Sweet Potato maj tech vadnych elektronek malinko vic... ![]()
Koronavirus
Treba nás muž s matematickým modelem zachrání i podruhé.
continuity Ten, který nepřišel?![]()
Dobrá zpráva: Andykódy přijdou!![]()
Sweet Potato
mas mas mezery v současné literatuře
on přišel, v nějakém čase. ti, kteří měli přijít, nepřišli.
Sweet Potato
mas mas mezery v současné literatuře
on přišel, v nějakém čase. ti, kteří měli přijít, nepřišli.
Tohle se neomrzí ![]()
Pinot Noir přesně! ![]()
![]()
![]()
![]()
No ale jedna blbá zpráva

continuity me by prave zajimalo, v tomto kontextu, jaky je tedy rozdil mezi prodelanim a ockovanim![]()
viktorka_od splavu studie ukazují, že ty protilátky po očkování klesají pomaleji. Druhá věc je, že je to vždy dost individuální, i po očkování bude cca 5% lidi, co tu imunitu nezískají. Ani těchto reinfekcii není zas takové masivní množství, ale jsou.
já teda nechápu, jak někdo může uvažovat o neočkování - vždyť na tu vakcínu čeká celej svět už od vypuknutí tý čínský chřipky! to chtěj do konce života nosit roušky a sedět doma na prdeli?
na druhou stranu: aspoň pro nás zbyde víc!
třeba v mém okolí jsou proti očkování zejména ti, co odmítají nosit roušky a všechna přijatá opatření považují za špatná, protože "je přece potřeba pouze chránit ty rizikové a ostatní nechat normálně žít".
Sairon jo, přesně tak si je představuju! parazitovat na očkované většině, to by se jim zamlouvalo!
a jak vědí, že zrovna oni nejsou taky ta riziková skupina? nikdo přece předem neví, co to s nim udělá: kamarádky dvacetiletej syn - sportovec, abstinent, nekuřák, zdravá strava... prostě samý pozitiva - to měl a myslel, že umře, jakej to u něj mělo průběh...
viktorka_od splavu já si to představuju tak, že prodělaná chřipka tě taky nechrání, abys to v sezóně nedostala ještě jednou/dvakrát... ![]()
Ani očkování na chřipku tě neochrání na 100%. Jen bych řekla, že (viktorka_od splavu
) budeš mít - očkovaná - lehčí průběh.
barbucha tak stoprocentní neni nic, žejo... ![]()
RoSa když jsem přes dvaceti lety byl v prvním zaměstnání, měla jsem tam kolegyni a ta měla mentálně postiženou sestru, narodila se v pořádku, měla nějakou reakci po očkování a to bylo prý nasledkem. no očkovaná byla v sedmdesátých letech. Docela mě to překvapilo, moje máma byla pediatricka a očkování bylo u nás samozřejmostí. Já se očkovat nechám, parazitovat nebudu, ne ani tak kvůli kovidu, ale proto, abych přispěla k návratu k normálnímu životu.
Cože?!
I bez testování se nějak dá žít.
S vakcínou je to jiné. Podařilo se ji vyvinout rekordní rychlostí – a je to vědecký úspěch srovnatelný s dobytím Měsíce. Je to spolehlivá cesta k běžnému životu, tak zní slogan. Bohužel se tu rýsuje hrozivá skutečnost: tato vláda není schopna vakcinaci zajistit. Jediné, co zatím vláda udělala krom objednávky na deset tisíc dávek (celkem se má očkovat šest milionů lidí, pokud by mělo vše jít dobře), je objednávka analýzy u firmy Ernst & Young. Ta je známá jako poskytovatel daňového poradenství, tedy radí bohatým lidem a firmám, jak optimalizovat daňovou povinnost. Teď za osm set tisíc bude v půli prosince 2020 radit vládě, co počít s vakcínou.
barbucha to si delaji srandu uz, ne?
Nechám se očkovat v nejbližším termínu, jsem zvyklá pořád někde trajdat, cestovat... Využiju i to, že jsem i pedagog, abych přeskočila v řadě :-).
Hele já jsem ohroženej senior a eště pracuju ve zdravotnictví, ale moc nedoufám jak to tak vidim.
barbucha Ale necháš se při první příležitosti, ne?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY