Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 11:41

Magráta odpoledne tam bylo fakt husto, ale trochu jsem to cekala... 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 11:43

barbucha predpokladam ze se pan lekl ze by treba mohl prijit o misto. Ja myslim ( i kdyz s takovym udavacstvim nesouhlasim), ze takove pripady by trochu mohly ukazat, ze i kdyz neco napisu na svuj soukromny ucet, muze to mit dusledky. Protoze mam pocit ze na socsitich je kazdy hrdina, co je videt hlavne na ruznych hejtech, ale nazivo to obvykle neni tak horke... 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 11:46

A666 a to ani včera ani předevčírem nebyla na testovacim místě, kam jezdíme, ani noha - před svátky jsme tam stáli 2x 20 minut.  ted se fakt chodí testovat lidi, co maji padni důvod a hygiena očividně přednostně trasuje jednoduché případy. ( Mě zavolali asi 15 minut povyplneni toho jejich dotazníku, kam jsem napsala, že kontakty kromě deti nemam, protože jsme už týden v karanténě. )

Muže právě doktorka uschopnila do prace od 1.1. (ona volala jemu, asi 3x!), na příznaky se neptala, jenom jestli od ní něco nepotřebuje.  

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 11:56

barbucha mnum  takto, já když školím sociální sítě, tak na toto upozorňuji. Můžeme si o tom myslet, co chceme, ale FB je celkem veřejný prostor, ta slavna skupina na 32 tisíc členů, to není soukromé ani smykem. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 12:00
Reakce na continuity:

A666 a to ani včera ani předevčírem nebyla na testovacim místě, kam jezdíme, ani noha - před svátky jsme tam stáli 2x 20 minut.  ted se fakt chodí testovat lidi, co maji padni důvod a hygiena očividně přednostně trasuje jednoduché případy. ( Mě zavolali asi 15 minut povyplneni toho jejich dotazníku, kam jsem napsala, že kontakty kromě deti nemam, protože jsme už týden v karanténě. )

Muže právě doktorka uschopnila do prace od 1.1. (ona volala jemu, asi 3x!), na příznaky se neptala, jenom jestli od ní něco nepotřebuje.  

Jako celkově byl ten článek otřesný - zase se zpátky vrací k tomu,ž e tolik pozitivních je protože je hodně testů. A že je to vlastně fajn, protože vychytáváme ty nakažené ze společnosti (akorát že na to vychytávání se testuje pořád málo).....

Mezitím bazilišek uvažuje, zda se nehodit marod, tak toho má plný kecky....

Offline olte
764 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 12:09

Přidávám do statistiky: včerejší rozhovor s příbuznou, zdr. sestrou z fakultní nemocnice, z jejich oddělení ( neurologie) se nechává očkovat max 40% zdravotníků. To jsem teda nečekala????     Edit: místo otazníků měl být zděšený smailík☺

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 12:09

barbucha na tvůj popud jsem zjistila, že v naší špitální lékárně mají Isoprinosinu pěknou zásobičku. Tak trochu potají. A k tomu je ještě pro zaměstnance bez doplatku. Tak trochu potají. Tak už se s mužem futrujeme oba a doufáme, že se tak dočkáme očkování...

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 12:14

A666 já přemýšlím, jestli by s národem zamávala třeba aktivace Letňan. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 12:19
Reakce na continuity:

A666 já přemýšlím, jestli by s národem zamávala třeba aktivace Letňan. 

​Já myslím, že už snad ani to

Hele ale nejste v tom sami. Sasko má nejhorší čísla v celém Lipsku, z jednoho města museli lifrovat mrtvé, protože krematoria nestačila, i lidé ve vážném stavus e přesunují do dalších spolkových zemí. No a co Sasíky napadne? Že by si mohly zajet na lyže do největších Saských hotspotů (Krušných hor a Saského Švýcarska). Takže tam lidé z Drážďan a Chemnitzu vesele vyrazili Jinak jo, střediska jsou oficiálně zavřená, ale parkoviště v nich přecpaná a lidé lyžují i přes vypnuté lanovky a vleky. Prostě omezení mobility jak prase (BTW v Saskus e oficiálně nesmí víc jak 15 km od domova krmě práce/péče o příbuzné. Ale policie to nezvládá kontrolovat....)

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 12:25

marieu 

Tak vidíš, aspoň něco!

U nás slušnou zásobičku neměli, to jsem vzdala a mazala do toho dr. maxe, ale možná že teď už po něm bude menší sháňka...

