Mutziputzi To by byla kytka pro mě. Nejdřív teda počkám na tvoje reference...![]()
Co jste si dnes koupili/y?
999 Já to s kytkama z neznámýho důvodu umim, chcíplo mi leda pár kytek co jsem dotáhla kdysi z Ikey z výprodeje, páč mi jich bylo líto, si aspoň pěkně dožily)), ale jinak je mam spartánsky vychovaný a vděčný za každou kapku vody, že by chtěly hnojivo nebo přesadit je ani nenapadne, pár let zpátky jsem asi 3 roky po sobě jezdila na měsíc na Hvar a žádná si nedovolila ani připažit, natož zvadnout a uschnout![]()
BTW mám vtipnou historku, kdysi mi jeden ex koupil (nechápu teda proč) ale fakt jako vydařenej, asi drahej, leč umělej fíkus...že je umělej jsem zjistila až po cca roce zalévání![]()
Mutziputzi tak pokud máš doma umělý kytky, se nedivím, že jsou tak odolný vůči tvé péči ![]()
nellielovett ale prdlajs, tenhle byl jedinej a hned letěl jak jsem to zjistila![]()
BTW mám vtipnou historku, kdysi mi jeden ex koupil (nechápu teda proč) ale fakt jako vydařenej, asi drahej, leč umělej fíkus...že je umělej jsem zjistila až po cca roce zalévání
![]()
já mám různá období, teď zrovna mám období "nenáročných kytek", takže zamiokulkasy vedou (zelence mi sežrala smečka)
Mutziputzi pileu mám taky, kupovala jsem ji v létě a už jednu darovala. Tváří se fakt nenáročně, zrovna dneska jsem ji zalila tak nejmíň po týdnu
Mutziputzi Tak to ti závidím, mně se s kytkama nedaří. Jenom ty orchideje, které si koupíš někde v Bille, mi kvetou jako blázen :-).
Potrefenáhusa No to mi taky říkala, že v zimě kdy je míň přirozenýho světla, je dobrý nezelejvat skoro vůbec, páč maj pak tendenci se zbytečně vytahovat za světlem.
999 Jj, ty nesnášim, dostala jsem asi 3 darem, než jsem to stihla rozhlásit, zalejvam je úplně jinak než se maj a taky mrchy ne a ne chcípnout a kvetou jak vzteklý![]()
Pilea
(dostaná)

kde se tu řešil ten portál viagogo?
už před ním varuje inspekce...
Mutziputzi tak pokud máš doma umělý kytky, se nedivím, že jsou tak odolný vůči tvé péči
![]()
Jinak jsem teda rovněž tam koupila ještě japonský dešťový řetěz, myslim, že je megaboží!![]()
https://zahradananiti.blogspot.com/2018/07/znate-destove-retezy.html

Mutziputzi pěkný, jen ta rada "osázet květinami" je teda blbost na n-tou, v součané době přívalových dešťů bych sbírala kytky kilometr daleko. u nás přes léto několikrát pršelo tak, že to skoro trhalo tašky na střeše.
Jiná Realita tak ono to asi nebude úplně náhrada okapu, já to chci frknout na hranu střechy a svést do nějakýho epesního lapače vody na zelejvání
Mutziputzi já myslím, že pokud má střecha velký přesah, tak, aby voda nestříkala po fasádě, tak to klidně může být i místo okapu. doma takovou mám, přiznávám, že jsem to neznala a díky tobě nad tím uvažuju, výhledově, až dorekonstruujeme, bych si mohla udělat japonský dvoreček ![]()
Jiná Realita já si to možná pěkně maluju, buhví fakt co s tim v našich končinách přívalovej déšť a vichr udělá...ale může to vypadat interesantně myslim
Mutziputzi jeeej tak to chcem. Vyzera to krasne a presne viem kam s tym.
Ja som dnes uplne prozaicky kupila novy mixer ked potrebujem piect. A priznam bez mucenia ze som isla podla dizajnu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025