Mrakoplas Tyjo, to máš krásný výběr masa. A se šípkovou
Ze svíčkové, pokud to jíte, medailonky, k nim třeba koňakovou omáčku s hříbky a smetanou. Nebo co Stroganoff? Z karé svíčkovou omáčku? Ono z té divočiny se vlastně peče nebo dusí skoro vše. Mrkla bych i na recepty severní Itálie, tam se zvěřina připravuje dost.
Jídlo a vaření
andulka01 vidíš, huby mám v mrazáku. Koňak síce nemáme, ale od niekoho ulejem:)) Vďaka za tipy ![]()
Mrakoplas na zelenine,mrkev,celer,petrzel,cerny koreni,podlit vinem.![]()
Mrakoplas vyprážaný karfiol pečiem v trúbe. Dám to normálne obalené v trojobale na olejom pomazaný papier, potriem trochu olejom zhora a je to výborné.
Mrakoplas pečené ti už poradili, môžeš urobiť aj taky klasický kotlikovy gulas. Na cibuli podusiť mäso s paprikou, rascou a keď je to skoro mäkké pridať ešte zemiaky a na koniec lečo, cesnak, majoránku. (Místo leča môžeš dať čerstvú zeleninu, paradajky, papriku, cuketu - akurát trochu skôr, aby to zmaklo). Toto podusíme do mäkka. Samo to zhustne a je to aj zdravé. Moje deti to milujú.
Nějaký tip na rychlé pohoštěni prosím. Jakakoli inspirace vítana.
Chtela bych koupit dceri kuchárku. Bude jí 11. Poradite prosím?
Candance jednohubky, sýrová roláda, chlebíčky? Rychlý na snězení nebo na přípravu?
Ounz oboje. Ale hlavně přípravu. Práve matlám ty jednohubky.
Candance ty budou fajn :)
Candance u nás je oblíbený pórkový koláč. Listové těsto posypat pórkem, rozdrobit balkán a zalít vajíčkem, přiklopit dalším plátem těsta a upéct. Je to dobré za tepla i za studena.
Candance nějaké minišpízy - na párátko olivu, sušené rajče, kousek sýra, smotek pršutu...
Candance čekala jsem tento týden 2-3 návštěvy, pro naše nudle nakonec zrušeno a měla jsem v plánu noj vege verzi: kváskový chleba a dobrá škvarková pomazánka (okurčičky a rychlá nakládana cibule included) a vege verzi: opečený světlý kváskový chleba s humusem a lehce opečenou hrubě strouhanou mrkví (na oliváči se solí a trochou česneku) posypanou čerstvým koriandrem. Taky tuňáková pomazánka podle Dituny je moc fajn. Ad kuchařka- co třeba tu "pro dceru" od Jany Florentýny?? Teoreticky i ta Dita P. By mohla být schůdná.
Jdu ale vlastně s dotazem- co s banány? Chtěla jsem dělat triffle pro návštěvy, který nebudou... máte nějaké fajn a jednoduché tipy?? Vďaka!
marieu Co banánové lívance k snídani (web je plný receptů). No a na odpoledne ke kafi banánový chlebíček:-) Tento recept mám osvědčený:
Victoria jo! Na to jsem zapomněla- ty jsem teď dělala dětem na večeři. Tedy podle receptu z rohlíku a byly výborný...
marieu banánový kokteil alebo banánové muffiny
Muž dostal od Ježíška Aeropress jako takový dárek: už nevím cobych ještě potřeboval... A jsme z něj oba docela nadšení.
Candance nějaké minišpízy - na párátko olivu, sušené rajče, kousek sýra, smotek pršutu...
uložila jsem, udělám na silvestra, děkuji. Já jsem v tomhle marná. V plánu mám ještě spoustu miniřízečků. A do misek olivy. Bude nás docela dost. Ale my to máme putovní. Jsme první štace. A pokračujeme dál.
Jsem ráda, že nekončíme u nás ![]()
Tak Betty jen pozor na "selektivní" jedlíky. Takové "dárečky" mám já - syn nejí olivy, snacha nesmí sušená rajčata a dcery přítel má laktózovou intoleranci...takže jsem nakoupila takové ty malé mističky a vše musí být zvlášť. Efekt jde při rodinných sešlostech stranou no![]()
betsey děkuju!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY