Isca ty ses v tom příspěvku od razorblade ztratila stejně jako já. Ona tam totiž mluvila o korekci své oční vady /krátkozrakosti/ nitrooční čočkou a o tom, že by tato čočka musela /aby se vyhnula nošení brýlí po zákroku / být speciální, drahá. Nepsala o laseru. Jinak máš samozřejmě pravdu.
Co jste si dnes koupili/y?
marieu Já jsem šla plně poučená do toho zákroku /už jsem i byla dr./ , ze závěru předoperačního vyšetření vypadalo vše dobře, v mém okolí bylo několik spokojených známých po výkonu, prostě jsem nechtěla brýle, njn...
Fiction Ještě jednou- k tomu nemůžu napsat opravdu nic jiného, než že mě to mrzí...
Fiction Děkuju za upřesnění, já mám furt totiž zafixováno, jak mi to bylo podáno před osmi lety před operací - laser je řešení krátkozrakosti, čočka komplexní řešení krátkozrakosti i vetchozrakosti (a nepozorně čtu). Na "levnou" čočku, která řeší jen něco, bych se taky vykvajzla, přece jen tu výměnu kusu těla za plast vnímám jako invazivnější, než odpaření části rohovky, a při porovnání celkovejch plusů a minusů včetně rizika by mi to za to nestálo. Jiná situace by byla samozřejmě při nějaké degenerativní změně čočky, jako u Emi.
Tvoje brýle ti slušej, bejt tebou tak neřeším, jak jsou starý.
razorblade to ti teda závidím, že můžeš fungovat bez brýlí. Já mám pár dioptrií, ale bez brýlí mi to hrozně vadí. Ale s čočkami nemám problém, tak to často řeším tak. O operaci taky uvažuju, ale spíš jen teoreticky, brýle mi podle mě celkem sluší.
Jsem si taky chtěla koupit brýle... ![]()
marieu ale ty jsou krásný!
viktorka_od splavu o tom žádná. Jen, že tak trochu nebyly třeba ![]()
Já jsem asi ve 22 zjistila, že jsem krátkozraká, nasadila čočky a roky je spokojeně nosila, ale bohužel mi před lety začaly vadit, i ty nejpropustnější. Nošení brýlí mě vůbec nelákalo a laser moji malou krátkozrakost moc neřešil. Na brýle jsem si ale rychle zvykla, mám ráda ostrý obraz a výběr nových mě baví, nerozumím tomu, proč je to pro tolik lidí takové neštěstí :) čočky už nosím jen jednorázové na lyže, jiné sporty a na večírky :D
Až se mě bude týkat vetchozrakost, tak asi nějakou výměnu čočky zvážím, i když mám z toho docela strach. Doufám, jako continuity , ze v tomhle medicína ještě více pokročí - i když už dnes to jsou neuvěřitelné věci, jaké jsou v (nejen) očním lékařství možné.
marieu ty jsou, tezko odolat!
marieu to je krasny nakup, bryle koupis priste
Isca Je to hodně individuální, u mne to levné řešení bylo nejlepší řešení. Multifokální čočky vůbec nepřipadaly v úvahu kvůli té laserové operaci před lety. Proto jsem psala o tom, že je to potřeba probrat s dobrým doktorem. Ty multifokální čočky totiž sice kliniky pacientům doporučují, ale stejně jako multifokální skla řadě pacientů nesednou. Ale brýle člověk snadno sundá a bolesti hlavy nebo rozostřeného obrazu se zbaví.
Tulipe já nosím brýle od dětství, sem zvyklá a neštěstí je pro mě leda tak to, že kvůli silným čočkám nemůžu mít všechny rámečky. Posledně mě to docela mrzelo.
Emi Můžu se zeptat, v čem ta předchozí laserová operace znemožňovala použití multifokálních čoček? Jinak je pravda, že jsem se jich tehdy lekla i kvůli informaci o možném zhoršení vidění za tmy a objevování kruhů kolem ostrých zdrojů světla.
Isca Jestli si dobře vzpomínám, tak kvůli tvaru oka po laserové operaci byl problém s výpočty, kam přesně čočku vložit a pod jakým úhlem. Pochopitelně byl problém i s tou levnou čočkou, ale bylo to jednodušší než pro ty multifokální čočky. Snad to moc nepletu, už je to dlouho.
marieu Moje dcera je má a žádný problém. Mně se tam taky pár obrouček líbí, tak mi manžel radí, ať si je nakoupím s obyčejnejma sklama a budou jako ochranné proti Covid
.
marieu Ty jsou moc pěkné.
Tulipe Já zase rozumím všem, co mají problém s výběrem nových brýlí. Souvisí to s problémem ve výběru, úzký obličej, ač na to nevypadám a to, že jsem moc sebevědomí nepobrala a často se sama sobě nelíbím.
Naposledy jsem se se namalovala, upravila opravdu důkladně, byla jsem domluvená v optice, která je podle mě nejlepší ve městě a po hodině a půl na mě pán našel jedny (!) brýle, které prý mi docela slušely. Ale byly modré a mě se ta barva vážně nelíbila, takže nosím cca 7 let staré, ale mám jedno oko plus a druhé minus, takže dost často jsem bez brýlí a poslední dobou si říkám, že je to jen lepší.
edit: a ještě jsem zapomněla, já mám nějaký divný nos a tu kost nahoře mám širokou a divnou, prý jestli jsem neměla zlomený nos, takže mi ještě brýle na nose většinou nesedí![]()
continuity konecne jsme se podivala. Dcera ma 3d pero nejaky polaroid.
Kupovala jsem neteri nejake lacinejsi z draciku a tez fungovalo pry dobre
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.