Sweet Potato to je neuvěřitelné. 21. století, IT systémy používáme 50 let, umělá inteligence pomalu řídí auta a toto ![]()
Koronavirus
Sweet Potato continuity na tohle jsem narazila, kdyz trasovali syna. Kladli dotazy, ktere uz tam klidne mohli mit zanesene z nasi jarni karanteny (byl uz nekdy pozitivni, kolikrat byl na testu, posledni test byl tedy negativni - ne asi
- kde se potkal s pozitivni osobou... jako vzdyt to byl dusledek dochazky do skolky) Systemy nemaji propojene, je to strasne.
Sweet Potato to je teda hruza:(((
Lamicka jj berem Dcko v tydennich tabletach z DM uz od jara. A Ccko ted taky sypu. A jeste piju kazdy den ginger shot z Lidlu. Mam pak dojem, ze ted zazvor urcite vypalil vsechny bacily!:))))
viktorka_od splavu Má nařízenu karanténu. Nemůže ji totálně ignorovat přeci.
Ok, na nákup ano, ale třeba k zubaři nemůže. A do práce taky ne.
Sweet Potato aha, no já bych ji ignorovala zcela bez problému. ale mně se to mluví, mě do ní nikdo neuvrhnul ani z ní nevysvobodil a kdybych na to měla čekat, budu mít fousy po kolena
ty jo, prosím tě, kdy zakázali svobodné rozhodnutí?
viktorka_od splavu já moc nerozumím, na co se ptáš - když někomu nařídí karanténu, tak ji jako nemá dodržovat? Nebo v čem má být to svobodné rozhodování, když člověka dají do karantény?
Sweet Potato to je neuvěřitelné. 21. století, IT systémy používáme 50 let, umělá inteligence pomalu řídí auta a toto
no to si presne rikam, kdyz to ctu, masakr!
K te vakcine, moje kamaradka dela ve zdravotnictvi, sama lekarka neni, ale pracuje s mnoha lekari. Celou dobu rikala, ze se vakcinovat nenecha v zadnym pripade. Meli v praci skoleni minuly tyden, kvuli tomu dovozu a distribuci a a rikala, ze ti lekari co je zna a duveruje jim to vysvetlili a argumenty padne (proc rychlost vyvoje atd), ze se ockovat klidne necha.
Kokoska vidim rozdil v narizene karantene a karantene narizene omylem, v ktere jsem nepravem a neuvolni me jen, protoze v tom maji bordel. Takovou karantenu bych teda taky nedrzela.
Kokoska karanténu nařízenou na základě omylu bych teda nedodržovala, v tom jsem s viktorka_od splavu zajedno, a přiznám se, že by mě vůbec nenapadlo, to nějak úředně řešit.
Lamicka Takže bys v té karanténě podepsala místopřísežné prohlášení, že nejsi v karanténě?
Já tedy ne.
Sweet Potato tak pokud by po mne neco takoveho nekdo chtel, ne. ale predpokladam ze nikdo nic takoveho nechce. jinak bys mi to na tu mou otazku vcera rekla, ze?
viktorka_od splavu Psala jsem o zubaři, že?
Jinak mně tedy právnička ani "nedovolila" jít na nějaké jednání, pokud by to nebylo oficiálně zrušené.
Sweet Potato ne, ale nevím, kdo by to po mně mohl požadovat. V práci je stále možnost HO, k doktorovi bych asi nešla, pokud by to nebylo nutné, ale jinak bych se doma nezavřela. Vlastně, jak nad tím přemýšlím, tak po mě za celý půl rok žádný doktor nic nechtěl. Byla jswm u zubaře, pediatra, gynekologa. Všichni fungují tak nějak normálně.
Sweet Potato ja u zubare nic nepodepisuju. byla jsem na jare a asi mesic zpet. u lekare jsem byla naposled minuly tyden, jako povinny doprovod, primo v ordinaci. jediny papir podepisoval pacient a to souhlas se zakrokem. ohledne jednani-jelikoz jsem zamestnanec, tak za mne by rozhodnul nadrizeny. kdybych nebyla zamestnanec, rozhodnu se sama podle okolnosti.
Lamicka viktorka_od splavu Pinot Noir nojo, ale jak pise Bramburka, i kdyz to je omyl, porad je to narizena karantena se vsemi dusledky nedodrzeni. Nevim, jestli to nekdo kontroluje, ze jsi doma, ale pokud nemas nejake vyjadreni hygieny, asi bys to tezko vysvetlovala.
Mimochodem, Sweet Potato , jak vam oficialne tu karantenu zrusili? Jen telefonem nebo mas na to nejaky papir?
viktorka_od splavu vsude, kam jsem sla s tatou, podepisoval on papir, ze nema priznaky a ze se nesetkal s nakazenym. Ze to nemuze uplne vedet, ten kontakt, je jina vec. Nekde to chteli podepsat i po mne, obema nam merili teplotu.
Kokoska tak po mně naopak nikdo nic nechtěl - kožní, zubař, endokrinologie, pediatr.
Kokoska Telefon z nemocnice, pak sms a mailem nový certifikát. Z hygieny ovšem nikdo. Já se tam snažím už od pondělka dovolat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY