razorblade hele,a vy jako novinari se nechystate do tech polnich nemocnic nejak rypnout?mne prijde,ze to postavili bud jako ukazku,ze se "neco" dela,nebo v tom horsim pripade to byl predem planovany tunel pro kamose, aby neco trhnuli na pronajmu.
Koronavirus
Jiná Realita ja mam pocit, ze uz o tom kolegove psali...![]()
razorblade tak to jsem asi prosvihla.nebo to bylo jeste pred tim soucasnym prohlasenim,ktere v podstate dalo jistotu,ze to je jen potemkinova vesnice:(
razorblade želám čo najľahší priebeh tebe aj rodičom
Vezmime hluboko v pr.eli, pardon v pátém stupni, špitály už otevřené říkají, že musí třídit pacienty a naše vláda řeší co?
Jak rozvolnit už ve 4. stupni. Mě vomejou! ![]()
continuity a blatny misto aby shanel ten personal,tak travi den uvahami,jak lidem zakazat chodit do lesa.
razorblade drzim palce. Ja jsem nejdriv nechapala, co je zle, kdyz to vyslo pozitivne (fakt asi ta covid mlha, ale uz trva aspon rok).
A ja jsem tak negativisticky naladena, ze i 4. antigen v prubehu 2 tydnu je negativni.
Vezmime hluboko v pr.eli, pardon v pátém stupni, špitály už otevřené říkají, že musí třídit pacienty a naše vláda řeší co?
To jako cože?
Jiná Realita to bude v pondělí, pohyb jen do 15 km od bydliště. Kvůli těm nacpanym horám, nejdřív článek, zítra odsouzení a potom reakce.
continuity a blatny misto aby shanel ten personal,tak travi den uvahami,jak lidem zakazat chodit do lesa.
To jako fakt? Tak ale zase uvažujou, že by povolili návštěvy v nemocnicích, tak furt bude kam courat ![]()
OliveOyl já se obávám že ty návštěvy by nakonec mohly ledacos i zachránit. ale já jsem zaujatá
viktorka_od splavu Některý nejsme psychopati ani lempli, co pracujou jenom pod dohledem veřejnosti :)
já se obávám, že kombinace povolíme návštěvy a přestaneme očkovat zdravotníky je přímá cesta do průseru
OliveOyl no to jsem neřekla ani si to nemyslím. ale třeba jídlo v nemocnici je pro mě nepoživatelný a měla jsem tam vždycky hlad. a dítě taky. navíc když je personálu nedostatek, může příbuzenstvo vypomoct (a ano vím že některý příbuzenstvo je facku, ale to už je riziko práce s lidma). nicméně a zásadně jsem přesvědčená, že návštěva do špitálu prakticky nemá šanci něco přivléct, protože tam toho i tak máte dostatek:-) kdykoliv někdo něco chytil tak to byl odolnej špitální bacil, nikdy nic od návštěv. covid je samozřejmě něco jinýho, ale test+respirátor bych brala za samozřejmost. už tak vím o hromadě lidí kteří se nakazili v nemocnici a fakt ne od návštěvy..
OliveOyl to mas tezky, kdyz byla babicka i deda v nemocnici, tak jim mama vozila jidlo, protoze meli hlad, myla je, protoze jim nikdo nepomohl do sprchy, a panovi na vedlejsim luzku dala bazanta, protoze se nedozvonil na sestry. Babicka meho muze se dostala kvuli bolesti zad do nemocnice, kdyz tam navstevy kvuli covudu nesmely. Tchyne ji tam po obnoveni navstev nasla jako nemluvici, lezaka, bez ostrihanych nehtu a neumytou. Do te doby se o sebe postarala.
Navstevy, pokud někam, budou moct k těm terminálním případům a ti mají katéter, určite neji nemocniční jídlo v tom stavu, co jsou.
Navíc podle toho, co říkali včera v zemi v pr.deli ( už jsem zapomněla jak se to... asi Alzheimer), tak s pacienty hodně šibuji po odděleních, aby se to vešlo. Takže člověk je ve špitále 14 dní a poleži si na pěti různých odděleních. V tomto stavu tam řešit ještě příbuzné,no nevím.
continuity k terminálním můžou návštěvy už teď (teoreticky), já souhlasím s Lamickou
DDěkuji všem za podporu, maminka je už od čtvrtku doma, předepsaných 12 léků + pícháme Heparin. Ale je doma, a i když ta péče asi nikdy nebude 100 %, tak domácí prostředí a blízkost nejbližších je pro ni nej.
Jinak Fiction děkuji za odkaz, u tatínka jsme péči mobilního hospice využili, sice krátce, ale přesto jsme za ni byli moc vděční. Mrzelo nás že jsme neměli zkušenosti / informace, nohli jsme se postarat líp. Nyní už jsme trošku poučenější, a snažíme se být o krok napřed.
člen Etické komise: A princip opatrnosti jsme v létě a na podzim prostě nedodrželi. Řekli jsme si, že počkáme, až se to rozjede. ![]()
RoSa na to mě napadá jediné - a proč? Protože můžem!
viktorka_od splavu taky souhlasím s Lamičkou. Taky jsem zaujatá.
A znala jsem pár lidí, kteří na kovid umřeli, všichni v nemocnici, kde leželi nebo tam jenom šli s něčím jiným, a to v době toho absolutního zákazu návštěv. Ale i v té době byla možná návštěva umírajícího - pokud teda dali rodině včas vědět (to se povedlo jen jedné rodině z toho mého vzorku).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY