barbucha Na túto detektívku som zvedavá aj ja.
Jídlo a vaření
dnes protipol licek - veprove na zazvoru. delavala maminka kdyz jsem byla mala:-) sem ty eintopfy proste podedila:P

Vypadá to dobře, dáš recept?
Já dnes pomalu pečenou hovězí pečínku na houbách, taková vzpomínka na tchýni, ona to dělala v různých variacích. Včera to bylo 20 let, co zemřela. Měla jsem jí strašně ráda a pořád je mi to líto, že odešla brzy.
Nasla jsem v lednici zapomenutej chřest...

Mám v ledničce kotletu i s kostí, nějaký nápad na zítřejší oběd? Že bych zkusila doma nějakou novotu.
A já dneska zkusila simit

Neteř má narozky, tak jahodovej

brrr Kotlety se dobře vyjímaly pečený na bramborech s cibulí a smetanou, pěkně pomalu (krkovice lepší, ale i kotletu sme tak měli)
Manžel koupil půlkilové droždí, tak dnes k večeři housky (moje poprvé) a na zítra drobenkový koláč, drobenka se tedy vizuálně moc nepovedla... Zbavila jsem se tak 35 g. V plánu jsou ještě kynuté buchty a jinak nevím, co s ním. To mražení má někdo vyzkoušené, zůstane droždí po rozmražení funkční? 

andulka01 Asi se v příštím životě narodím jako tvoje neteř, je nádhernej!!
Ounz Ooooo, simit! Ten miluju, v těch vozíčkách na ulici
vypadá skvěle!
Tulipe Díky:) taky ho mám moc ráda a že nevim, kdy se k němu dostanu, tak sem si ho upekla..
mnum No a teď mám chuť na drobenkový koláč..
Potrefenáhusa krásnej quiche
Ounz ja taky, je to jeden z mych nejoblibenejsich moucniku... Ale je jeste teply, tak musim vydrzet do rana :)
mnum Šiš já bych nevydržela ![]()
mnum Mraženýho se pak prej musí dávat 1,5 násobek normální dávky, ale funguje.
(Já to vyzkoušený teda nemám, já použila droždí asi 2x v životě.)
coralline Děkuji, zkusím to tak. Já se s kynutým těstem teprve učím pracovat, zkušeností s ním mám zatím minimum, tak sbírám info tak různě :)
mnum
Já použila mražený na knedlíky a ok. Je takové trošku mazlavější a dala jsem jen o málo víc než obvykle. Jak bylo mazlavý, nešlo to moc přesně oddělit.
kocoureksuggy děkuji. Já si to asi nakrájím na cca 20g kostičky a ty zabalím samostatně, nedovedu si představit ukrojovat z půlkilové zamražené hroudy :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025