Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline eM
1753 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 21:25

Sweet Potato všecko nachystaný a jehel je dost :)

Online Zuzuli
3857 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 21:27

notna s tim individualnim pristupem k ockovani souhlasim. I kdyz u nas je spis problem s neflexibilni detskou doktorkou, co ma rada vse podle tabulek a grafu, i kdyz pri nemoci je zlata a velmi ochotna. Mala se narodila 36+0, kvuli velmi nizkemu vahovemu odhadu a spatnym prutokum planovane, tak jsem dostavala kortikoidy na dozrani plic. Aby pani doktorka "stihla" vsechno ockovani v terminu, chtela malou zacit ockovat uz v sedmi tydnech, korigo trech, kdy mela necela tri kila. Az kdyz jsem pritahla papir z neurologie, kde se neurolozka podivovala, jak muze nekdo chtit ockovat takoveho drobka, tak jsem se domohla odkladu o ty ctyri tydny... Byl to docela boj, ze ockovat chci, ale vazne pockame a ne, nejsem nezodpovedna. No v sestinedeli jsem z toho byla docela nestastna. Pritom takova blbost

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 21:27
Reakce na barbucha:

Pokusný králíci (pokud to vyjde)! A všichni budou s napětím čekat, jestli se ještě ozveme

​Hlásím se do skupiny pokusných králíků (i já jsem na čekačce).

Online barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 21:51

Fiction 

Pak vyzkoušíme, jestli si budeme moct vysílat  zprávy jen z hlavy! 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 22:21
Reakce na Sweet Potato:

V psané podobě asi stravitelnější:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-cesko-v-cesku-cr-pes-jan-blatny-rozhovor_2012211915_ako

​Kdyby to někdo nechtěl číst, tak stručně: moderátor: Všechno je špatně! Blatný: Ano, máte naprostou pravdu, všechno je v nejlepším pořádku

Online Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 22:30

OliveOyl Pregnantně shrnuto

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 22:35

Sweet Potato no to je dáreček. Opravdu nám ho byl čert dlužen. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 22:40

Zuzuli 

Přiznám se, že tohle mi přijde nejšílenější, že někteří lékaři se snaží očkovat lehce předčasně narozené děti (jako Tvé) podle normálního kalendáře a nejedou na korigovaný věk......

Online Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 22:41

continuity Pokud snad ještě někdo věřil tomu, že to myslí dobře a fakt chce jen pomoc, dobré ráno.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 22:41
Reakce na continuity:

Sweet Potato no to je dáreček. Opravdu nám ho byl čert dlužen. 

​Hele já si začínám říkat, že na toho Prymulu to bylo fakt nastražené, aby si tam mohli dosadit hadr na podlu

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 22:50

A666 zrovna ve ctvrtek jsme to probírali s bývalým kolegou. Ten Prymula by toto zcela jistě nedovolil, ale tak si pod sebou podpilit větev, to vážně nemusel.

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 23:10

Zuzuli Tenhle přístup podle tabulek je fakt děsivý. Co ty lékaře k tomu vede? Jsou s tím nějaké výkony navíc, stojí je to nějaké peníze? Náš pediatr s tím vůbec žádné potíže nedělal. 

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 23:23
Reakce na OliveOyl:

​Kdyby to někdo nechtěl číst, tak stručně: moderátor: Všechno je špatně! Blatný: Ano, máte naprostou pravdu, všechno je v nejlepším pořádku

​omg lol fakt! jako smat se nebo brecet teda?

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 23:23
Reakce na OliveOyl:

​omg lol fakt! jako smat se nebo brecet teda?

Offline Garfie
28626 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 07:12

OliveOyl Skvěle vystihnutá hlavní myšlenka v jedné větě!!!  To bylo fakt utrpení číst.

Zuzuli Moje dítě je taky narozené o měsíc dřív, očkováno podle plánu, ale když jsme museli začít chodit na rehabilitace, bylo očkování to první na co se mě rehabilitační ptala. A pamatuju si, že mě varovala před očkováním před a po letu, to mě dost zaujalo. Domlouvala jsem si tehdy odklad, letěli jsme s cca 15ti měsíčním synem do Izraele. 

A když dcera prodělala neuroboreliozu, řekla mi neuroložka v nemocnici, že máme odložit očkování, náš pediatr chtěl potvrzení, aby neměl potíže s eventuální kontrolou. A to jsem narazila, protože mi ho ta neuroložka nechtěla vydat. Napřed tvrdila, že nic o očkování neříkala, že jsem to špatně pochopila a že mi žádné potvrzení dát nemůže. Pak si prostudovala kartu a prý "no jo, ale to fakt být očkovaná nemůže...." a nakonec mi to potvrzení dala, ale teda byl to boj.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 08:00

Garfie To je přesně moje zkušenost, řeknu vám odložte očkování, ale jestli se vám pod to mám podepsat, to po mně nechtějte

Tohle je velmi dobrej rozhovor https://zpravy.aktualne.cz/domaci/letacek-propagujici-ockovani-byl-depresivni-nevim-na-co-vlad/r~34a4c44c413d11eb9c800cc47ab5f122/

Offline brrr
12389 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 13:50

Tak se komplikuje babiččina vycházka z DD na Štědrý den. Všichni respirátory (jak budeme jíst?), karanténa po návratu, testování. Mamka uvažuje, že bude lepší ji tam nechat, aby nepřišla na 10 dnů o možnost návštěv.

Nejhorší je, že je to plošné opatření a nikdo neřeší ty klienty, co koronu už měli (babička).

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 15:20

Tak letos konečně nějaká pozitivní zpráva. 

Prosím vás, já zas nedávala pozor, jak to teď chodí s tou karantenou?

Pozitivní je muž, já čekám na výsledek. Děti jsou předpokládám v karanténě a kdo nebude pozitivní teď, tak 15 dní?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 15:27

continuity aj tlapkám a přeji lehký průběh.

Online Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 15:34

continuity Před týdnem to takhle bylo. A vy ostatní na test za 5-7 dní.

Držím palce.