Tak už tečie z nosa aj mladšiemu. Prvý krát čo ma to potešilo ![]()
Koronavirus
Mrakoplas joj moja musim ti to zistit. Myslim ze len telefonicky a su tam vzdy fronty tak na dve hodiny, adpon posledny tyzden tak bolo. Napisem ti potom
Janulik03 jej si poklad ale kvôli mne si nerob starosti, ja si tam zajtra zavolám, to je najmenej.
Hele, jak tady píšete o těch rýmách jako příznaku koronaviru u dětí...není možné, že by měly rýmu prostě "jen tak"? Vždyť je zima, mít rýmu není nic výjimečného, třeba není vyvolaná koronavirem? Já teda nejsem zdravotník, ale je to možné?
Garfie Možné to určitě je. Jiné bacily nevymřely. Ale celkově je běžných virových chorůbek míň než jiné roky, protože social dostancing.
Garfie no ja osobne jsem si vytvorila teorii, ze dcera mela rymu jen tak, zpusobenou jinym koronavirem, ktereho zachytil antigenni test. Protoze jeste i dnes (tyden po jejim onemocneni) jsem porad nic nechytla - posuzovan klinicky stav, na test muzu az v utery. A ze bych zrovna ja prodelavala covid bezpriznakove je velmi mala sance, moje imunita je uplne na nic, chytim vse.
A prosim tuto teorii neborit..! ![]()
![]()
Pavlena Já ti ji nebořím, naopak jsem ti ji chtěla podstrčit, protože právě na tvém případu (rsp. tvojí dcery) mě to napadlo! ![]()
Garfie nejspíš je, já mám rýmu, kašel (ale ne suchej) a bolest v krku celej týden, z testu jsem přišla před chvilkou negativní
barbucha to uz u spousty lidi neplati
Pavlena bezpříznakově prodělávají covid i mnozí lidé na pravidelné chemoterapii. zprávy přímo ze žlutého kopce, kde by to měli vědět celkem přesně. naopak existuje teorie, že absence imunity vede k tomu, že tělo s tím nijak nebojuje a proto nejsou žádné příznaky.
Rozhodně ne. Nevím jestli rýma může být příznakem nebo jen koexistuje, ale člověk s rýmou rozhodně může být pcr pozitivní. Ony se ty klasické příznaky mohou přidat až za několik dní.
Garfie ja tiež rátam s tým, že maju nejaký detský bacil. Ako hovorí moja mama "prečo si myslíš, ze sa deťom hovori sopliaci" (pardon za výraz) ![]()
Edit. Dúfam, že som to týmto nezakrikla a nelahneme zajtra so sambom aj my!
Jiná Realita To úplně nevím, neřekla bych, že to platí všeobecně, ale něco na tom bude. V blízkém okolí mám kamaráda po transplantaci a spoustu let na imunosupresivech a průběh nic moc. I když ho nakonec zvládl doma, tak lehký průběh úplně neměl. Zase naše kamarádka, 60 let a těžká porucha imunity, tak ta to zvládla s krátkou teplotou 37,2 a mírnou bolestí zad a břicha. Myslela, že má zánět močáku.
Renusatko tak určitě to není nějaké obecné pravidlo, ale celkově už vím osobně nebo jsem slyšela o nemalém množství lidí (až zcela) bez imunity, kteří ani netušili, že covidem oplývají. neměli ani trošku třeba rýmičky, nebo lehký kašel, nic je nebolelo. což je minimálně zvláštní jev. když vedle toho znám hodně mladých zdravých pod 40, kteří leželi málem 14 dnů v horečkách. aneb závěr je, že se určitě nedá říct, že pokud má člověk slabou imunitu, prodělá viditelný až těžký covid.
Jiná Realita no ja se ozvu v utery, po tom druhem testu..
Garfie my jsme byli nachlazení všichni tři doma před Vánoci. Jen rýma, žádné horečky ani kašle, žádná ztráta chuti, čichu. Konzultovala jsem to po telefonu se dvěma doktory a oba řekli, že to nejspíš bude prostě jen rýma a na testy ani nemáme chodit. Dostali jsme neschopenku, jídlo vozil rohlík a nevystrčili jsme nos z domu 14 dní. Myslím, že jsme byli jen obyčejně nastydlí a předali jsme si to doma.
Tak co, holoto? Jsem první nebo ne?!
![]()
barbucha Nekecej, fakt jsi oočkovaná? :-). Tak to závidím.
barbucha tak a teď tě budem pozorovat ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY