Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 08:25

Ja už tie uznesenia vlády ani nesledujem, ale včera to niekto zmienil na Twitteri. Naozaj obmedzili od piatku maloobchod, s tým, že to potom na Twitteri dementovali, že ho určite neobmedzili?

Podľa uznesenia smiem ísť nakupovať iba nezbytne nutné potreby, ale obchody s iným sortimentom budú i tak otvorené, ale nákup v nich bude porušenie nariadenia? 

Rozumie tomu niekto? 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 08:27

Tak jsem se konečně dovolala epidemioložce, už to všem ofiko ukončuje.

Těch chybných výsledků o víkendu rozeslali asi 25.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 08:28

Sweet Potato by mě zajímalo, jestli ty chybný byly všechny pozitivní, nebo se jim to náhodně promíchalo...

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 08:31

paktofonika Co tě na tom vlastně ještě udivuje?

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 08:32

moora No to mne samozřejmě taky. Ake to nám nikdo nepoví.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 08:39

paktofonika to me taky celkem rozesmalo:)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 08:40

Sweet Potato no to ma i po tom všetkom fakt udivilo.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 08:43
Reakce na crazydaisy:

Candance Jsem ráda, že tady nejsem sama, komu se to nelíbí. Můžu říct, že mě až zamrazilo, když jsem to četla. Až příliš mi to připomíná dobu minulou. Pokud by si měl každý, kdo si dobrovolně ničí zdraví platit léčbu sám, byla by to hodně dlouhá fronta.

​No tak já tady vidim drobný rozdíl.

Jde o to, že násosky, kuřáci... sportovci ... si ničej zdraví jenom sami sobě. Naopak ten, kdo se nenechá očkovat, může a) chytit koronáč a následně b) nakazit spoustu lidí.

Z toho pak plynou daleko větší náklady na léčení (celých skupin) než jednotlivce. Takže by bylo v pořádku, kdyby si laskavý odpírač zaplatil péči aspoň pro sebe, když už do toho zatáhne x dalších lidí (částečně jemu podobných odpíračů a částečně chudáků s kontraindikací očkování - který by to měli samozřejmě na kasu).

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 08:54

Sweet Potato aha, no já bych ji ignorovala zcela bez problému. ale mně se to mluví, mě do ní nikdo neuvrhnul ani z ní nevysvobodil a kdybych na to měla čekat, budu mít fousy po kolena ty jo, prosím tě, kdy zakázali svobodné rozhodnutí?

​Já ti dám svobodný rozhodnutí.

Nedodržení karantény má přece nějaký důsledky, napařej ti pokutu jak prase a eště nějaký protizákonný jednání (nehledě na to že nesmíš do práce ergo pěknejch 60% platu), a soudit se s nima můžeš až potom...

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 09:04

barbucha  v tomhle bordelu na kolečkách? 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 09:14

viktorka_od splavu 

Oukej, mluvim čistě teoreticky Ale furt to platí, a jak se znám já bych byla první která to vod...ehm, vodnese.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 09:16

barbucha Asi tak. Náhoda je blbec a úřední šiml má dobře podkováno. (Toho známého by navíc asi fakt odstřelili hned na vrátnici)

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 09:25

barbucha ale dyk tobě se to přece stalo v létě, musela sis brát zbytečně tejden dovolenou kvůli pozitivnímu kontaktu, kterej nakonec pozitivní nebyl... já bych to tak teda nenechala!

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 09:40

RoSa 

No protože jsem tu dovolenou měla už rozjetou, když mě začali honit... tak mi to přišlo jednodušší a pro mě výhodnější samozřejmě, než ukončit dovolenou a jít do karantény eště navrch - kterou jsem kvůli dovolený a nedostupnosti v zahraničí  neměla přikázanou, ale do práce jsem nesměla

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 09:48

barbucha já bych si ani tím soudem nebyla jistá. Protože hygiena ti neřekne, kdo byl tvůj kontakt. Takže soud by klidně mohl říct: bramburka sice nakonec byla negativní, ale jak jste si mohl být jistý, že jste nepotkal nikoho dalšího?

49434 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 09:50

continuity tak s tímto přístupem můžem jít do karantény komplet všichni a poslední zhasne, achjo

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 09:54

viktorka_od splavu Sorry, ale to je jako bys řekla "jela jsem na červenou, protože jsem viděla, že nic nejede".

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 09:58

continuity Sweet Potato 

Jo, tady v tom přístupu, jakej má stát ke svejm živitelům, si nemůže bejt nikdo jistej. Ničím.

Aneb jak praví klasik: Je to logické, ale zákon říká něco jiného.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 10:04

barbucha K tomu očkování. Neustále někde čtu, že lékaři by se většinou očkovat nedali. - neptej se mě kde, čtu kde co, ale i tady je dost příspěvků. Ty děláš ve zdravotnictví. Lékaři u vás by se nechali? Zas- aby léčba následků za urychlené, pořádně nevyzkoušené očkování- nebyla nakonec dražší a náročnější, než léčba covidu. 

49434 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 10:04

Sweet Potato ne, to je jako kdyby se na semaforu zasekla červená a přestože to všichni ví (dostali oficiální zprávu, neže si to "myslí"), že ta červená tam svítí omylem - a přitom stojí a nejedou. nevím jak na silnici, na železnici tyto situace můžou nastat a kupodivu - vlaky jedou:-)