Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 21:10

eeny-meeny ono je to blbý i v tom městě. jinak já fakt nechápu, jak si to ti naši mocipáni představují, ti lidi přece potřebují z těch bytů vypadnout a teď prostě není vůbec kam - žádná sportoviště, výletní místa typu těch zoo, skanzenů apod, k prarodičům se to nedoporučuje, vyjet na dovolenou buď nejde nebo je to komplikované.. co, co mají ti lidi dělat?! kdyby to trvalo týden dva, tak to každý musí vydržet, ale tohle už se prostě nedá. já teda potkávám lidi i ve městě/na kraji města a dost.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 21:11

Garfie V prosinci jsem byla v pražský zoo, kde to bylo jako po apokalypse. Běžně tam přijdou tisíce lidí, loňská návštěvnost je v průměru 4 tisíce za den, když jsem odpoledne odcházela tak na počítadle bylo 314 lidí :( (takže jsem nakoupila tunu suvenýrů a v eshopu pak stravenek pro zvířata)

Online eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 21:31

viktorka_od splavu Já chápu, že lidi potřebujou vypadnout ven. My taky chodíme na procházky, tady u nás za barákem nebo na chalupě. Ale na ty hory by mě to teď teda nelákalo, když vidím, co se tam děje...

49431 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 21:34

eeny-meeny mně jako osobě středního věku bez kondice ty procházky úplně stačí. ale lidem kteří jsou zvyklí žít fakt aktivně, a/nebo mají malá divoká děcka nějaká procházka okolo paneláku prostě nemůže stačit

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 21:36

viktorka_od splavu u nás je vedle přírodní rezervace, chodí tam teď celkem davy, nechávají celkem i dost odpadků - v létě to vyčistili skauti, bylo to teď trochu lepší.

Hodně lidí tam jezdí autem, nejenom domácí, ale i přespolní z okolnich vesnic, kde jsou jenom pole, ale nikdy by mě nenapadlo si ten les nejak nárokovat. Prostě je to, jak to je. Jediné, co mě fakt naštve, když si lidi dovezou prdel až k místnímu ohništi a ještě ho při odchodu pořádně neuhasej (není tam voda, už jsem na to jednou i curala, díky bohu teď za ten sníh). 

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 21:41

eeny-meeny no to je to, kdybych měla chalupu kdykoliv, tak jsme tam napůl odstehováni. No nemám, ani nikdo v rodině. Takže zbývají výlety na jeden den a to je ta apokalypsa na parkovištích. Jako já jsem za ty opatření všemi deseti, lidem se vyhýbáme i normálně.... Jenomže ti lidi jsou už tak nějak všude. 

Pomůže otevření obchodu a kultury, dokud to nenastane, s tím nic nikdo neudělá. Nebo zákaz vycházení mimo bydliste, ale to stejně bude tak na 14 dní.

Online eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 21:43

viktorka_od splavu Mně hory chybí, ale teď bych tam prostě nejela. Představa, že naložím děcka do auta, někam jedu tři hodiny, pak hledám další dvě hodiny parkování, ploužím se ve frontě někam ke kopci, děcka si tam zabobují a pak zase jedem několik hodin domů. Bez možnosti občerstvení nebo aspoň toalet. No nevím... Souhlasím, že je to blbý, že se nedá nikam chodit, ale bohužel to je realita, ve které tu teď žijem.

49431 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 21:48

eeny-meeny když můžeš jet na chalupu tak se ti to snadno řekne. jako mně taky, já to nepotřebuju (chybí mi to ale vydržím to bez úhony), jen ty lidi prostě chápu. a že jsou čuňata continuity to prostě víme, to se nedá nic dělat, navíc je tam venku teď asi hafo lidí kteří by tam normálně třeba nejeli a zůstali někde v nákupáku, tak si uplně neví rady asi (vzpomínám na sebe když jsem poprvé v horách hledala odpadkový koš

Online eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 21:51

viktorka_od splavu Já ty lidi chápu, že chtějí ven. Všichni jsme frustrovaní, i my s chalupou:). Mně zas chybí kultura a cestování.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 21:52

viktorka_od splavu já si pamatuju na výkřiky v diskuzích na jaře "je vám zatěžko to pár týdnů vydržet", tehdy jsem si říkala, no holenkové, to se teda vsadím, kolik to bude týdnů.

zajímalo by mě, kolik je lidí, kteří na jaře seděli doma, v létě nadávali lidem, kteří si dovolili odjet kamkoli jinam než k rybníku za lesem, a teď zase sedí jen doma a chodí do práce. v diskuzích bych řekla, že ti poučující bez hříchu už skoro zmizeli. asi nevydrželi a už teda nemůžou poučovat.

za chvíli to bude rok, a to je prostě too much. kdybych bydlela v bytě, už bych se podle mě dávno zbláznila. i sama, natož se třemi dětmi.

naprosto mě dojal popisek u nějaké fotky z války, kdy bombardovali nějaké velké německé město, a tam stálo, že to zabilo hodně lidí v kině. a já si říkám, omg, německo prohrávalo válku, padaly na něj bomby a lidi chodili do kina...a nám tu plánují zakazovat chodit i do lesa

přišlo mi to úplně neuvěřitelné, nebo asi ten pocit neumím popsat. jak se naše životy smrskly na něco, čemu by snad fakt nevěřili ani lidi za nějaké války. 

Offline Kokoska
35140 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 22:04

Jiná Realita nemohlo to byt taky tim, ze Nemecko si nesmelo pripoustet, ze prohravaji valku? Takze se udrzovalo zdani normalniho zivota? Mam dojem, ze ani v Anglii se nesedelo doma uplne porad, ani v dobe leteckych bitev se zivot nezastavil, aspon co jsem tak cetla.

Ale srovnavat to se zakazem shromazdovani lidi za epidemie neni uplne totez.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 22:08

Jiná Realita hm, mně by stačilo, kdybychom mohli zase půjčovat knížky aspoň na zadanky, a děcko mohlo do školy aspoň střídavě, kdyby byla chvilku aspoň ta čtyřka. Včera jsme se dívali na kameru na Jizerky, kolik je tam sněhu, tak jsem říkala, do konce ledna nespustí  vleky a muž říká ani do konce února, ani do konce března a tak se ptám, jestli mysli, ze otevřou v dubnu zámek a on že pochybuje. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 22:11

Kokoska ale já to ani nechci srovnávat, oni tam stejně byla na nějaké propagandě, ne za zábavou, le jde o ten pocit.

ani za války to prostě v určitých směrech nebylo tak nenormální jako teď a teď nemyslím zrovna druhou světovou (aby se do toho nemíchal holokaust), klidně berme první nebo válku severu proti jihu, to je jedno. i za války si lidi zpívali, chodili do kostela, chodili tančit, chodili do zoo, navštěvovali se a tak. úrpstě ten klasický občanský život běžel dál. byly svatby a pohřby a křtiny....a mně se to tak nějak dotklo právě při čtení toho popisku, že vlastně aktuální situace nemá dějinné srovnání. protože ani za moru se lidi takhle nechovali (tehdy tedy měli, ale nevěděli a nechovali).

Offline Kokoska
35140 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 22:23

Jiná Realita ja vim, jak to myslis, ale prece jen zivot ve valkach a pri sireni viru je neco jineho. 

Da se najit popis  jak se lide chovali za moru, ovsem dezinfekce octovou vodou nebyla moc ucinna.

Pri spanelske chripce taky platila urcita opatreni, i kdyz ne tak prisna jako dnes. Trvala cca 2 roky, doufam, ze ted se to podari utnout driv. Taky snad neumre tolik lidi jako tenkrat.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 22:24

Jiná Realita ano, nad tím jsem taky přemýšlela, lidi měli sociální kontakt i za hroznych podmínek. Když si přečtu ty flegrovy pravidla proti korone.... Vyžadujte respirator, nedotykejte se lidí,  změňte zaměstnání.. Nevím, takový život, odlidsteny, nejsme brouci pod kamenem

Offline Kokoska
35140 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 22:29

nika no  jsme tak trochu brouci na poli, na ktere se snasi DDT, a pod kamenem je snad  celkem bezpecno

Offline nika
685 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 22:32

Kokoska asi jo, určitě máte pravduja po žádných veselicich nelitam, mám jen skromná  přání, děti a mladí lidé do školy 

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 22:41

nika Flegrovo "změňte zaměstnání" mě vždycky rozesměje

Offline Kokoska
35140 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 22:45

nika o otevreni skol mluvil myslim Blatny, pry ze by se vratily do nemocnic sestry, ktere jsou ted doma s detma. No nevim, na jak dlouho by to pomohlo, nez by to zas zavrelii kvuli narustu nemocnych, teda i tech sester.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 22:45

Bowle já z toho mám depku, mám svou práci ráda a kontakt s lidma taky.