Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline 0zero7
11609 příspěvků moje polička 05. února 2019 00:46

MP Marge JJ uz jsi vzpominam

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 05. února 2019 07:27

Kokoska tak ja mam dobrej zaklad, nekdy na zakladce, kde jsme byli na tydennim bezkarskem kurzu, nas telocvikar nutil jeden den na tech bezkach sjezdovat. A me prave vzdycky vic nez jezdeni z kopce bavilo jezdeni po hrebeni na bezkach. S temahle aktivitama jsem skoncila kolem 18tyho roku, kdy jsem zacala potrebovat brejle

Offline Garfie
28288 příspěvků moje polička 05. února 2019 07:53

MP Marge Jé hele, na ten tvůj Vashonský výlet bych málem zapomněla-a jaké jsou dojmy? 

Offline letfenixa
10813 příspěvků moje polička 05. února 2019 08:03

Kokoska naposledy som lyžovala na SŠ a tiež si spomínam na skvelých vlekárov!

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 05. února 2019 13:35
Reakce na Garfie:

MP Marge Jé hele, na ten tvůj Vashonský výlet bych málem zapomněla-a jaké jsou dojmy? 

​Jezis, vzdyt ja jsem uplne zapomnela sem dat nejaky fotky!!!

A dojmy - Vashon jako takovej je nadhernej, uplne si dovedu predstavit, ze bych tam zila  Bohuzel dum Betty McDonald neni k videni; je v soukromem vlastnictvi a na prijezdove ceste je ohromna cedule ZAKAZ VSTUPU, ktera naznacuje, ze to majitel mysli vazne. Kamaradka (ktera o Betty v zivote neslysela, ale pote, co jsem ji na lodi o ni povypravela propadla nadseni) me presvedcovala, ze bychom se mely ilegalne priplizit po pesince k domu a vyfotit ho, neb je to unikatni prilezitost, ale ja jsem oponovala, ze ji se to rekne, kdyz je rodila Americanka a v pripade zatceni ji nehrozi vyhosteni!

Tak jsme byly jen na te farme, ktera je predelana na penzion, kterej nema s Betty nic spolecneho krome toho, ze je prestavenej ze stodoly a staji, ktere vlastnila. Ale majitelka je dlouholetou pritelkyni rodiny (kamaradila se s Ankou a Jankou), tak v penzionu ma takove male muzeum: prvni vydani knih, soukrome dopisy, fotky... My jsme na ni s kamaradkou zapusobily, protoze ja jsem z Evropy a kamaradka zase Afro-Americanka (pani mela citovou vazbu k jedine afroamericke rodine, ktera za jejiho detstvi zila na Vashonu), tak prerusila sklizeni jablek a sla nam uvarit caj, no a u caje se rozpovidala o tom, jak to v rodine Betty OPRAVDU chodilo, vubec ne tak, jak popisovala v knizkach - a me to uplne sokovalo a rozesmutnilo 

Mimochodem Anka jeste zije! Bydli v Carmel-by-the-sea v Kalifornii, je ji 85 a Betty nikdy nepohrbila, nybrz nechala si urnu s jejim popelem doma a ma ji na krbove rimse. 

Online Isca
4887 příspěvků moje polička 05. února 2019 13:38

MP Marge Tak to je zajímavý! Ajak to teda chodilo, nedala bys prosím k dobru aspoň něco? 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 05. února 2019 13:42

Teda pred dvoma týždňami, ale kúpila som si nové lyže (prvýkrát v živote, doteraz som lyžovala na podedených alebo z požičovne) už sú aj otestované a som spokojná. 

A ešte lyžiarske gate, tie z Lidlu a teraz ich tam majú dokonca s 20% zľavou. Pokiaľ niekto zháňate, môžem doporučiť, za tú cenu super, dokonca jeden deň husto snežilo a nepremokli ani pri jazde na mokrej sedačke.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 05. února 2019 13:46
Reakce na Isca:

MP Marge Tak to je zajímavý! Ajak to teda chodilo, nedala bys prosím k dobru aspoň něco? 

​Dam, ale musim valit do fitka, tak az budu mit v praci pauzu!

Offline Garfie
28288 příspěvků moje polička 05. února 2019 13:50

MP Marge Jé, v Carmel-by-the-sea jsem předloni byla!! Mohla jsem se k ní zastavit na kafe...:-)

Díky moc, vidíš, já vždycky myslela, že ten penzion je právě z domu Betty. Kdysi jsem o ní taky dohledávala různé informace, vím že to první manželství bylo asi dost děsivé, ale myslela jsem, že první rodina a druhé manželství bylo v pohodě? Jo a taky jsem dohledala něco o Kimi, té Japonce, co se spřátelily v sanatoriu. Vystudovala psychologii, měla čtyři děti a napsala nějakou knihu, tuším o internovaných Japoncích za 2.světové. 

Offline continuity
42383 příspěvků moje polička 05. února 2019 18:00

razorblade pokud te bavi bezky, je to urcite na hubnuti lepsi nez sjezdovky a min rizikovy 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 05. února 2019 18:09

Janulik03 uz ti přišly šaty? Mně ano a velmi váhám. Nějak se v tom vzoru ztracim, nějak to není ono.  Nejspíš budu vracet.

Offline Janulik03
20038 příspěvků moje polička 05. února 2019 18:33

Dadoo prisli a no niekedy ich sem dam poviete mi ci ano 

Offline viktorka_od splavu
49135 příspěvků moje polička 05. února 2019 22:06
Reakce na Kokoska:

No vidíte paní, jak už vám to pěkně  jde! 

razorblade nedávno jsme se vrátili z lyžování a moje maminka (před mužem a dětma) prohlásila: zase jsi jezdila tak děsně (doprovázeno názornými posunky) jako vždycky, že?

Offline Kammila
754 příspěvků moje polička 05. února 2019 22:47

dočítám zpětně a taky nechci vyvolávat TV flame. Nicméně mě (opět)  potěšilo, kolik je tady lidí co dostávali dvojku na vysvědčení a jinak samé jedničky. V reálném životě opravdu nikoho takového kromě sebe neznám a ještě dnes se mi vybaví svíravé pocity před hodinami TV

Offline 0zero7
11609 příspěvků moje polička 05. února 2019 23:05

MP Marge JJ napis, me to taky zajima, citavala jsem knizky moc rada, vsechny jsou dobry. V CZ teda lepsi, preklad je skvelej. Vidim uplne tu rezavou Eileen jak se sape po zesilovacim cudliku radia v sanatoriu a nebo jak Betty chodi navstevovat sousedku s deckama.. (c s hackem) 

Premyslim, ze by se tam dalo sjet z PT, ale kdyz rikas, ze na farmu se ani nesmi, to je na houby teda.... 

Offline Maureen
příspěvků moje polička 06. února 2019 07:29
Reakce na 0zero7:

MP Marge JJ napis, me to taky zajima, citavala jsem knizky moc rada, vsechny jsou dobry. V CZ teda lepsi, preklad je skvelej. Vidim uplne tu rezavou Eileen jak se sape po zesilovacim cudliku radia v sanatoriu a nebo jak Betty chodi navstevovat sousedku s deckama.. (c s hackem) 

​jeee...Eillen byla super rebelka (ale v knize zemřela,ze?Co život dal a vzal je moje oblíbená kniha,ale už jsem ji dlouho nečetla-musím to napravit..tahle knížka mi dost pomohla svým optimismem,tedy spíš Betty,v jednom mém hodně špatném životním období..

Offline Aranel
6502 příspěvků moje polička 06. února 2019 09:01

Maureen Nezemřela (zrovna jsem to nedávno četla znovu), uzdravování trvalo hodně dlouho, ale přinejmenším v knize nezemřela.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 06. února 2019 09:16

Aranel no tak to o důvod víc si to znovu přečíst!!!

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 06. února 2019 12:02

Kammila na gymplu ve 4.rocniku same jednicky a 4 ze spolecenskych ved (asi - proste filozofie, psychologie a jeste neco dohromady).Bylo nas vic. Protestovali jsme proti ucitelovi, protoze odmital jine odpovedi nez presne slovo od slova z textu pripraveneho od nej. Mne to bylo fuk - odmitla jsem se dat preskouset tridni zakrocila, pry to dohodnula na 3 ale dal mi nakonec za 1.Tim u me skoncil definitivne. Navic jen mne dal 1 a ostatnim 3. Ja jako rebel si sla.stezovat do reditelny a zadala 4. 

Offline andulka01
12774 příspěvků moje polička 06. února 2019 12:30

Candance U mě téměř totožně. Ve čtvrťáku na konci (takže mě to tolik netankovalo) za 4 z dějin umění. Ne za neznalost, vždycky jsem uměla nejlíp ze třídy, ale za rebelii. S profesorem jsme si strašlivě nesedli, také chtěl pouze memorovat jeho poznámky. Já se učila hlavně podle Pichoana, což on neuznával, ale lepší literaturu nám nepředstavil, jen učebnici. Z maturity samozřejmě za 1 (italská renesance - otázka jak víno), s předsedkyní komise jsme si báječně pokecaly o Florencii a počátcích renesanční architektury. Pan profesor dost čuměl, ale tu čtyřku mi stejně napálil, holt uražený ego je sviňa.