Tabea V Německu už asi jede, všimla jsem si toho na sociálních sítích, kdo tam žije už vaří chřest
.
Jídlo a vaření
Som sa hecla upiecť bábovku Savoy a moja "storočná" forma na bábovku sa práve teraz rozhodla vypovedať službu a bábovka mi v trúbe vyteká spodom
. Mňa porazí. ![]()
Gatita já ještě dělám bílý chřest jako salát , to pak máme ke všemu ![]()

MaeGandal To vyzkouším :-¨).
711990 k tvym palickam bych doplnila variantu u nas znamou jako " kure v jednom" -kureci vcelku nebo porce, to je fuk, polozene na nakrajenych bramborach, mrkvi, ctvrtkach cibule a celych stroucich cesneku. jen priklopit a pect. Aranel do trouby muzes dat jakykoliv kasrol s poklici i kdyz ma plastovy usi, vyjma tech levnych co se roztikaji skoro i pod horkou vodou:-) byva specifikovano do kolika °C je muzes pouzit, nase do 180. nejradsi mam ale sklenene zapekaci misy, ze hned vidim co se uvnitr deje, tuhle je meli i v lidlu https://www.4home.cz/simax-sklenena-zapekaci-misa-kulata,-5,1-l/?gclid=EAIaIQobChMI1-mA0dGg7wIVUud3Ch0X4gXJEAQYASABEgIzyvD_BwE
A kuře nasolit a máslo na něj? To je dobrý, děkuju!
Aranel ano přesně tak, v původním receptu je tedy nejdřív máslo umíchat se solí a bylinkama a tím potřít kuře - já se tím nezdržuju:-) normálně nasolím, máslo navrch, okořením/bylinky dle aktuální chuti nebo co mám po ruce
999 jenže v Budějcích jsme nějak hůř zásobovaní, ani na kalamáry se mi ještě nepodařilo narazit![]()
Zu To ti teda chybí kolektivní kousek :-).
Loni v Hostíně sklízeli první chřest už někdy v polovině dubna, tak to už je za chvilku ![]()
Dnes jsem v Lidlu vyplenila poličku s mořskými plody a koupila kalamáry a směs mořských plodů. Nikdy jsem kalamáry nedělala, nějaké začátečnické tipy jak na to?
Muslik a které? Velký jenom chapadla, nebo spoustu malejch kapucek s třásněma?
Právě jsem dopekla cupcakes na zítra do práce (šéf má narozky). Půl černý - černý kakao, čokoláda a whisky, půl žlutý - citronový s tymianem a limoncellem. Krémy se chladí, zdobit budu na místě. Tak poprosím, držte mi palce ![]()
andulka01 Chci s tebou pracovat! Můžeš sem prosím aspoň hodit recepty?
Mě lockdown dohnal k prvnímu kynutýmu pečivu v životě.

jste mě navnadily s tím chrestem
candat na páře, olivoil, petrželka,chilli paprička, maldonska sůl![]()
coralline Poprvé? Jsi talent. Krásné to máš ![]()
notna Díky, doufám, že to není jen štěstí začátečníka. Já normálně peču stylem naházet všechny přísady do mísy, smíchat elektrickým šlehačem a nalít na plech
coralline Musíš udělat další ověřovací várku ![]()
coralline Krásný to máš!
Cupcakes: Na černé jsem upravila recept na Apetitonline - přidala kakao a trošku whisky, do každého kousku před pečením vmáčkla kus hořké čokolády a půlku třešně z domácí marmelády. Krém: hořká čokoláda, máslo, smetana, cukr, mascarpone a whisky.
Citronové - 300 g hladké mouky (1/3 může být polohrubá), 200 g bílého cukru, půl lžičky soli, půl pytlíčku prášku do pečiva, 180 g tekutého ale ne horkého másla, 2 vejce, 200 ml plnotučného mléka, kůra ze dvou citronů, lžička tymiánových lístků. Možné přidat 70 g nemletého máku (odebrat mouku), pro strukturu. Suché a tekuté zamícháme zvlášť, pak vše krátce spojit, přidat 1/2decku limoncella a šťávu z jednoho citronu. Nepřemíchat, formu plnit do 3/4. Nevyběhnou moc. Krém: Mascarpone, trocha smetany, limoncello, kůra a šťáva z dvou citronů, vanilkový extrakt, cukr dle chuti.
Promiň, že neudávám moc váhy nebo poměry, jsem nedbalá kuchařka a vařím spíš podle citu.
Každopádně u kolegů úspěch velikej :-)
999 jenže v Budějcích jsme nějak hůř zásobovaní, ani na kalamáry se mi ještě nepodařilo narazit
zrovna ti jdu psát, že už jsem ho viděla (a nekoupila, já ho mám prostě spojený až s jarem:-)) ... myslím že to bylo v tescu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY