viktorka_od splavu no tak kdyz tam mas mit celkem treba 200g mouky, tak bych dala tak 120 mouky a 80 orechu. Max pul na pul, ono neni dobry davat tech orechu moc, pak je to testo tezky a tolik nevybehne.
Jídlo a vaření
andulka01 aha, díky. Já koukla na první relevantní recept, co mi vyběhl, myslela jsem si, že je ta poleva "daná" pro tenhle dort, šlehačka by byla fajn.
Sweet Potato zvladnes,ale je to desna prace.
ja bych ti doporucila toto,kdyz puvodni dotaz byl ne moc pracne.
Ježíš, s tímhle máme takovou neomrzenou hlášku s kamarádama. Jedna známá přijela nekam na oslavu s tímhle, na tom nastříkana šlehačka ze spreje a ovoce. ,,Upekla jsem dort,, je pro mě hláška, co má navždy svůj vyznam:-D. Vždycky když to vidím v obchodě, tak si na ni vzpomenu. Nebo když se nám nechce něco péct, tak říkáme ,,udělej to na xxx,,. Tohle asi nikdy nedostanu z hlavy.
Karja Taky máme takovou jednu osobu, kterou se varujeme, když se nám něco nechce ![]()
Přišli jsme z lesa hlady bez sebe:

Karja S dortem z tohohle kupovaného korpusu k nám vždy chodila tchýně na každé narozeniny našich dětí a byla vždy za hvězdu (v tom nejlepším slova smyslu). Navrch dávala nutellu, borůvky, maliny, mandarinky, jahody plus želatinu a děcka se po něm mohly utlouct.
vanilka moje mama, kdyz nestihala, tak to taky pouzivala na rychly dezert, ze na to dala nejaky tvarohoy krem, ovoce a zelatinu. V detstvi nam to i chutnalo, ale ted kdyz to nedavno udelala, tak mi ta struktura nasakla prisla dost nedobra.
vanilka všechno naráz?
Tabea jak naráz? Korpus potřela nutellou, hezky nazdobila ovocem a navrch želatinu.
vanilka já si nějak želatinu a nutelu dohromady nejsem schopná představit. ![]()
Tabea tak to zkus :-). Mně to nijak divný nepřijde. Měla to vždy krásně úhledně nazdobené, dávala červenou želatinu, takže i vzhledově byl ok.
Ta želatina přece nemá žádnou výraznou chuť, ta má jen funkci držet to tak nějak pohromadě. A jak říkám, dětem hlavně moc chutnal. Nevím teda, jestli to byl přesně tenhle korpus, ale byl to ten typ.
vanilka my doma nutelu nevedeme
. Děti ji asi 2x zkoušely a nikdy nesnědly. Třeba k tomu ještě dospějou...
moora Ovocné buchty na plech peču podle tohoto receptu. 2 hrnky polohrubé mouky s 1 hrnkem cukru smíchám s 125g másla - udělám drobenku, odeberu z ní 1 hrnek a ke zbytku přidám 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 250ml šlehačky a 1 prášek do pečiva. Zamíchat, nalít na plech, poklást ovocem, posypat drobenkou a péct. U nás nejoblíbenější a rozhodně nejrychlejší.
black cat dekuju
moora Ovocné buchty na plech peču podle tohoto receptu. 2 hrnky polohrubé mouky s 1 hrnkem cukru smíchám s 125g másla - udělám drobenku, odeberu z ní 1 hrnek a ke zbytku přidám 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 250ml šlehačky a 1 prášek do pečiva. Zamíchat, nalít na plech, poklást ovocem, posypat drobenkou a péct. U nás nejoblíbenější a rozhodně nejrychlejší.
Píšem si a ďakujem. ![]()
black cat Jo, tohle je fakt skvělý. (Znám trochu jiné poměry, ale je to opravdu výborná buchta a dá se i trochu vylepšit třeba skořicí, nebo podle zvoleného ovoce)
moora Jestli máš ráda tvaroh, tak jsem teď dvakrát pekla hodně tvarohový koláč podle Florentýny. Klasicky tam je strašně moc odstavců kecy prdy kypřicí prášek fuj, ale recept odpovídá a koláč je skvělej.
Nakonec jsem udělala piškotový korpus podle Kuchařky pro dceru, do dvou šlehaček jsem vmíchala asi kelímek a půl jogurtu a trochu borůvek, drželo to trochu hůř ale pořád dobře, korpus jsem ještě promazala tekutou marmeládou. Neskromně musím říct, že to byl nejlepší (nečokoládový) dort, co jsem kdy upekla.
Evaeva je moc hezkej.:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY