MP Marge JJ uz jsi vzpominam
Co jste si dnes koupili/y?
Kokoska tak ja mam dobrej zaklad, nekdy na zakladce, kde jsme byli na tydennim bezkarskem kurzu, nas telocvikar nutil jeden den na tech bezkach sjezdovat. A me prave vzdycky vic nez jezdeni z kopce bavilo jezdeni po hrebeni na bezkach. S temahle aktivitama jsem skoncila kolem 18tyho roku, kdy jsem zacala potrebovat brejle
MP Marge Jé hele, na ten tvůj Vashonský výlet bych málem zapomněla-a jaké jsou dojmy?
Kokoska naposledy som lyžovala na SŠ a tiež si spomínam na skvelých vlekárov!
MP Marge Jé hele, na ten tvůj Vashonský výlet bych málem zapomněla-a jaké jsou dojmy?
Jezis, vzdyt ja jsem uplne zapomnela sem dat nejaky fotky!!!![]()
A dojmy - Vashon jako takovej je nadhernej, uplne si dovedu predstavit, ze bych tam zila
Bohuzel dum Betty McDonald neni k videni; je v soukromem vlastnictvi a na prijezdove ceste je ohromna cedule ZAKAZ VSTUPU, ktera naznacuje, ze to majitel mysli vazne. Kamaradka (ktera o Betty v zivote neslysela, ale pote, co jsem ji na lodi o ni povypravela propadla nadseni) me presvedcovala, ze bychom se mely ilegalne priplizit po pesince k domu a vyfotit ho, neb je to unikatni prilezitost, ale ja jsem oponovala, ze ji se to rekne, kdyz je rodila Americanka a v pripade zatceni ji nehrozi vyhosteni!
Tak jsme byly jen na te farme, ktera je predelana na penzion, kterej nema s Betty nic spolecneho krome toho, ze je prestavenej ze stodoly a staji, ktere vlastnila. Ale majitelka je dlouholetou pritelkyni rodiny (kamaradila se s Ankou a Jankou), tak v penzionu ma takove male muzeum: prvni vydani knih, soukrome dopisy, fotky... My jsme na ni s kamaradkou zapusobily, protoze ja jsem z Evropy a kamaradka zase Afro-Americanka (pani mela citovou vazbu k jedine afroamericke rodine, ktera za jejiho detstvi zila na Vashonu), tak prerusila sklizeni jablek a sla nam uvarit caj, no a u caje se rozpovidala o tom, jak to v rodine Betty OPRAVDU chodilo, vubec ne tak, jak popisovala v knizkach - a me to uplne sokovalo a rozesmutnilo ![]()
Mimochodem Anka jeste zije! Bydli v Carmel-by-the-sea v Kalifornii, je ji 85 a Betty nikdy nepohrbila, nybrz nechala si urnu s jejim popelem doma a ma ji na krbove rimse.
MP Marge Tak to je zajímavý! Ajak to teda chodilo, nedala bys prosím k dobru aspoň něco?
Teda pred dvoma týždňami, ale kúpila som si nové lyže (prvýkrát v živote, doteraz som lyžovala na podedených alebo z požičovne)
už sú aj otestované a som spokojná.
A ešte lyžiarske gate, tie z Lidlu a teraz ich tam majú dokonca s 20% zľavou. Pokiaľ niekto zháňate, môžem doporučiť, za tú cenu super, dokonca jeden deň husto snežilo a nepremokli ani pri jazde na mokrej sedačke.

MP Marge Tak to je zajímavý! Ajak to teda chodilo, nedala bys prosím k dobru aspoň něco?
Dam, ale musim valit do fitka, tak az budu mit v praci pauzu!
MP Marge Jé, v Carmel-by-the-sea jsem předloni byla!! Mohla jsem se k ní zastavit na kafe...:-)
Díky moc, vidíš, já vždycky myslela, že ten penzion je právě z domu Betty. Kdysi jsem o ní taky dohledávala různé informace, vím že to první manželství bylo asi dost děsivé, ale myslela jsem, že první rodina a druhé manželství bylo v pohodě? Jo a taky jsem dohledala něco o Kimi, té Japonce, co se spřátelily v sanatoriu. Vystudovala psychologii, měla čtyři děti a napsala nějakou knihu, tuším o internovaných Japoncích za 2.světové.
razorblade pokud te bavi bezky, je to urcite na hubnuti lepsi nez sjezdovky a min rizikovy ![]()
Janulik03 uz ti přišly šaty? Mně ano a velmi váhám. Nějak se v tom vzoru ztracim, nějak to není ono. Nejspíš budu vracet.![]()
Dadoo prisli a no niekedy ich sem dam poviete mi ci ano
No vidíte paní, jak už vám to pěkně jde!
![]()
razorblade nedávno jsme se vrátili z lyžování a moje maminka (před mužem a dětma) prohlásila: zase jsi jezdila tak děsně (doprovázeno názornými posunky) jako vždycky, že?
dočítám zpětně a taky nechci vyvolávat TV flame. Nicméně mě (opět) potěšilo, kolik je tady lidí co dostávali dvojku na vysvědčení a jinak samé jedničky. V reálném životě opravdu nikoho takového kromě sebe neznám a ještě dnes se mi vybaví svíravé pocity před hodinami TV![]()
MP Marge JJ napis, me to taky zajima, citavala jsem knizky moc rada, vsechny jsou dobry. V CZ teda lepsi, preklad je skvelej. Vidim uplne tu rezavou Eileen jak se sape po zesilovacim cudliku radia v sanatoriu a nebo jak Betty chodi navstevovat sousedku s deckama.. (c s hackem)
Premyslim, ze by se tam dalo sjet z PT, ale kdyz rikas, ze na farmu se ani nesmi, to je na houby teda....
MP Marge JJ napis, me to taky zajima, citavala jsem knizky moc rada, vsechny jsou dobry. V CZ teda lepsi, preklad je skvelej. Vidim uplne tu rezavou Eileen jak se sape po zesilovacim cudliku radia v sanatoriu a nebo jak Betty chodi navstevovat sousedku s deckama.. (c s hackem)
jeee...Eillen byla super rebelka (ale v knize zemřela,ze?
Co život dal a vzal je moje oblíbená kniha,ale už jsem ji dlouho nečetla-musím to napravit..tahle knížka mi dost pomohla svým optimismem,tedy spíš Betty,v jednom mém hodně špatném životním období..
Maureen Nezemřela (zrovna jsem to nedávno četla znovu), uzdravování trvalo hodně dlouho, ale přinejmenším v knize nezemřela. ![]()
Aranel no tak to o důvod víc si to znovu přečíst!!!
Kammila na gymplu ve 4.rocniku same jednicky a 4 ze spolecenskych ved (asi - proste filozofie, psychologie a jeste neco dohromady).Bylo nas vic. Protestovali jsme proti ucitelovi, protoze odmital jine odpovedi nez presne slovo od slova z textu pripraveneho od nej. Mne to bylo fuk - odmitla jsem se dat preskouset tridni zakrocila, pry to dohodnula na 3 ale dal mi nakonec za 1.Tim u me skoncil definitivne. Navic jen mne dal 1 a ostatnim 3. Ja jako rebel si sla.stezovat do reditelny a zadala 4.
Candance U mě téměř totožně. Ve čtvrťáku na konci (takže mě to tolik netankovalo) za 4 z dějin umění. Ne za neznalost, vždycky jsem uměla nejlíp ze třídy, ale za rebelii. S profesorem jsme si strašlivě nesedli, také chtěl pouze memorovat jeho poznámky. Já se učila hlavně podle Pichoana, což on neuznával, ale lepší literaturu nám nepředstavil, jen učebnici. Z maturity samozřejmě za 1 (italská renesance - otázka jak víno), s předsedkyní komise jsme si báječně pokecaly o Florencii a počátcích renesanční architektury. Pan profesor dost čuměl, ale tu čtyřku mi stejně napálil, holt uražený ego je sviňa.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025