viktorka_od splavu vsak ne oboje najednou.. v karanténě můžeš pracovat doma, pokud ti to podminky umožňují a pak máš nárok na mzdu, ale ne na náhradu mzdy za tu karantenu. děláme to tak běžně právě pro lidi na HO v karanténě. už na jaře nám to takhle potvrdili ze sociálky.
Koronavirus
Tahle debata o délkách karantén jen ukazuje, jaký je v tom bordel a jak je nejasná komunikace kolem toho všeho. Minulý týden na Aj jsme se o tom taky bavili, 6 lidí, 6 nazorů...
Všem pozitivním přeju lehký průběh![]()
My dnes naštěstí 3x negativní, u rodičů 4x. Hurá za babičkami, tři měsíce jsme se prakticky neviděli.
Neměl jste někdo po covidu problém s přecitlivělostí na vůně/pachy a chutě? Ségra ztratila chuť i čich, vrátilo se jí to, ale prý ji pálí jazyk po jídle, jakoby to cítila moc a i čisté povlečení prý nesnese jak intenzivně voní. To asi jen vydržet, co? ![]()
Candance mě škrábe v krku, ale už tak tyden a jsem negativní. Muž má kromě rýmy a kašle ještě zimnici bez teplot. Jsem si vzpomněla na ty hejty na tu blogerku, že si neumí změřit teplotu. Že k zimnici musi být horečka. Tak to prdlajs. Nemusí, čelo ma jak led.
Lamicka to říkal táta, taky pozitivní, že mandarinka chutnala hrozně intenzivně, až mu z toho bylo blbě. o chuť nepřišel, ale všechno pry chutná nějak víc než dřív
continuity zimnici bez teploty potvrzuju a mě teda už týden bolí záda v krizi a hlavně kyčle a nohy, někdy mě až mravenčí a je to pěkně hnusný, protože to ani v noci v leže neprejde. beru si na to ibalgin, to vždycky na nejakou dobu pomůže
continuity to je co za blbost,ze k zimnici musi byt horecka?
Ja trpim na nocni zimnice a teplota je pak skoro nenameritelna.![]()
At je muzi brzy lip.
Lamicka Jedna známá si stěžuje na totéž. Že se jí čich a chuť vrátily, ale až moc. Že i mnohem intenzivněji cítí a ty chutě taky. Tak asi to k tomu postupnému návratu může patřit.
continuity sakra rymu mam (alergickou mam furt) a krize me chytily v nedeli. Nastesti jsem zitra objednana na test.
continuity Já to měla taky tak, na testu jsem byla jednou, šest dní po muži, negativní, karanténu jsme končili zároveň, desátý den.
Lamicka Kamarádka měla covid na začátku léta a doteď cítí, že jinak cítí. Vadí jí česnek, pořád doma očichává nádobí, odkud to smrdí. A co hůř, jinak (divně česnekově) vnímá i svůj pot.
máš nárok na mzdu, ale ne na náhradu mzdy za tu karantenu.
priznam se, ze tohle nechapu, muzes, prosim, vic vysvetlit? Jakoze mzdu v ty dobe mas jako bonus, nebo..?
Lamicka tohle ja mam po kazdy ryme (vetsinou mam rovnou zanet dutin) a jak dostanu cich zpet, tak je strasne intenzivni...
Pavlena zkusím ... když jsi v karanténě, máš nárok na náhradu mzdy, jako když jsi v pracovní neschopnosti, těch cca 60%. ale v karanténě můžeš oficiálně pracovat na HO ( pracovní neschopnost toto neumožňuje) a to pak dostaneš 100% mzdu za odvedenou práci. jen pak nedostaneš tu náhradu mzdy za karanténu, těch 60%. prostě buď v karanténě nepracujes, protože nemůžeš mít HO a dostaneš 60% nebo pracujes a dostaneš 100% za práci. snad je to srozumitelný ![]()
AprilTwelve joo, takhle jsem to od zacatku chapala, ale po tvem prvnim prispevku jsem nabyla dojem, ze to chapu blbe. Ale problem je v prijmaci (me)..! Kazdop.dekuji moc za vysvetleni!
Pavlenaa tak je možný, že jsem to i já nejasně napsala
Koukám, kolik je tu nově nakažených, tak přeju brzké uzdravení a co nejmírnější průběh. Jak jsem to tu četla, tak jsem myslela na to, aby můj "lehkomyslný" brácha s rodinou nenakazil rodiče o Vánocích (my už máme po koronaviru), že je těch případů teď zas nějak hodně. A do pár minut mi volal, že jsou se švagrovou pozitivní (ztráta čichu, rýma, bolest hlavy), tak jsem ráda, že šli na test a že u rodičů byli naposled před 10 dny a nenakazili je.
Candance únava, bolest svalů a kloubů, lehká rýma, bolest hlavy. Asi za další dva dny ztráta čich a chuti.
Kora ja prave myslela, ze ryma a kychani neni priznak.
Candance muž ma skoro jenom tu rýmu a dva dny teda prospal. Začátek popisoval jako vyfoukanou hlavu. Kašel se prisel až pak a teď říká, že mu to jakoby sedá na průdušky. Ale téměř nekasle.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY