Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 10:31

crazydaisy plavání bylo super a dcera tam nikdy nic nechytla. Ale pravda je, že vlhké prostředí bazénu šíření bacilů hodně napomáhá, takže se zavření vůbec nedivím. A jsem ráda, že existují i babičky, které chtějí svá vnoučátka vidět 

Zvážení rizik je samozřejmě na každém a naprosto respektuju volbu každého člověka, jen je mi to extra líto u starých lidí a dětí.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 10:35

Kokoska dětičky šikovný

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 10:37

Kokoska nám se otočila nějak přesně úderem toho 4.mesice, ale myslím, ze to má klidne čas. 
Chodí k vande schreierovy? Taky bych chodila, ale z ty naši prdele je to bohužel za covidu zvlášť nedostupný (neridim)

Karja no já mám prave v Praze kamaradku se stejně starym  miminem (skoro na hodinu) a je to vzdycky fakt duševní oáza se sejit. Jenže tlačit dvě hodiny kocar někde po vidrholci a nemoct si dat někde ani kafe je fakt docela voser 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 10:39

Potrefenáhusa chodi nekde na Chodov, je to v budove materske skolky. Jak se ta pani jmenuje, to nevim.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:07

Řeším nějaký projekt, financovaný z veřejných zdrojů, když to nedáme do 31.12., budeme peníze vracet. Všechno bylo na dobrý cestě, sice práce denně do noci, ale vypadalo to, že stíháme. 
A dneska mi klíčový člověk na straně dodavatele umřel na covid.
Můj vrstevník. Člověk, ke kterému jsem si při těch nočních jízdách vytvořila přátelský vztah, během různých testů byl čas i na zmínky o dětech, koníčcích, životě. 
Spolupracovali jsme několik měsíců, nikdy jsem ho neviděla, ale v kontaktu jsme byli skoro denně. 
Celou dobu byl na HO, ale minulý týden byl 2 dny ve špitálu na kapačkách, chytily ho záda. V úterý byl zpátky doma a pokračovali jsme v práci. V pátek začal kašlat a měl teplotu. V neděli ještě pracoval z postele, nedal si říct. Včera psal, že chvíli vynecháme, že to potřebuje vyležet. A dneska mi zavolal jeho spolupracovník.

Jsem fakt naštvaná, na tu blbou nemoc, na celou tuhle blbou situaci, na vládu, na  všechno, nejradši bych do něčeho kopla, něco rozmlátila. Osobně jsem ho neznala, ale je mi líto jeho ženy, dětí, vnoučat. Byl to správnej chlap. 

A navíc to teď nedotáhnu, nikdo jiný do toho tak nevidí. Jestli se nestane zázrak, budeme vracet proinvestovaný prachy a je to moje odpovědnost.

Ale ty prachy jsou vedlejší. Ty lidský ztráty jsou nenahraditelný.

Dík, že jsem si mohla ulevit.

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:14

Už se to rozlejzá i tady.. NA 10 měsících, NA roce.. V čem je V roce, V 10 měsících začalo nedostačovat? Tyhle zparchantělý novotvary.. Sorry, musela jsem si ulevit.

Jennyfor Jo je mi moc líto.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:26

Jennyfor to je hrozne

Taky to na mě střídavě doléhá. Třeba ještě dodavatel něco vymyslí, oni by předpokládám taky nedostali zaplaceno, tak to secasto dějí zázraky.

Ale ty mrtvé už nikdo neozivi. 

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:37
Reakce na Dadoo:

Už se to rozlejzá i tady.. NA 10 měsících, NA roce.. V čem je V roce, V 10 měsících začalo nedostačovat? Tyhle zparchantělý novotvary.. Sorry, musela jsem si ulevit.

​Jooo!

Mateřské weby jsou toho plné, jako mor! Horší než covid

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 13:22

Jennyfor To je smutné :(

Včera jsem si vyměnila pár zpráv s jedním popíračem, mladý kluk, moderátor, s všeobecným rozhledem. A psal mi věci, jako že (cituji) "umírají výhradně lidé s více chronickými nemocemi, kterým se lze kompletně vyhnout změnou životního stylu a stravy". I kdyby to byla nakrásně pravda (jakože podle mě není), to jako jsou takoví lidé něco míň? Achjo, bylo mi z toho fakt blivno. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 13:24

Dadoo A z tohole teda taky

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 13:42

Jennyfor strasny, tohle by ti popiraci meli videt.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 13:44

Kokoska 

Hlavně Babiš na to nebude mít odvahu!

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 13:45

MP Meri Právě, to jako že člověk s nadváhou je už stejně bezcennej? Nebo že za tu cukrovku si všichni můžou sami? 

Navíc tenhle chlap, podle toho, co mi říkal, nebyl žádný gaučový povaleč. S vnukama sjížděl v létě Vltavu, jezdil na kole, ty záda měl z blbýho pohybu z léta z nohejbalu, a vracelo se to. Vyprávěl mi, jak s dětma na tůrách sbírají pytle odpadků...

Nevím, jestli byl obézní nebo měl cukrovku, ale v každým případě to byl hrozně chytrej a pracovitej chlap a tyhle řeči "mladých zdravých" mě vytáčej. 

A vůbec, nikdo si "nezaslouží" zbytečnou smrt, i kdyby to zrovna nebyl člověk, co se živí zeleným ječmenem a každý ráno za rozbřesku vyběhne do lesů.

Dneska mám nějak dost, už se to nasčítalo, přestávám vidět světlo na konci tunelu. Tak snad ta vakcína.....

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 13:47

http://dfens-cz.com/mohu-se-prosim-dojit-vycurat-aneb-dve-minuty-nenavisti/?fbclid=IwAR1Rq_VRyDBxvtjC96Gam-Xc5kO4ugP3bjUYyr-ddT8qwz0KmYmHIU3VXdc

Celkem trefnej popis situace. Plyne z toho poučení, že hlavní je neposrat se z toho (a vypínat televizi a ty mluvící hlavy neposlouchat).

Na rozdíl od autora doufám, že se ještě do normálu vrátíme...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 14:16

continuity 

Já chodila se synem na plavání 3 pololetí. Za celou dobu tam chytil nemoc jednou... Sice zrovna rotaviry, ale to už je jiný příběh. Co vlezl do školky, marodí každou chvíli. Ta šatna, kde se co půlhodinu vystřídá v průměru 4 - 5 matek s dítětem byla drsná, tak bych to čekala i horší. U nás asi platilo, že si tam nemocný dítě vědomě nikdo netahal, aby mu to ještě nezhoršil.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 14:18

Jennyfor Ach jo.

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 14:26

Dadoo je to krajový, pouziva se to v okolí Mladý Boleslavi 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 14:28

Kokoska 

zakladni idea dobra, ale je pak otazka kdo bude urcovat, kdo muze a nemuze byt ockovany..... protoze ruzni imunideficitni lide maji potize dost individualni a i riziko muze byt individualni

Jennyfor 

Je mi to moc lito Jinak dkyz sjem cetla o nohejbalu tak sjem si vzpomnela, jak charakterizoval typickeho pacienta jeden z primaru ARA - jako chlapiky, co hraji v lete u vody nohejbal, nejsou to jeste duchodci byt jsou po sedesatce......

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 14:30

Potrefenáhusa Je to teda nějak nezdravě expandivní