Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 23:42

Evaeva to je super, škoda, že to nie je aj u nás. 

Inak márne sa snažím dostať na pravidelné sono prsníkov,  v meste máme len jednu dr na sono a tá dokonca aj v dobe kovidovej má systém "ráno o šiestej dám na nástenku papier, kto sa stihne zapísať do čísla povedzme 20, ten má v ten deň šťastie (ale nemá určenú hodinu, takže od tej šiestej musí čakať kedy naňho asi vyjde rad). Takže o šiestej ráno tam všetci nabehnú sa rýchlo zapisat, kto nemá šancu sa na tú hodinu dostaviť, má smolu. 21.storocie a covid

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 23:45

Mrakoplas antigenne testy riešila pred vianocami ségra v Bratislave a hovorila, že katastrofa, fronta na štyri hodiny. Nakoniec si to niekde zaplatili. Ale dnes mi teta hovorila, že na PCR sa môžeš objednať aj sama, len tam treba dať, že ta posiela doktor, ale nepotřebuješ mať nic. Že jej pacienti volajú koľkokrát až s výsledkom. Alebo zavolaj detskej a uvidíš. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2020 23:47

Mrakoplas tak to je děs! To bych se neobjednala nikdy.

S tou zubařkou to byla víceméně náhoda, těch doktorů, co to dělají, moc není a ještě se to nikde moc neprezentuje. Ale i do těch ostatních míst se musí registrovat, naši byli v Motole a žádná fronta nebyla. Akorát se museli registrovat hned ten den, co to spustili.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 23:47

continuity na pcr sa objednám sama ale dáva mi to možnosti len pre samoplatcu a tam je málo miest (len jedna hodina denne) a sú beznadejne plne (skúšala som na rôznych miestach). Na ostatné termíny ma môže objednať len doktor alebo hygiena.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 23:48

Mrakoplas toto je šialené, takto sa mama snažila dostať na ORL, ale keď sa otvorí poliklinika, tak všetci utekajú po schodoch, aby tam boli prvi. A ona na to 4. poschodie už nevybehne a výťahom to nemá šancu stihnut

Vôbec to nechápem. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 23:51

continuity ja neviem čo by im to spravilo trošku znormalnit systém objednavania. A to nieje žiadna dôchodkyňa ťa lekárka, tak 50+. Ale je jediná, lekárov malo, nič ju nenúti, no.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 23:54
Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 23:56

Mrakoplas ani keď vyplnis ten formulár s priznakmi?

Pretože dnes mi ta lékarka tvrdila, že sa jej pacienti objednávajú sami, ona im len povie, že to mají spravit, ale nedává im žiadny kód ani nič iné.

Ak si pacient vyplní objednávací formulár a je indikovaný lekárom alebo Regionálnym úradom verejného zdravotníctva, test na ochorenie COVID-19 je vykonaný zadarmo.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 23:56

Mrakoplas tento system objednavani mi popisovala kamoska z trnavy asi 15 let zpatky, cumela jsem jak z jara. od te doby soucitim s vama a vazim si naseho zdravotnictvi

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 23:57

Mrakoplas no presne jeden ORL na celom sídlisku a jeden zo štyroch v stotisícovom meste, prečo by sa snažil? 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 23:59

viktorka_od splavu ja to ještě pamatují z gyndy, člověk si tam musel dojít pro casenku. Tu měl na 9:15 a v 10:00 vesla do čekárny rozjuchana lékařka se slovy: bože tady je zas černo! a začala ordinovat.

Dostat se tam s něčím akutním ten den bylo prakticky nemožné. 

Jsem nějak doufala, že se to změnilo, ale máma mě ujistila, že vše při starém.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 00:00

continuity mne na tých mojich blízkych miestach túto moznost ani nedáva. Stránky jak z roku jedna dva. Dokonca som pozerala aj Myjavu, vraj tam pcr testy robia ale online objednávanie som nikde nenašla, asi ani nemajú? Janulik03 by možno vedela.

Podľa mňa ja žijem v inom storočí ako vy tam v Čechách

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 00:02

continuity mladí doktori už majú lepší systém, dokonca aj niektorí starší ho zmenili ale bohužiaľ ich je málo. Ja mám gynekologicku moju rovesnícku, objednáva na presný čas a má dva dni v týždni dokonca do 19! pre tých čo cez deň nemôžu. A keď náhodou čakám 5 minut, sestrička sa hneď vyjde ospravedlniť. No prvý krát som musela vyzerať jak dement, som mala sánku dole

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 00:03

Mrakoplas ani tuná ti to nejde?

Offline letfenixa
10932 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 00:10

Jasné, staré dobré zapisovanie sa na papier alebo príďte medzi 7-12.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 00:10

continuity no to som neskúšala vypĺňať, nemám príznaky ani kontakt a ja nedokážem takto klamať . Ale predpokladám, že ak to vyplním, tak mi aj tak nedá možnosť výber termínu ale mi ho neskôr sami pridelia. A to môže byť za x dní a budeme v karanténe aj keď nám nič nie je. Ale ďakujem za pomoc, zatiaľ počkám čo sa z toho synovi vyvinie. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 00:12

letfenixa na radu mojej mamy chodím k lekárom, ktorí neobjednavaju ani nemajú papier cca hodinu pred obedom, to tam nie je skoro nikto. Od siedmej do 10 sto ľudí, potom sa to vyprázdni a som vždy skoro prvá na rade :) jako na toto človek potrebuje dlhoročné know how  

Offline letfenixa
10932 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 08:57

Mrakoplas prípadne ešte 'karty pokladajte najneskôr o 10'

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 09:05

Mrakoplas já jsem takhle měla výbornýho obvoďáka, ráno jsem zavolala že mi je blbě, on řekl teď nechoďte, je plná čekárna, v 10:30 tu nikdo nebude. a nebyl pak jsem se bohužel přestěhovala moc daleko