letfenixa je to tak, moje bývalá spolužačka z gymplu, američanka, se vrátila po střední s rodinou zpět, teď má tři odrůstající děti a s oběma chodí k chiropraktikovi od raného dětství. Asi je úplně neláme jako dospělé, ale i tak mi to přišlo strašidelné.
Pavlena tak záda si člověk může v životě zkazit i kdykoliv poté- i když se rodiče snaží a dělají vše předpisově. Blbý je, když se v dětství nezaloží na zdravá záda a v dospělosti to člověk kazí dál. Naše první pediatra se vůbec nezajímala o motorický vývoj našich dětí, všechno jsem si musela řešit sama. Velká měla jen drobnou odchylku vzpřimování kolem půl roku a chodili jsme na rhb do doby, než se rozlezla. Malá začala slibně, v osmi měsících se dostala na kolínka, párkrát zapérovala, že jsem si řekla, že do týdne předpisově leze a pak měla zánět ledvin, za měsíc zánět močového měchýře a pak ještě jeden a začla se jen plazit. Skončili jsme na úvodní lekci vojtovky v 11ti měsících, což pro ni bylo takový trauma, že se do týdne radši rozlezla. I tak mám pocit, že nemají záda úplně předpisová, obě chodí plavat, tak uvidím, jak porostou dál.
Konec OT, jdu si koupit bílou košili