Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline marieu
5186 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 13:15

letfenixa je to tak, moje bývalá spolužačka z gymplu, američanka, se vrátila po střední s rodinou zpět, teď má tři odrůstající děti a s oběma chodí k chiropraktikovi od raného dětství. Asi je úplně neláme jako dospělé, ale i tak mi to přišlo strašidelné.

Pavlena tak záda si člověk může v životě zkazit i kdykoliv poté- i když se rodiče snaží a dělají vše předpisově. Blbý je, když se v dětství nezaloží na zdravá záda a v dospělosti to člověk kazí dál. Naše první pediatra se vůbec nezajímala o motorický vývoj našich dětí, všechno jsem si musela řešit sama. Velká měla jen drobnou odchylku vzpřimování kolem půl roku a chodili jsme na rhb do doby, než se rozlezla. Malá začala slibně, v osmi měsících se dostala na kolínka, párkrát zapérovala, že jsem si řekla, že do týdne předpisově leze a pak měla zánět ledvin, za měsíc zánět močového měchýře a pak ještě jeden a začla se jen plazit. Skončili jsme na úvodní lekci vojtovky v 11ti měsících, což pro ni bylo takový trauma, že se do týdne radši rozlezla. I tak mám pocit, že nemají záda úplně předpisová, obě chodí plavat, tak uvidím, jak porostou dál.

Konec OT, jdu si koupit bílou košili

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. dubna 2024 13:20

marieu mně říkali, že je ideální nechat děti zkontrolovat vždycky po nějakých větších skocích v růstu.

Já cvičila se všemi dětmi, s každým začala o trochu dřív, ale asi až s posledním to bylo dostatečně brzy, aby to mělo větší vliv. Stejně si teda lehkou asymetrii drží, ale konečně mám pocit, že to směřuje dobrým směrem. S těma dvěma jsem se mohla snažit sebevíc, stejně lezli až od roka.

Offline Kokoska
35275 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 16:50

marieu krasna kosile! Nepotrebuju dalsi kosili, nepotrebuju dalsi kosili... 

Divala ses na Gant? Tam mivali taky pekne, od tech silnejsich po lnene.

Offline tina
6338 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 17:15

Kokoska Na mě třeba má Gant krátký rukávy (nenosím je pořád vyhrnuté)

Offline Kokoska
35275 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 17:23

tina ja mam kratke ruce, takze jako u jedny znacky z mala nemam rukavy moc dlouhe.

Offline barbucha blogger
36277 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 19:17

Jsem votrok. Půl Prahy chodí s těm obrovskejma cosáckejma žabičkovanejma taškama, tak jsem ji musela mít taky. Naštěstí ale začali dělat i  střední velikost...

Offline Mini
příspěvků moje polička 27. dubna 2024 21:02

barbuchavtipny je, ze ty "mini" jsou uplne normalne velke Tato by me sezrala 
Kdo byste si chtel koupit tu kozenou tak je super, jen v realu mnohem min prostorna, jak je ta kuze silnejsi nez ten polyester

Offline Janulik03
20444 příspěvků moje polička 28. dubna 2024 06:40

barbucha haha mala som tu velku v obľúbených a stále váhala, že je moc veľká. Ale táto stredná sa mi zdá zas dosť malá

Offline RoSa
10253 příspěvků moje polička 28. dubna 2024 08:07

barbucha půlka Prahy řikáš? no těchhle tašek byly čínský eshopy plný už tak minimálně před pěti lety... myslim i Mango apod. to měl... COS trochu zaspal, ne? a nebo to bylo in a teď se to zas vrací?

Offline stes
9491 příspěvků moje polička 28. dubna 2024 09:14

RoSa jo to je fakt...., i HM myslím.  IMHO jedna z nejošlivejsich kabelek . Na nikom jsem ji ještě neviděla.

Offline Janulik03
20444 příspěvků moje polička 28. dubna 2024 09:29

Mne sa tá veľká páči na nákupy. Ale nemám ju, som vahava

Offline Samantha
3308 příspěvků moje polička 28. dubna 2024 09:46

stes

No to taky nejde. V tomto případě vidíš člověka v kabelce, nikoli kabelku na člověkovi.

Ale teda ...mě se tak nějak líbí... A předtím jsem ji zatím neviděla, ale to nic samožřejmě nedokazuje. Ona teda Praha je dost velká na pár Hermioniných kabelek (představuji si, že co do ní vložíš, už nikdy nenajdeš, pokud neznáš správné zaříkavadlo). 

Offline 999
19967 příspěvků moje polička 28. dubna 2024 10:05

marieu Víš co je zajímavý? Že já vůbec nemám problémy se zády, z mých vrstevníků v okolí snad jediná a přitom co se mnou vyváděli v dětství, je fakt šílený. Už jsem to tady líčila, jak mě snad v pěti měsících přivazovala babička plenkou k postýlce, abych mohla sedět na nočníku a jiný zvěrstva a na mně se to vůbec nepodepsalo. Asi jsem měla velkou kliku :-).

Offline barbucha blogger
36277 příspěvků moje polička 28. dubna 2024 10:21

Janulik03 

Já myslím že ta střední bude tak akorát. Ty velký jsou velký moc, pro mě trpaslíka. 

RoSa 

Byla jsem ve čtvrtek ve městě, a viděla jsem, zhruba na trase Anděl-Národní, rovnou čtyři. Včetně tý fialový. Jen ty velký teda, asi je naskladnili i v Pařížský (kde toho mívají obecně tak půlku z nabídky max).

Offline RoSa
10253 příspěvků moje polička 28. dubna 2024 11:15

barbucha já mám prošívanou z Manga už snad těch pět let, tak ji vytáhnu... možná

Offline Karja
45060 příspěvků moje polička 28. dubna 2024 13:50

999 To asi máš kliku, Ale vem si jak dlouho cvičíš jogu? Docela pravidelně a dlouhodobě cvičíš ne? Taky dost chodíš pěšky, práci máš asi taky pohybově variabilní, asi to doháníš vším;-)

Offline 999
19967 příspěvků moje polička 28. dubna 2024 15:30

Karja Jógu cvičím od čtyřiceti, takže dlouho :-). Jinak to asi od dětství doháním přirozeným pohybem :-),

Offline viktorka_od splavu
49502 příspěvků moje polička 28. dubna 2024 16:13

ja mela bolesti zad od puberty, prestoze moje maminka byla hodne "moderni" a zadne takove veci s nama neprovadela ani to nedovolila babickam. kdyz cvicim, tak me neboli nic.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2024 16:28

viktorka_od splavu já si myslím, že geny se úplně přečůrat nedají. Mně taky záda bolí od puberty, přestože na rhb chodím od narození (s přestávkami). Cvičení to zlepšuje. A třeba v těhotenství, jak se povolí ty vazy, tak určitá období byla hodně nepříjemná. Stejně tak se na někom nepodepíše ani předčasné prosazování a vodění za ruce no.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. dubna 2024 16:38

Evaeva Já jsem bývala v pavouku jako nechodící hodně, obuv jsem dědila po třech starších sestřenicích a bolest zad neznám. Ale jako dítě jsem pořád někde lezla, visela za ruce, nohy a hvězdy jsem dělala mezi krokem a klusem. :D