barbucha jaaj tak choroby za čias korony nepočítam, tam sú decká v prísnej izolácii doma, to je jasné.
Koronavirus
Mimochodem já už asi taky budu patřit mezi ty, kteří nevědí, jak něco fungovalo v době předcovidový ... Ale to bejvalo jakože "normální", že nemocné dítě se dávalo celkem běžně na hlídání babičce? Mně to v kontextu aktuální situace přijde úplně nepochopitelný, vždyť ji často muselo taky něčím nakazit, covid necovid
?
Přemejšlím nad tím od včera, po společných Vánocích měl totiž syn zůstat na dva dny u tchýně, jakože vánoční prázdniny u babičky. Asi nemusím dodávat, jak moc jsem se na to JÁ těšila
Muž zatím trvá na tom, že tahle část plánu se zachová, že tchyně s tím počítá a těší se, rýma nerýma ... a že ho tam večer dovezu.
No, já co si pamatuju tak my jsme byli k babičce lifrováni až na doléčení, většinou jsme byli nejdřív doma s mamkou a až když případně nestačila OČR(což se u mě stávalo), tak jsme se přesouvali k babičce......
Tak zprávy od dětského praktika že Slovenska:
Nakaženou má asi 1/10 obvodu a to jsou jenom ti potvrzeni testy. Nikdo to ještě neměl 2x. Docela nás varovala, abychom nejezdily k babičce s detma, minimálně ještě 10 dní, po odeznění našich příznaků, že je docela časté, že uz v rodině není nikdo s příznaky a po týdnu se zas něco vyvrbi.
Jo a na Slovensku se můžete objednat testy jenom s doporučením praktika ( technický mu stačí zavolat až po testu). Tady aby se člověk někomu furt doprošoval. U nás už pomaly týden v karanténě a zatím máme test jedinej a z hygieny chodí akorát omluvné sms. ![]()
Teď volal muži kolega, který by byl pravděpodobně vytrasovan jako kontakt, že nemá čich. Jak dlouho s tím už chodí do prace jsem se radši neptala.
continuity u nás to hygiena zřejmě definitivně vzdala, jedna SMS sorry jako nestíháme, deset dnů zaracha a kdyby něco tak nic...ale tak zase jsme svepravni a dokážeme to zvládnout i bez ní
Kora já bych ty testy pro mě a pro děti celkem uvítala, ale když tam půjdu az 29. nebo kdy se jim povede zavolat, tak akorát všem vyrobím delší karanténu.
continuity vylezte to dukladne a pak si nechte nabrat protilatky..
continuity no ale dyt staci zavolat svymu praktikovi a on vypise zadanku ne? U nas to tak bylo, zadanku pro Tondu sem mela driv nez mi zavolala hygiena...resp chapu ze je sobota, ale podle me by ti ji hygiena tak jako tak nevystavila?
Pavlena na děti prý nemají ty referenční hodnoty.
Já bych hlavně potřebovala vědět, jestli je lze bezpečně poslat k babičce. A taky tatrimesicni výjimka z karantény není k zahození.
Moje praktická tam byla naposledy v pondělí, a bude zas v úterý. To je toho 29.
Některé hygieny během svátků fungovaly, kamarádce v Jihlavě volali dnes. Kdyby se alespoň nějak rozumně dalo dostat na ty testy, já víc nežádám.
myslim, ze Tvuj pripad naprosto jasne zduvodnuje ty poklesy v poslednich 2 dnech (a za dnesek a zitrek bude znovu, castecne i za pondeli).
Naprosto chapu, ze pokud uz to je koronavirus, tak bys rada mela jistotu......
continuity A jít na ty antigen testy? Tam myslím že pokud vyjdou pozitivně, posílají automaticky na pcr? Ideální to neni, ale když se nedá k žádance dostat momentálně jinak...
Případně jako samoplátci, ale to jsme už také odmítli, vyhodit několik tisíc. My kdybychom to nestihli toho 23, tak jsme v háji, praktik má mezi svátkama dovolenou, takže bychom se dostali až 4. nejdřív ![]()
MPLee tam bych správně s priznaky ani v karanténě vůbec nemela. No prostě to nemá dobre reseni.
A PCR jako samoplatce pro tři lidi, to se mi fakt davat nechce.
continuity uz mi to pak doslo. Jeste by ti to mohla vypsat muzova PL nebo detska.
711990 mužova PL nechtěla, to už jsme zkoušeli toho 21. Já se te své nemohla celé dopoledne dovolat.
continuity Já vím, že správné řešení teď není. Máme známe na druhém konci republiky co mají příznaky od čtvrtka. Protože jim je čim dál hůř a vědí, že k pl se taky nedovolají do začátku roku, zkusili zavolat na pohotovost, kde jim doktorka řekla, ať si teda zajdou na antigen, že jsou zdarma a budou vědět a nebo ať prostě zůstanou doma a jdou na testy až po novém roce. To že už ale tou dobou budou vlastně po uplynulé karanténě nikdo neřeší...
continuity achjo:(((
MPLee přitom na Slovensku fakt ty testy fungují takto. Objednáš se přes centrální systém, uvedes, že jsi kontakt nebo tě doporučil praktik a je to hotovo. A žádnou přemíru zneužívání tam nepozorují. Jenom tady všechno musí schválit nějaká "autorita".
continuity No hlavne jaký zneužívání? Jako že se bojej, že by bylo tolik zájemců o testy, že by to stát zruinovalo? Při těch cenách za každý den lockdownu? Jako ... ![]()
MP Meri no tak tyto názory si přečteš i tady, ze nic není zadarmo a stojí to peníze, které pak budou chybět jinde.
Kdyby se alespoň zpětně proplácely pozitivní testy nebo automaticky ty kontakty z karantény, erousky. Prostě něco!
continuity Mně přijde, že tohohle se šlo bát na jaře, lidi byli vyděšení a celkem si dovedu představit, že by se tam najednou nahrnuli a ta odběrová místa by zkolabovala pod tím náporem. Ale teď? Už je to zavedené, určitě by se v tom dal udělat systém, podobně jako v těch antigenních a věci by to mohlo jedině prospět.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY