Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:16

whiskas Zato slovenské a české čokolády v Kauflande a inde to je sama kvalita za rozumnú cenu že? 

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:16

Mutziputzi Nechtěj to vědět . Nechápu, co jsem čekala, asi jsem měla zatmění mozku, když jsem za každou cenu chtěla žlutou kabelku. Vrátila jsem ji ten samý den a jsem z podobných kaufů vyléčena.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:17

jinx Ta druha je top, tú musíš zohnať. 

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:17

paktofonika To nevím, nejím je, právě proto, že extra kvalitu neočekávám. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:18

whiskas No tak potom o čom sa tu bavíme? 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:18

whiskas Mutziputzi To je pořád dokola - co si tady objednají, to dostanou. Nákupčí z jednoho řetězce mi to vysvětlovaly - mohou třeba "stejnou" čokoládu od stejného výrobce objednat z výrobní linky, která stojí v Rakousku, Turecku nebo Polsku, každá je nastavena trochu jinak. No a protože rozhoduje cena, do které se na přání zaměstnavatele musejí vejít, tak to jde z té nejšitóznější, která je často... v Polsku.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:19

paktofonika Já jsem si třeba koupila pár věcí od Simple, to je taky polská značka a ne úplně low cost, ale ty věci jsou pořád nekvalitní, myslím, že tam bude "systémový" problém.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:20

paktofonika O čem? O tom, že ta polská čokoška v Kaufu bude asi ve stejném ranku jako ty ostatní. Jen reakce na to, že jsi psala, že polská čokoláda je dobrá, nebo něco v tom smyslu.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:21

Stará Stanová Kůže Už zemi původu nejmenuj, nebo bude dusno .

20970 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:22

whiskas Mutziputzi To je pořád dokola - co si tady objednají, to dostanou. Nákupčí z jednoho řetězce mi to vysvětlovaly - mohou třeba "stejnou" čokoládu od stejného výrobce objednat z výrobní linky, která stojí v Rakousku, Turecku nebo Polsku, každá je nastavena trochu jinak. No a protože rozhoduje cena, do které se na přání zaměstnavatele musejí vejít, tak to jde z té nejšitóznější, která je často... v Polsku.

​Což ovšem Polsku nebrání exportovat i dražší kvalitní produkci, byla-li by nějaká

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:24

whiskas Napísala som toto

Dokonca majú AJ výbornú čokoládu. 

To znamená že sa v Poľsku nevyrába len čokoláda za 15 korun kus ktorá je rovnako hnusná ako čokoláda za 15 korún kus z Nemecka, Česka, Rakúska... 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:24

whiskas k nam Polaci dovazeji to, po cem je tady poptavka - levny hnusny plny nahrazek. lidi u nas muzou mit furt plnou hubu toho, ze chtej kvalitni potraviny. ale pak jim nabidnes kvalitni sunku za primerenou cenu a vedle toho ruzovej hnus plnej sojovy mouky a rozemletejch kuzi za polovicni cenu... a nemala cast populace sahne po tom levnym hnusu. je to tedy prosta nabidka-poptavka. kolem takovejch potravin dovazenejch z polska se to pred lety mlelo, ale ja si myslim, ze podobnou sracku vyrobi uz i Buresovy zavody, lidem ale v hlavach furt uvizly ty polsky potraviny :D

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:25

Mutziputzi Ešte predtým než zo mňa urobíte idiota tak som nikde nepísala že všetky poľské výrobky sú dobré. 

1333 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:25

Mutziputzi Samozřejmě, bude-li si to někdo přát importovat... Mám ale podezření, že český spotřebitel má opravdu specifické chutě - u nás blízko třeba strašně frčí zmrzlina, ve které já vyloženě cítím prášek, zatímco naprosto úžasná kopečková vedle se vůbec neprodává. Rozhodujícím kritériem je možná cena, ale i tak... ti lidi si nad tou z prášku opravdu čvachtají, oni to v tom nepostřehnou!

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:26

Mutziputzi mohli by treba exportovat tu vybornou sunku, kterou jsem si pred dvema lety kupovala v supermarketu v Gdansku :D a pak drozdovky s jablecnou naplni :D

20970 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:28

paktofonika Já jsem ale vůbec neměla na mysli tebe, to kolegyně s příspěvkem pod tebou psala, že je v Polsku svět v pořádku a jídlo mají kvalitnější a lepší než u nás, chápu že je nadšená z dovolené, ale opravdu tomu tak není

20970 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:28

Stará Stanová Kůže no a zase zobecňuješ...

1333 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:28

razorblade zajímavý je, že v Polsku koupíš kvalitně, ale přitom levně. Nevím, jestli je to nižšími mzdami, dumpingovými cenami nebo naopak zdejší nenažraností řetězců.

1333 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:30
Reakce na Mutziputzi:

Stará Stanová Kůže no a zase zobecňuješ...

Mutziputzi Já jsem ta, kdo si vytvořil konstrukci, že "někdo řekl, že v Polsku je všechno nejlepší" a pak proti ní začal statečně bojovat?

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:32

paktofonika A já psala, že lokální výrobky budou asi /možná/ jiné, než ty, které se dovážejí k nám. A je jedno, jestli je to čokoláda, nebo hadry. Myslím, že debata začala tím, co se dá koupit u nás.