Já se futrovala doteď

mnum 

To je přece holej nesmysl, kvůli tomu ho vyhodit nemůžou (navíc když jich je všude málo). Ani nařídit by mu to nemohli... i když chápu, že lehkým nátlakem a kapku popudlivějším nadřízeným by to možná šlo... 

continuity 

Tomu rozumim. Co chceš utajit, nevěš na internet, no. Ale druhý by toho neměli zneužívat (nakonec kdyby tam nikdo nic osobního nepsal, nebylo by to pro účastníky příliš zajímavý, že ano).

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 12:29

U nás ve špitále včera: napište se honem, kdo se chce nechat očkovat, zítra to musím odevzdat. - Jupí, a kdy bude vakcína? - V březnu nebo květnu

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 12:33

OliveOyl  jak jako v březnu??? 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 12:37

rasaNori Taky jsme byli na veterině. Ukázněně se čekalo venku na mraze, bylo to ve Vimperku. A pak přišel jeden koumák- proč stojíte na mraze? :-) A už se šlo dovnitř. Nejlepší byla rodinka, která tam šla se štěnětem jen socializovat . :-)  Ale zas všichni roušky. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 12:42

barbucha mne to rikat nemusis, ja jsem se jen snazila vcitit do jeho myslenkovych pochodu. Nejdriv hrdina zdravotnik co se nechrani a nebude ockovat, pak po oznameni ze jeho prispevek sel na vedeni, opakovane zadosti o smazani prispevku a nasledne prispevek o tom ze se musel nechat naockovat. Vic k tomu nebylo. 
continuity k tomu frajerovani na socsitich mam dalsi priklad ze Slovenska: pred nedavnem probehla zprava jak jedna advokatka (Krajnikova?) navadela sve klienty k porusovani narizeni ohledem rousek, jeden provozovatel restaurace mel v case zakazu otevreno, fotil se s ni a verejne zval lidi na drink, vyfotil a zverejnil jmena policistu kteri to tam prisli resit. Tak nakonec pana zabavili a na Stedry den ho odsoudili, trest si nepamatuji presne. A kdyz se ho na fb jeho fanousci ptali, jak mu pokohla pani advokatka, doslovne napsal: vysrala sa na mna

Offline nika
685 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 12:46

olte jediný člověk z mého okolí, ktery věří konspiračním teoriím, je zdravotní sestra( u zubaře). V rodině máme alternativní přírodní ženu, která má deset dětí, poslední tři rodila doma a  tak od pátého decka je nenechává očkovat- je vystudovaná zdravotní sestra, Bc.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 12:46

mnum 

Tak to asi nebyl celkově žádnej einstein, ten zdravotník - copak si nemůže svůj příspěvek odstranit sám?!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 13:25

u nás nikdo zdravotním konspiracím nevěří (myšleno celá široká sociální bublina), ale očkovat se většina nechce, protože prostě nemá důvěru v příliš rychle vyvinutou vakcínu. podle mě naprosto pochopitelný stav.

ovšem stát, média a přístup fanatických provax individuí, které na netech výsměšně a pohrdavě komentují každého, kdo se očkovat nechce a označují je za vrahy babiček a podobně, opravdu nepomáhají tomu, aby tato bublina tuto nedůvěru a nechuť překonala, naopak. nevím, jestli jsme výjimka, jestli valaši jsou moc tvrdé hlavy, nebo je to obecné, ale čím víc posměchu na internetech, čím víc zpráv o tom, že kdo se nenaočkuje, nebude moc do restaurace nebo do kina, tím větší vztek a odpor.

moc nechápu, proč by byl takový problém tomu nechat volný průběh, očkovat ty, co chtějí, počkat, co to udělá (i 30% populace by prý mohlo stačit k výraznému pokroku)...za měsíc dva probíhajícího očkování si to vyhodnotit, a pak volit další postup. ne, my musíme už dopředu, ještě než vůbec vakcína je, vyhrožovat a urážet, a pak se hrozně divit, proč tu je taková nálada. úplně totéž je třeba s volbami, čím víc posměchu vůči zemanovi v médiích, tím víc se tu natruc volí.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 13:29

Pred chvili rozhovor s hygienickou Razovou na Radiozurnalu. Ve zkratce ze strany hygieny i vlady je vse Ok, za vsechno si muzou lidi sami. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. prosince 2020 13:29

Jiná Realita protože slušnost se tu nenosí? 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 13:33

Jiná Realita  tak.