Ounz Zase něco, co jsem neznala (simit). Hned jsem si to musela vygůglit, máš to pěkné. Tady je to tak inspirativní!
Jídlo a vaření
barbucha nie je nad hotel mama, všakže?
Mini Jé, tak to jsem zvědavá, jestli jsi ta, po které jsem pořád pokukovala a říkala si v duchu, že vypadá tak nějak parfumaniacky. Kupovalas šedý svetr, kromě jiného? Pokladní ho chválila.
Cuketové špagety jsou super, dík.
nonemy díky moc :) a není to těžký upéct..
Karja U nás ten lilek neprošel ani napodruhé, už to vzdávám :) Udělala jsem pečené kousky, s další pečenou zeleninou. Mně to chutnalo moc, jako houby. Dceři vůbec a už to odmítá :) Naštěstí jí ostatní zeleninu, tak nevadí, lilek prostě nebude. Nenapadá mě jiná zelenina, kterou by nejedla a z ovoce nejí jen hrušky. Zato neteř nejí žádnou zeleninu, to je horší, bych nevěděla, co vařit. Ta miluje maso, hlavně hambergery a steaky :)
Sweet Potato Já teda krevety moc nejím, ale muž si to dává často po hospodách, hlavně u moře a vždy to loupal až na talíři.
Právě velké taky znám většinou neloupané. A na gril je neloupu. Ale dnes půjdou asi na pánev a teď jsem četla v receptech, že loupou i ty velké, aby to hosté/strávníci měli jednodušší.
A zapomněla jsem koupit petrželku![]()
Ounz Já jsem našla recept, kde je hroznová melasa, tu nemám, tak to zkoušet nebudu. Ale to nevadí, mně se stačí tady pokochat a rozšířit si obzory ;)
Sweet Potato Škoda, že Ti nemůžu rychle poslat. Máme na zahrádce spoustu krásné, mladé petrželky.
@Ounz neskúšala si aj maslové bagle Acma?
nonemy Jestli teda..já jako dítě lilek nejedla, fakt mi nechutnal. Teď v dospělosti ho opravdu miluju (zlomila to moje zákeřná matka, která s plněným lilkem přijela na návštěvu a pomoct mi vymalovat, neodvážila sem se odmítnout a zjistila, že to vlastně není tak zlý
) tak třeba později...? Plněnej lilek..? ![]()
jo jo ( hlavně celá trapně od hlavy k patě v COS/ARKET :)
Kašmírový svetr, kašmírovou šálu (za tu cenu !) a dvě ta kratší tlustá bílá trička, nic vracet ani měnit nebudu, za ty roky praxe už tam můžu nakupovat bez zkoušení.
Ať se ti vše dobře nosí !
MaeGandal To máš taky krásné, ty dalamánky jak z obchodu (což má být pochvala :). A mohla bych recept na tu buchtu, prosím?
Ježiš, ještě že jsem taková levá, umět tak vařit a péct jak vy tady, tak jsem za chvíli jako bečka ![]()
Mini I tobě.![]()
nonemy Já použila klasickou třtinovou melasu, tu maj leckde..ale nejlepší je o něm vědět a dát si ho, až ho potkáš :)
milacka Ne, bagely sem nezkoušela..zatím
Ounz Já už tady dostala spoustu krásných, zajímavých receptů, ale jen sobě nevařím, na to jsem líná a jí to teď už nutit nebudu. Máš pravdu, že chutě se mění, tak časem, až zapomene, jí zase něco zkusím z lilku podšoupnout
A už tady nebudu s lilkem otravovat, jsem jen chtěla napsat, jak to dopadlo :)
A dneska k obědu kváskovou pizzu podle maškrtnice, to je super vynález..
Ounz Třtinovou máme i doma, manžel ji užívá samotnou na klouby, pomáhá mu.
nonemy ne to ne, nevnucuj, já jen chtěla právě říct, že něco chce svůj čas...
i když já mám kamarádku a ta do teď většinu věcí nejí - a taky žije :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025