whiskas Zato slovenské a české čokolády v Kauflande a inde to je sama kvalita za rozumnú cenu že?
Co jste si dnes koupili/y?
Mutziputzi Nechtěj to vědět
. Nechápu, co jsem čekala, asi jsem měla zatmění mozku, když jsem za každou cenu chtěla žlutou kabelku. Vrátila jsem ji ten samý den a jsem z podobných kaufů vyléčena.
jinx Ta druha je top, tú musíš zohnať.
paktofonika To nevím, nejím je, právě proto, že extra kvalitu neočekávám.
whiskas No tak potom o čom sa tu bavíme?
whiskas Mutziputzi To je pořád dokola - co si tady objednají, to dostanou. Nákupčí z jednoho řetězce mi to vysvětlovaly - mohou třeba "stejnou" čokoládu od stejného výrobce objednat z výrobní linky, která stojí v Rakousku, Turecku nebo Polsku, každá je nastavena trochu jinak. No a protože rozhoduje cena, do které se na přání zaměstnavatele musejí vejít, tak to jde z té nejšitóznější, která je často... v Polsku.
paktofonika Já jsem si třeba koupila pár věcí od Simple, to je taky polská značka a ne úplně low cost, ale ty věci jsou pořád nekvalitní, myslím, že tam bude "systémový" problém.
paktofonika O čem? O tom, že ta polská čokoška v Kaufu bude asi ve stejném ranku jako ty ostatní. Jen reakce na to, že jsi psala, že polská čokoláda je dobrá, nebo něco v tom smyslu.
Stará Stanová Kůže Už zemi původu nejmenuj, nebo bude dusno
.
whiskas Mutziputzi To je pořád dokola - co si tady objednají, to dostanou. Nákupčí z jednoho řetězce mi to vysvětlovaly - mohou třeba "stejnou" čokoládu od stejného výrobce objednat z výrobní linky, která stojí v Rakousku, Turecku nebo Polsku, každá je nastavena trochu jinak. No a protože rozhoduje cena, do které se na přání zaměstnavatele musejí vejít, tak to jde z té nejšitóznější, která je často... v Polsku.
Což ovšem Polsku nebrání exportovat i dražší kvalitní produkci, byla-li by nějaká![]()
whiskas Napísala som toto
Dokonca majú AJ výbornú čokoládu.
To znamená že sa v Poľsku nevyrába len čokoláda za 15 korun kus ktorá je rovnako hnusná ako čokoláda za 15 korún kus z Nemecka, Česka, Rakúska...
whiskas k nam Polaci dovazeji to, po cem je tady poptavka - levny hnusny plny nahrazek. lidi u nas muzou mit furt plnou hubu toho, ze chtej kvalitni potraviny. ale pak jim nabidnes kvalitni sunku za primerenou cenu a vedle toho ruzovej hnus plnej sojovy mouky a rozemletejch kuzi za polovicni cenu... a nemala cast populace sahne po tom levnym hnusu. je to tedy prosta nabidka-poptavka. kolem takovejch potravin dovazenejch z polska se to pred lety mlelo, ale ja si myslim, ze podobnou sracku vyrobi uz i Buresovy zavody, lidem ale v hlavach furt uvizly ty polsky potraviny :D
Mutziputzi Ešte predtým než zo mňa urobíte idiota tak som nikde nepísala že všetky poľské výrobky sú dobré.
Mutziputzi Samozřejmě, bude-li si to někdo přát importovat... Mám ale podezření, že český spotřebitel má opravdu specifické chutě - u nás blízko třeba strašně frčí zmrzlina, ve které já vyloženě cítím prášek, zatímco naprosto úžasná kopečková vedle se vůbec neprodává. Rozhodujícím kritériem je možná cena, ale i tak... ti lidi si nad tou z prášku opravdu čvachtají, oni to v tom nepostřehnou! ![]()
Mutziputzi mohli by treba exportovat tu vybornou sunku, kterou jsem si pred dvema lety kupovala v supermarketu v Gdansku :D a pak drozdovky s jablecnou naplni :D
paktofonika Já jsem ale vůbec neměla na mysli tebe, to kolegyně s příspěvkem pod tebou psala, že je v Polsku svět v pořádku a jídlo mají kvalitnější a lepší než u nás, chápu že je nadšená z dovolené, ale opravdu tomu tak není![]()
Stará Stanová Kůže no a zase zobecňuješ...
razorblade zajímavý je, že v Polsku koupíš kvalitně, ale přitom levně. Nevím, jestli je to nižšími mzdami, dumpingovými cenami nebo naopak zdejší nenažraností řetězců.
Stará Stanová Kůže no a zase zobecňuješ...
Mutziputzi Já jsem ta, kdo si vytvořil konstrukci, že "někdo řekl, že v Polsku je všechno nejlepší" a pak proti ní začal statečně bojovat?
paktofonika A já psala, že lokální výrobky budou asi /možná/ jiné, než ty, které se dovážejí k nám. A je jedno, jestli je to čokoláda, nebo hadry. Myslím, že debata začala tím, co se dá koupit u nás.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje