Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 19:55

notna Nepochybuji, že to podle potřebnosti je i v případě Barbuchy. Ostatně teď ve zprávách potvrzeno od Babiše, že prostě dostali počet a ten do zítra musí spotrebovat. 

To, že ta slavná strategie bude zase bincus, to vůbec nerozporuji. To, že budou tlačenky, předbíhání v pořadníku, také ne.

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:03

andulka01 Ano, už jste mi obě vysvětlily, že pozice barbuchy je naprosto nezastupitelná ve zdravotnictví. Není potřeba to psát opakovaně.

Offline 999
19892 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:08

notna Přej a bude ti přáno :-).

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:12
Reakce na 999:

notna Přej a bude ti přáno :-).

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:12

Psala mi kamoška pracující v nemocnici v Ostravě, že bude zaočkovaná za pár dnů. Měla jít až po pracovnicích v první linii, ale jaksi vakcin mají/budou mít víc mež zájemců, tak se dostalo i na ní. Takže asi ani u pracujících s covid + pacienty není všude vakcína pozitivně přijata.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:13

999 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:14

mnum a/nebo pracující s covid+ už se z velké části nakazili a očkovat se nemůžou/nemusí?

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:14

barbucha jj ja to tady psala driv nez jsem cetla odpoledne zpravy. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:15

viktorka_od splavu to je taky dost možné, ona mi jen psala, že není o to očkováni takový zájem jak by čekala a vakcína se upotřebit musí

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:20

rasaNori 

V pohodě, já zas začla hledat nějaký zprávy až teď Snad se dostane na všecky... zvlášť teď když Bureš vynašel, že místo pěti dávek je v tý ampuli šest Toho nemít...

Ale trochu na jinou notu - dneska jsme samozřejmě vo vakcinaci zas klábosili v práci, a v mý bublině se všichni divili, že i lidi, který jsme pokládali za normální (až chytrý) to odmítaj... fakt i ti zdravotníci po všech těch zkušenostech... Došli jsme k závěru, že v tom bude i hodně politiky. Totiž nejdřív byl přece Zeman proti resp. hlasitě vykřikoval že se očkovat nenechá... tak jestli se ti odmítači většinou nerekrutujou z jeho voličů či příznivců (že teď pod tlakem změnil naoko názor, už neni podstatný anžto je pozdě)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:23

mnum Taky mám info od přítelovy ségry, která je zdravotní sestrou v covidáriu, že se u nich na oddělení na to očkování její kolegyně a kolegové ňák moc hromadně nehrnuli... A ona sama taky ne, říkala, že je ráda, že covid sama nedávno měla a může se tímpádem nechat naočkovat později, až kolem toho nebude takovej chaos. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:30

Karoleena  zajímalo by mě, co jejich rozhodnutí ovlivnilo, že se očkování bojí víc než té nemoci. Já to mám přesně opačne, nejraději bych se nechala naočkovat co nejdříve (i přes to, že mám kontraindikaci - kojení), ale jelikož jsem zdravotník na MD, tak se na mne dostane pravděpodobně až to bude normálně dostupné veřejnosti. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:34

mnum kojeni je kontraindikace?

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:42

mnum Jako taky bych čekala, že zrovna lidi, co dělají na těch covid JIPkách, budou pomalu stanovat před špitálem, jen aby se nechali naočkovat co nejdřív, když to teda trochu přeženu. Konkrétně u té přítelovy ségry mi to přijde spíš než strach jenom jako nedostatek informací. Nemá moc náladu si ještě po směně doma, kam se stejnak chodí spíš jen vyspat, číst zprávy o covidu, natož si podrobněji studovat info o očkování, aby si na to mohla vytvořit přiměřeně poučenej názor. Takže je spíš taková preventivně ostražitá a úplně očkování neodmítá, jen raději nechce jít první, pro všechny případy. :)) Ale z toho, co jen tak mezi řečí zmínila v debatě, to vypadá, že ve špitále se dezinformace šíří úplně stejně jako kdekoli jinde, zdravotník nezdravotník. Naopak to tomu strašení očkováním trochu i nahrává, cca ve stylu "viděli jste ty snímky covidových plic, ne? a tohle si chcete nechat píchnout do těla??", a podobně...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:45

711990 mozna ne primo KI, ale zatim nebyly do sledovani zahrnute kojici zeny, pokud vim. Ja bych to za sebe riskla, ale asi by mi to nikdo nemohl oficialne doporucit. A vzhledem k tomu, ze zatim je vakcin malo a kdovikdy budou, predpokladam ze i u zdravotniku budou uprednostneni ti kteri opravdu pracuji a ne se flakaji doma s deckama 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:47

Karoleena jo, chápu. Věřím tomu, že když přijdou domů tak o covidu nechtějí aspoň chvíli přemýšlet. A ono možná stačí jedna- dvě výrazné osobnosti v kolektivu, které řeknou, že očkování je blbost a někteří, kterí třeba nybli rozhodnutí, se přikloní k neočkování. Plus asi to, že už prodělali, tak cítí, že mají ještě čas se rozhodnout a počkají, jak to dopadne u těch druhých. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 20:48

barbucha to já vím moc dobře, máme Motol za kopcem a muž si ze mě dělá legraci, že bych se tam nechala odvést i z druhé strany republiky. To ale není pravda, protože pohotovost pro dospělé máme v UVN. Možná právě proto mi to přijde tak děsivý, že ta dostupnost péče je někde tak omezená, ale to my tady nevyřešíme, to je systém no...  

No a tobě to opravdu přeju a nevidím na tom nic špatného. 

Jsou zdravotníci co to nechtějí?

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:04

Lamicka 

Právě i zdravotníci, překvapivě. Nečekala jsem to ani náhodou... jako samozřejmě mně to hraje do karet ale na druhou stranu bych si přála, aby se proočkovali všichni, jinak se z toho nevyhrabem. Ale je to jako se vším, tenhle národ je prostě rozdělenej skoro přesně napůl... 

Co se dostupnosti týče, tak s tím nemám problém. My, myslím jako ČR, máme dostupnost velmi dobrou až výbornou, svýho času se mluvilo o tom že musíme naopak některý špitály zrušit a když jsem viděla srovnání s jinejma okolníma státama (jak daleko mají nejbližší nemocnici v Rakousku, Německu...) tak jsem musela uznat že to my jsme na tom líp. Odkudkoliv se snad do hodiny do nejbližší nemocnice dostaneš, jsme prostě malej stát... kde ti poskytnou aspoň základní péči, v akutním případě - přece nejsou všude lemplové a vrazi Otázka je až pak ta specializace, no.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:20

mnum chapu, no nez se na me dostane, tak se to treba vyresi samo, ale mrzelo by me, prestavat kvuli ockovani(byt se na nej fakt tesim!)

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:24

barbucha jinak se z toho nevyhrabem. Par dni volnejsiho rezimu a cisla uz zase leti nahoru. Nechapu, ze to lidi nevidi.