aby to bylo - jiný řešení není.
MP Meri no ono myslim ze takych zivnostnikov je vela. Tak vieme si pomoct ale nejde to donekonecna. Hadam to vsetci prekoname v zdravi a budeme si tu pisat ine veci ako staznosti ale co sme zazili kde sme boli co nakupili...., zas bude dobre
Martin Jaroš velmi trefně.
Koukám z dálky na situaci s covidem v Česku a musím přiznat, že jsem z toho jelen. Nechci komentovat jednotlivá opatření. Nerozumím tomu, tak nedržkuju. Určitě je nějaká logika v tom, že se zakáže pití pod širým nebem - to nechám koňovi.Ale jednu věc myslím okomentovat můžu. Jde obecně o to, jak funguje dav a jak pohnout masu lidí k nějakému činu. Přemýšlením o tom se snažím živit už 20 let. No a z tohoto hlediska mi jako největší problém přijde, že tam jedete naprosto brutálně stylem brzda plyn, brzda plyn. To je styl jízdy, který je všem kromě řidiče nepříjemný a za chvíli se z toho všem v autě chce blít - samozřejmě kromě toho cvoka, který se drží volantu a nevnímá to. Taky se tím ničí auto, stoupá spotřeba, je to neefektivní způsob jízdy. Ale hlavně to bolí cestující, a to já přesně na svém Facebooku vidím - že už všichni potřebují kinedryl.Těch změn je prostě příliš. V pondělí se něco zavede a v úterý začne ta samá vláda vyhrožovat, že ve středu se to možná zpřísní. Tvl, vždyť oni se chovají jako nějací sadističtí bachaři - studená voda, horká voda, studená voda... Vždyť pro obyvatelstvo musí být strašně těžké to vůbec sledovat! Všichni musí být neustále ve střehu, majitel hospody aby čuměl na zprávy 24/7, aby věděl, jak bude vypadat jeho živobytí zítra odpoledne! To je tlak, který lidi nemůžou dlouhodobě vydržet - a ani se to od nich nedá chtít! Je až neuvěřitelné, že si to vláda neuvědomuje. Manažer, který není sociopat, tohle musí vnímat...Chápu, že takhle zmatených zemí je víc. Ale ne všechny. Ježíš, tady, kde žiju - já už si upřímně ani nepamatuju, kdy se naposledy změnila pravidla. Myslím, že někdy v září. Prostě každá fáze vydrží celé měsíce, všichni jsme v mnohem větším klidu, majitelé podniků mají nějakou stabilitu, vidí dopředu, co bude... to se žije úplně jinak. Lidi jsou mnohem méně vypsychovaní... Ale v Česku, jak cítím z médií a ze sociálních sítí, na to lidi myslí neustále, řeší se to každý den, je to každodenní proud nových absurdit a změn. To musí být obrovský stres, vlastně obdivuju, jak to dáváte. Třeba minulý týden jsem zase koukal jak tele na nová vrata. Před měsícem měla země nejhorší čísla na světě, totální apokalypsa, o měsíc později se všechno rozvolňuje, otvírají se hospody, jako kdyby se nechumelilo. Po týdnu z toho dostaneme strach (i když nákazy z těch hospod se ještě ani nemohly projevit) a zase se drápeme po ruční brzdě a jdeme do smyku... To třeba Německo (které přitom mělo čísla mnohem lepší) v tu samou dobu deklarovalo, že prodlužuje lockdown nejméně do 10. ledna. Tomu se říká opatrnost a prozíravý přístup. V ČR vláda udělá týdenní party, pak přijde kocovina a toho 10. ledna tam budete mít lockdown taky, stejně jako ti Němci, ale zase o kus horší čísla... Tam, kam Němci systematicky kráčejí, tam my se snažíme dostávat náhodnými přískoky vlevo, vpravo, trošku dozadu... no a pak se divíme, že je ten rozdíl vidět i při pouhém přejezdu hranic. Tímhle ryc pic stylem se u nás teď dělá všechno. Rozpočet, daňové reformy. Vy to budete nenávidět, ale já to stejně řeknu - když se podíváte skoro na jakékoli rozhodnutí za poslední roky, tak v 90 % procentech případů bychom bývali udělali líp, kdybychom to přesně opsali od Němců. Když už je ten Babiš tak blbej, že to sám neuřídí, tak by se měl aspoň koukat přes rameno k sousedovi.No nic, držte se. Furt je na tom jedna dobrá věc - že si tím tihle neschopní šašci kopou vlastní hrob. Tahle vláda byl pro ČR ztracený čas, dokonce nás to vrhlo dost zpět - ale tak za rok touhle dobou už se to bude spravovat. Držím palce.
barbucha já už si delší dobu o něm nic moc dobrýho nemyslím a tímhle to teda nevylepšil.
Proč? Já si od začátku stěžuju hlavně na tu brzdu-plyn, dyk je to k nevydržení a strašnej bordel... mně teda mluví z duše.
viktorka_od splavu vždyť je to úplně přesný.
barbucha taky mi mluví z duše.
jakoze objevil co vime uz x mesicu no to jo. a zbytek toho postu je proste mimozni, eh.. nemci delaji vsechno nejlip a staci se jich drzet. tak urcite.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY