Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 31. října 2021 08:33

Devcata, jaká je vhodná polévka do mrazáku? Nějaké čisté vývary tam mám, tak spíš něco jinýho, asi kremovyho. Ale fakt aby to nebylo pak takový jety. To víte odjely mi děti, tak mám čas na sebe, uklízím celej barák a vařím do zásoby. Ty vado, to jsme to dopracovali, ještě napsat, ať si manza pocvachta že tam zmrszim do gulášovky i kousek s juniorem a můžu přejít plynule do mimibazaru a vám tady zamávat! 

A jako musím říct, že mívám docela problém s úvodním oslovením když nechci začínat neutrálně jako ,,prosím vás,,. Automatický mi tam naskakuje Hele ženský, což není moc zdvořile, další obměny mi taky moc nejdou, já asi budu oslovovat ,,drahé přítelkyně,,:-D 

Online baltik
4992 příspěvků moje polička 31. října 2021 08:36
Offline Antje
příspěvků moje polička 31. října 2021 08:59

Karja mam to uplne stejne s tim oslovenim!
Nevite nekdo jestli muzu zmrazit dusene zeli? Dostali jsme jidlo, moc dobre, ale kachnu jsme snedli, zeli zbylo a je moc dobre. Je mi lito vyhodit.

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 31. října 2021 08:59

Karja Nedělám krémové, ale jen zeleninové. Aby z toho nic nevybírali, tak je mixuju. Do mrazáku je pak cpu v klidu a nějaké zhoršení kvality nevidím. Jo a gulášovku dělám z mletého a mrazím taky.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 31. října 2021 08:59

Myrtila Já jsem taky kdysi dostala pár topinamburů a spotřebovala jsem je tak, že jsem je přidala do směsi různé zeleniny, kterou běžně peču pokapanou olivovým olejem a posypanou bylinkami.  Potom to smíchám s uvařenou rýží nebo pohankou + trochu sýra (feta, balkán, žervé, tvaroh, bryndza, co zrovna je).

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 31. října 2021 09:03

baltik Ten salát vypadá výborně, to si uložím a vyzkouším.

Včera jsem dělala hranolky v troubě s oregánem a fetou podle Ottolenghiho a super, snědli jsme to jenom tak.

https://www.theguardian.com/food/2021/jul/26/yotam-ottolenghis-oven-chips-with-oregano-and-feta

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 31. října 2021 09:09

Karja Mrazim cuketovo hraskovou (ale bez brambory, ta nebyva dobra po rozmrazeni), spenatovou bez smetany, gulasovou z mleteho, rajskou. 

Offline Antje
příspěvků moje polička 31. října 2021 09:17

Lamicka neporadis prosim jestli jde zmrazit i dusene zeli?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 31. října 2021 09:18

Pavlena ja rada delam vidensky salat (s vyvarem) a u nasich se casto dela "levny bramborovy salat" - brambory, kys.okurky, cibule, sul, pepr + zalivka: olej, ocet, horcice, trocha cukru, lak z okurek. 

Online dupali
473 příspěvků moje polička 31. října 2021 09:20

Antje já mrazim i dušené zelí, chutná mi i poté

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 31. října 2021 09:22

Karja mrazila bych cokoliv mixovaneho bez smetany a taky bez brambor, ty se mrazit nedaji. Jako obcas treba omacka po rozmrazeni neni hladka, ale staci projet mixerem. A pridat tu smetanu.  
Antje duseny zeli jsem mrazila a bylo ok. Asi ne tak dobry jako cerstvy, ale urcite velmi jedly. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 31. října 2021 09:23

Antje Zeli jsem nikdy nemrazila, to bohuzel neporadim.

Offline Antje
příspěvků moje polička 31. října 2021 09:23

dupali Pavlena dekuji moc !

Online Tak Betty
6194 příspěvků moje polička 31. října 2021 09:26

Karja oslovení "drahé přítelkyně " je dobré a speciálně od tebe takové stylové.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 31. října 2021 09:38

A dekuju za receptyy na salat, tomu co jsem jedla se asi nejvic podoba ten od Lamicka 

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 31. října 2021 09:54

Tak Betty mně se vždycky nejvíc hodí ,,Přátelé,, ale jsme tu samé baby, že jo!:D

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 31. října 2021 10:02

marieu a jak ty kaštany vaříš? Já znamm jen pečené na plotýnce/kamnech/v troubě. Vařené ráda zkusím.

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 31. října 2021 10:06

Karja Ja mam zamrazenou dynovou a z krem cervene repy a v dynovce je kokosove mleko, jinak me nenapadlo to resit, ze by to melo vadit.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 31. října 2021 10:36

Karja da se zamrazit i polevka/omacka se smetanou (kamaradka takhle vozi zamrazenou svickovou na dovolenou), ale chce to rozmrazovat pomalu, ne to zmrazene dat do hrnce a mit za 10-15 min hotovo (coz je duvod, proc ja mrazim)  

Jinak ta zamrazena svickova je genialni. Bere ji od zname z restaurace, zamrazi nekolik porci, pak rozdeli mezi nasich 9 deti a je hrozne vtipne koukat na tu smecku u spolecneho jidla.

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 31. října 2021 11:04

Ounz cca 20min mírný var, pak zkusím jeden, jestli je už hotový- měkký, ale ne rozpadavý. Musí se ale zkonzumovat/oloupat za horka, protože po vychladnutí ta vnitřní chlupatá slupka přilne tak, že už prakticky oloupat nejde. Vždycky je necháváme v té horké vodě a vybíráme po jednom k jídlu...