continuity jo nojo, květák
a kapusta...
Jídlo a vaření
Gatita louhovaný preclíky mám v oblibě.
Ounz a kde je kupujes? Nebo peces? Ja bych je teda asi radsi koupila, ale moc to tu nevidam.
Ounz teda ten vývar - to zabolí, chystám se na něj dneska, budu ochutnávat petržel radši!
Gatita no kupuju v německu. Na rohlíku, myslím, taky měli (nevím jestli ještě mají), ale to nebylo nějak ono. Ještě jsem nepekla.
Vilemina no, byla to petržel z rohlíku!
Ounz taky jsem je videla jen v nemecku. A tam se moc nedostanu. ty jejich pekarstvi me vzdycky fascinovaly.
Ja mám teda hovězí oháňky akorát v hrnci. Já teda petržel moc do vývaru nepoužívám, protože mi to chutna sladce, zato je tam půl bulvy celeru a spousta libecku. mrkev ještě čeká venku, ta doufám hořká nebude.
Gatita mají to dobrý, co :)
Gatita my je v ČR koupili v Kauflandu a stály za starou belu.
Kde jsi vzala ten louh? ![]()
Tabea v tom receptu to kratce povarili ve vode spolu s jedlou sodou. Nebo ja vlastne nevim. Nemcina mi vypadla z hlavy a byla jsem lina si to overit ve slovniku. Ja tam dala sodu:)
Gatita Ty louhované mívají v pekařství Kabát, hodně podobné těm rakouským.
bubak diky!
Gatita můžeš sem prosím dát ten odkaz na recept, podle kterého jsi to dělala? já louhované preclíky miluju, kupuju je nouzově v Kauflandu (nevyrovnají se těm bavorským) a teď jsem objevila, že je prodávají mražené k dopečení v Penny - ale ty jsem ještě nevyzkoušela... upéct si je doma by bylo super!
edit: natron je sodium carbonate decahydrate, hydroxid sodný, louh... tím se čistěj odpady, tak to asi nebude ono... že?
tak se teda používá obyč jedlá soda?

Ounz Já jsem se takhle spálila nedávno. Naštěstí ne u hoveziho vývaru, to by mě mrzelo, ale u dýnove polévky. Ségra mi dala nějakou bylinku že zahradky ,,Maggi,, už jsem to párkrát měla ve vývaru vloni. No a letos jsem s tím nakládala fakt jak kdyby to byla petržel a dala jsem povarit celou větvičku....No hummus, zjistila jsem to až těsně před servírováním, pak jsme vygooglily, že se do jídla davaji třeba dva tři kousky toho ,,jehličí,,. Já dala asi tak stonásobne množství.
RoSa No to je vono! Já ji dám maggi
https://www.maskrtnica.cz/precliky/
zde. Kupuje se to v lékárně tuším a pracuje se v rukavicích a brýlich..
Karja jejda. Libeček je neškodnej, s tím vařím já :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY