Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 12:24
Reakce na RoSa:

komentář

​Tohle dost sedí. Jako když jsem včera viděla tu reportáž, jakéže změny PESa TEĎ řeší, tak už se asi nedivím ničemu.....

Já nevěděla, e v Rakousku jsou na tom stejně jak my

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 12:40

Jiná Realita Přesně tohle se před chvílí snažili vymámit moderátorka a Kuba v Partii na Primě z Prymuly. Mlčel jak Indián.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 13:09

Sweet Potato 

No Prymula právě říkal, že pro Letňany jsou k dispozici vojenští zdravotníci pro 200 lůžek, pro 300 dalších není personál...

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 13:14

S tou armádou je to vůbec zvláštní věc. Znám několik vojáků v činné službě, ne doktory, a všichni od začátku covidu nadávají jak špačci že vlastně nemohou pomáhat. U většiny akci, kdy se hlavouni probírali a řešily jak určite věci vyřešit tak jsem slyšela "přesně na tohle jsme cvičení, tohle bychom uměli, u nás ve skladě jsou dezinfikacni rámy a oni řeší jak dezinfikovat apod." Jenže to by ty hlavouni museli vědět co vlastně armáda zvladne 

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 13:49

rysamona Nepřekvapivé.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 17:43

euridike no tak honem,200 luzek je presne o 200vic nez soucasna vycerpana kapacita,no ne? Na co cekaji,az sezenou tech zbylych 300,aby to melo smysl

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 17:45

Jiná Realita Když se polní nemocnice řešila na podzim, tak Bulovka si stěžovala, že to ohrozí množství COVID lůžek u nich, protože ten vojenský zdravotní personál je v normálních nemocnicích. Doufám a předpokládám , že je tomu tak i nyní.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 17:49

Po dnesni okruzni jizde si myslim,ze obavy nekterych tady,ze si lidi udelaji ze strachu osobni lockdown,zivelny,a to postihne ekonomiku vic nez lockdown narizeny,jsou fakt zbytecne.

Cesi neudelaji osobni lockdown,ani kdyby uz prekracovali mrtvoly.to jen konstatuji,netroufam si za to soudit nekoho,kdo zije v byte,ma dve tri male deti a cely tyden byl na homeoffice nebo ve stresujici praci a proste potrebuje pryc.

Ale jela jsem dnes pres trojak a tesak,to jsou tady takove turisticke kopce...a tam panovala apokalypsa. To jsem tam nikdy nezazila.kolony aut hore dole vsude.lidi jak much.

Ja bych tech 15 km asi nakonec navrhla.za cilem ochrany prirody,to nemuze dlouho vydrzet.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 17:51

katkas tak v tom pripade je jiste,ze je to tunel,protoze postavili neco,do ceho od pocatku nemaji lidi. A kdo za to ponese v tomto bordelstanu odpovednost?ano,slysim dobre...nikdo:/

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 17:52

Jiná Realita jen další příklad neschopnosti... A tunel teda asi také

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 17:55

Jiná Realita Taky jsem si dnes říkala, že by asi bylo lepší, kdyby se ty skiareály rozjely a dalo se to aspoň nějak organizovat, to co se děje je fakt apokalypsa a to jsem projížděla daleko méně exponovanými místy než je Tesák/Troják. A jak píšeš, jasně že mně se to mluví, když se tady všichni v domě můžeme nějak izolovat, máme zahradu a navíc bydlíme na okraji, do lesa kousek a na procházce skoro nikoho nepotkám...:-/ 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 18:00

Garfie tam se dnes parkovalo na kazde odbocce,v obou pruzich pri krajnici,takze v kopci vznikla 200m dlouha jednosmerka

Vsechno rozjezdene,rozdupane,ohnute dopravni znacky,jak lidi nezvladali parkovani...no proste hruza.

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. ledna 2021 18:00

Garfie Ale zase jak ukazuji tu kolabujici dopravu v horskych strediscich, ono to tu je uplne kazdy rok, kdyz zacinaji dobre podminky na bezky. Na tech tratich se to pak rozprostre. Ale jak to vypada jinde nehodnotim. 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 18:19

Jos No třeba skiareály na jižní Moravě tento týden zůstaly většinou zavřené. Během svátků se jim tam nahrnuli sáňkaři, totálně rozorali (jak tam není moc sněhu a většna je technického), nechali tam hromady odpadků, nerespektovali vůbec nic, po nich tam fakt zůstala jen bída a zmar :-( 

Jinak pochopitelně chápu, že na těch běžkařských trasák bývá nátřesk....ale zase je pandemie, když přijedu a vidím, jaký je tam dav, já bych to asi otočila a vzdala :-(

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 18:31

Garfie no tak závisí odkud jedeš, když jeden jede z Prahy dvě hodiny na běžky, vstával kvůli tomu o dvě hodiny dřív, tak si myslím, že by tam musela padnout bomba, aby to otočil. Já se tedy natreskum cilene vyhýbám, taky proto jsme dnes jeli do Brd a ne do Jizerek, ale už se nám taky stalo, že jsme to neodhadli.

Ono je to těžký, my jsme dnes vyrazili, zavření jsme všichni doma byli tři týdny, že tam lidi budou, bylo jasné predem.  Na druhou stranu jsme se davům cíleně vyhýbali, ono stačí kolikrat ujít 200 metrů a odbočit z hřebene. A pak přijdeš k bufetu a tam je 40 lidi a roušku nemá jediný. To mi přijde větší problém než narvané parkoviště. 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 18:49

continuity Já tomu rozumím, fakt chápu lidi, co jsou třeba zavření celou dobu v bytě, zvlášť z toho velkého města. Kdybych jela dvě hodiny, tak to taky neotočím :-)

Vycházím z té dnešní zkušenosti, právě to nebyly ani žádný atraktivní místa a stejně bylo všude narváno, provoz daleko větší než ve všední den. Nakonec dá vláda to omezení pohybu do 15ti kilometrů a bude vyřešeno. :-(

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 18:56

Garfie tak tomu, že to byli méně atraktivní místa rozumím, kdybych na ty běžky opravdu chtěla, tak taky zkusím jiný výchozí bod než Jizerku a Bedřichov. 

Prostě to zkusíš, jestli na těch méně proflaklych místech nebude míň lidí. No a ono se to rozprostře, takže jsou všude. Co tak sledují stav u nás v lese, pretlak navstevniku se zmenší po otevření obchodu. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 19:02

Garfie my byli dneska i vcera na Paprsku, kamarad ma chalupu v Petrikove, jinak bychom nezaparkovali, do kopce na Cerny potok sel jednolity had lidi, na magistrale se to nastesti roztrhalo. Vcera jsme k hospode ani nedosli, bylo brutalne lidu. Dneska bylo horsi pocasi, takze lidi min, ale i tak... A to jsme si vsechny potreby nechali na chatu, tohle priroda neda. Na Ramzove plny parkac lidi, na sjezdovce dav bobaru a lyzaru. 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 19:10

A toto o tych davoch si hovoria vsetci co tam boli. 

Nemohla som si pomoct 

Online brrr
12386 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 19:12