Sweet Potato my to doma zkoušeli že všech a nejlíp mi chuťově vychází z polohrubé. Z hladké byl takový hodně hutný piskot, ale zase se dobře prokrajoval.
Jídlo a vaření
Sweet Potato kdybys chtela cokoladovy, tak skvele se kraji tenhle(je to sice na 17cm formu, ale vysokou. Takze treba 24cm placatejsi by z toho byla akorat. Je hodne hutnej)
711990 Díky!
Uvažuju o mechovém, mufiny už jsem několikrát dělala, tak by i dort mohl dobře dopadnout![]()
Sweet Potato mechovej, jak je takovej vlacnej, se kraji docela blbe. Jak potrebujes velkej dort? Mne se osvedcilo tohle, dostanes z toho rovnou pet 15cm pater a z toho muzes poskladat vysokej dort. Doba peceni je kratoucka a hezky se to sklada. Jen je to malinky, no.
Sweet Potato Mechový jsem už letos od Velikonoc děla třikrát - vždy měl velký úspěch. Ten zdejší recept jsem ještě vylepšila - promazala jsem to pikantní marmeládou.
711990 Klidně formu koupím, když seženu.
Tam teda ale píšou, že se peče dlouho, ty že kraťounce?
Velikost není až tak podstatná, aby se dal rozkrojit řekněme na 3 patra a dobře zdobit.
Možná mech jen nahoru?
Sweet Potato U nás piškot z polohrubé. Chceš-li, mám dvě zavírací vysoké dortové formy tuším o průměru těch 17 cm, půjčím.
A nezdálo se mi, že by se mecháč blbě krájel.
andulka01 Půjčila bych si moc ráda, děkuju
notna z těch celých vajec je to prý lepší, ale musí se šlehat dlouho. Já zkoušela oboje a nepoznám rozdíl.
Sweet Potato když se bojíš krájení, můžeš upéct placky na plechu, z těch vykrojit kola/půlkola a seskládat.
Evaeva Čas by mi nevadil, stejně to šlehá robot. Bojím se, aby se to vyšlehalo. Ale v čem to může být lepší kromě toho, že není potřeba oddělit žloutek a bílek?
notna jako chutnější, nadýchanější,... Já jsem rozdíl nepoznala. Vyšlehalo se mi to dobře, v receptu, co jsem měla, psali šlehat asi 20 minut, to jsem dodržela.
Evaeva To snad zkusím :-)
notna možná budeš muset upéct dva dorty, abys to mohla rovnou porovnávat;)
Sweet Potato je, nedala jsem ti odkaz! Je to tohle. Protoze fo toho prijde jen malinko testa, pece se to fakt jen 15-20min.
711990 Ahá. Díky, to bych mohla stihnou koupit, koukám, že mají obchod v Zenklově.
A hloupá otázka - když peču dort nebo tak něco, obvykle má kopeček. Z tohohle budu mít pět kopečků?![]()
notna možná budeš muset upéct dva dorty, abys to mohla rovnou porovnávat;)
To jsi neměla psát ![]()
notna Evaeva Přihazuju do debaty porovnání objemu a textury z jedné kuchařky, kdyby se vám do toho experimentování nakonec nechtělo :)) Celý vejce mají pravidelnější strukturu, ale zas celkově o něco menší objem, což bych řekla, že realitě celkem odpovídá, nebo té mé teda jo...
Tak to už je na mě moc. Doteď jsem si spokojeně ušlehala jakýkoliv vejce zvlášť bílky a žloutky. Teď o tom budu každý pečení přemýšlet ![]()
Sweet Potato myslis ze se ti zvedne uprostred? to je dany nerovnomernym zahrivanim v troube...mne se moc nedelaj
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY