Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 23:24

711990 :-D to je dobra hlaska. To budu pouzivat, kdyz v necem budu vypadat jak blb;-)

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 23:26

Karja boze

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 07:36

Ja ty svoje cerny obloucky mam uz vic jak 10 let a porad si rikam, ze si poridim neco modernejsiho... ale ja vubec nevim, co ted frci a co mi vydrzi dalsich deset let...  Jeste mam teda jedny obkoucky a la Gustav Husak, ale u tech se mi orosuji skla, tak je nenosim...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 07:41

razorblade no ty si borec.  Ja mám tie čierne tri a pol roka a už som sa hanbila v nich chodiť po ulici.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 07:55

paktofonika ja nerada vyhazuju veci, ktery jeste slouzi. bryle, telefony, notebooky, auta, nabytek, nadobi... menim to, az kdyz to prestane fungovat nebo se to rozpadne. jeste bych se do takovyho nastaveni prala dostat s oblecenim. :D

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 08:09

razorblade to ani ja. Tie co mám teraz budem nosiť ako slnečné do auta(já totiž aktuálně žiadne slnečné okuliare nevlastním), sú to totiž povodně slnečné obrúčky ku ktorým mám i sklá, takže ich určite nevyhodím. Potrebujem len kúpiť náhradný jeden diel a budú v pohode, to by mi bola škoda ich vyhodit. 

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 08:21

razorblade paktofonika a vy mate jen jeden kus?Já jich mám asi 10 a měním podle nálady.Brýle si kupuji přibližně každý druhý rok a neznicim je.Je to jak s botama,ale těch mam víc.

Edit.no deset,některé jsou těžce demode.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 08:29

Do statistiky: já mám brýle taky skoro deset let a nepřijdou mi nijak demode, nejsou výslovně trendy, ale vypadají dobře. A mám jen jedny, mít jich víc, stejně nosím pořád jen jedny z nich.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 08:40

Tak Betty ja mám len jedny a nikdy som nemala potrebu vlastniť viac kusov. Tie demode predpokladám už nenosíš.

Skôr sa asi budem musieť nad sebou zamyslieť, aby mi tie nové vydržali aspoň 5 rokov no.

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 09:01

paktofonika no stridam tak troje.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 09:37

razorblade Prosim tě, ve sněmovně má brýle každá, tak musíš okouknout co frčí:-D:-D

Já se teda zaměřim na ty, co paktofonika ted má. Ale všichni víme, že realita je taková, že se budu modlit, aby ty moje ještě vydržely:-D

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 09:49

Karja držím ti palce pri výbere. Ja som pol roka dumala, že si kúpim nové, tak do toho prišla korona a s ruskou sa mi nechcelo no a že rúšky budeme ešte neviem ako dlho nosiť som sa včera rozhodla, že si idem nejaké kúpiť a za pol hodiny bolo po všetkom. Samu má to prekvapilo, pretože než som kúpila tie Raybany, prešla som asi 5 optik, vyskúšala som asi každý model a nakoniec som si musela kúpiť slnečné rámy.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:13

Tak Betty ja mam dvoje, ale nosim jen jedny, protoze v tech druhejch se mi poti skla i kdyz sedim. ale ja brejle beru jen jako korekcni pomucku, bez ktery se v nekterych chvilich neobejdu, ne jako modni doplnek. sama sobe se vic libim bez nich (ale uplne odstraneni dioptrii je pro me moc drahy a bojim se, co by bylo, kdyby se to nepovedlo...)

Karja jenze tam maji vsichni zenskou hlavu a oblicej. ja mam hlavu obrovskou a musim nosit pansky bryle, protoze damsky me tlacej. takze vsechny ty moderni kocici tvary jsou mi zapovezeny :D ja se vlastne muzu inspirovat asi jen u ovcacka, ten mi taky prijde, ze ma velkou hlavu :D

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:19

razorblade To jsou problémy vid. já mám zase uzky obličej, vždycky je mi to hrozně velký;-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:22

razorblade mňa by napríklad laser okuliarov nezbavil, potrebujem filter modrého svetla, takže by som ich nosila i naďalej, len bez dioptrií.

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:32

razorblade tobe ale ty bryle moc slusi! i paktofonika ty mas totiz oblicej orimo stvoreny pro tyhle bryle:-)

my mame doma oba pripady-mne je vetsina bryli velkych a muzi jsou zase skoro vsechny male, putovani po optikach a vyhrabovani par kousku nekde vzadu.. jo a samozrejme ty okrajove velikosti vedou jen ty nejdrazsi znacky

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:38

paktofonika jo to ja jsem jen obycejne kratkozraka, ale kdyz jsem koukala na odstraneni kratkozrakosti nejakou jednoduchou cockou, tak bych sice videla pekne na dalku, ale musela bych si poridit bryle na cteni. :D takze bych musela mit nejakou tu uplne meganejlepsi cocku a to jsem koukala, ze vyjde skoro na 100 tisic, a to mi prijde dost na to, ze me bryle zas tak moc neomezujou, micovy sporty stjne nehraju. :D

Offline Fiction
1645 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:40

Já taky nosím brýle a vzhledem k tomu, že je to věc, kterou mám na obličeji skoro pořád, mi třeba i vyšší investice do nich nevadí /zvlášť když to srovnám s tím, co jsem bez mrknutí oka ochotna dát za oblečení, které potom vytáhnu párkrát/. Teď mám brýle dvoje, v minulosti jsem měla maximálně troje najednou...stejně ale vždycky nosím jen ty jedny oblíbené.

Offline Fiction
1645 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:47

razorblade Já myslím, že na laser je potřeba jít včas, aby si to člověk užil, než přijde ta vetchozrakost a s ní nutnost brýlí na blízko. V tvém věku bych to taky nechala být.

Já byla na laseru, tehdy nebylo nic jiného než ta nejzákladnější operace, za 10 let se mi 1 oko zhoršilo, že to bylo opět na brýle .  Takže teď na jednom oku vidím špatně na dálku /ale zas dobře na blízko/ a na druhém naopak. Někdy se taková korekce doporučuje a mělo by to být ke zvládnutí bez brýlí. Můj mozek toto odmítá přijmout, mám z toho bolesti hlavy, takže brýle nutné. 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 10:47

razorblade Mám vyměněné obě čočky, jednu tak, abych líp viděla do dálky, druhou na blízko. Na běžné činnosti brýle nepoužívám, oči si s tím rozdílem poradí. Na dálku si brýle beru výjimečně do auta, když jsem unavená, na blízko jsem je použila asi 2x. Výměnu mi dělali kvůli šedému zákalu. Doktor mi doporučil čočky s doplatkem, jedna asi za 6-7 tisíc.