Pinot Noir Má ji Petra Burianová v kuchařce Cesta z těsta a je tam i poznámka o té kupované v hliníkové vaničce. Kdybych si vzpomněla, můžu ten recept o víkendu vyfotit.
Jídlo a vaření
Aranel jestli si vzpomeneš, to bys byla moc hodná. Mně by to bylo fuk, ale muž pořád vzpomíná... ![]()
Pinot Noir hele i bych rekla ze jo, on je to prirodni produkt, vyrabej to naky bakterie nebo co. Ale tu original babetu sem nikdy nemela:)
Pinot Noir Posuď sama, není drobivá, ani suchá a citron jeden, je málo. 4 žloutky - 220g cukr krystal- 1 vanilkový cukr- citronová šťáva a kůra z 1 citronu- šlehat a pomalu přidávat 150 ml oleje a 50 ml vody. Potom přesít 250g mouky- 1 vanilkový puding- 1 prášek do pečiva. Nakonec vmíchat sníh ze 4 bílků. Píšu na rovinu, není to ono, je to moc jemný, mechový a vláčný. Šlehat určitě v něčem vyšším, jak je to řídké, tak to lítá ven. No a množství vyšlo takto:

V řezu:

Kan to asi nebude jako ta historická babeta, ale recept vyzkouším, tyhle suché buchty se u nás jí hodně. Děkuju!
Pinot Noir Hele a je strašně žlutá, ta komunistická byla stopro světlejší. Není to ono.
Kantak dik,ze jsem zacla v deset vecer vyrabet babetu.![]()
Uz je v troube.![]()
Ja ji mela rada,ale chut uz si uplne nevybavuju tak snad me uspokoji toto,kdyz tu budu kvuli ni cumakovat do pulnoci.
Kan ja tedy zkousim tento recept.
https://www.nejrecept.cz/recept/citronova-babeta-r5919
ppotoze mi moc nevyhovoval v tvem receptu ten puding.
continuity To struhadlo na halušky je pekelný, u toho by jeden umřel, než se to udělá. Ale už mám za sebou taky jeden marný pokus na jemnem, to nejde, rozpadne se to pri vareni na kaši, Ale v receptech se často píše ,,nastrouhejte na jemném struhadle,, vůbec tam ten ctyrhran nezmiňují, jen fakt výjimečně někde.
Karja jo pekelný, přesně tak.
Moje máma má ráda, třeba jednu bramboru do toho nastrouhat nahrubo. Nebo takové ty kousky, co zbydou po strouhání zamíchá do těsta. Já to moc nemusím, mám to ráda hladké.
continuity Já mám hlavně nějaký stoletý struhadlo, s novym by to šlo líp. Teď právě už asi tři týdny se k tomu psychicky odhodlávam, vždycky si na to nakoupím a pak tu uzeninu radši sežeru:-D.
continuity u nás se dělaly halušky takový větší, vykrajovaný lžíci, asi by se jim dalo i říkat chlupatý knedlíčky. Strouhaný na jemným a asi třetina na hrubým struhadle. My ani nemáme ten cedník přes který se to správný těsto hází do vody.
To je ale úplně jiné jídlo. Dělá se to myslím na Moravě.
Klasické halušky se dají házet i z prkýnka, jen to déle trvá. Ale táta to léta dělat tak.
Koukám na to na apetitu a to těsto má i trochu jinou konzistenci je o dost hustější. Píšou, že lze předem knedlíčky připravit bokem. Tak to s haluškovým neuděláš, to teče.
Zarinya To je prakticky totožný recept, až na ten puding a šťávu z citronů a horkou vodu, já dávala studenou .
Kanno muz mi prave rekl,ze je to nedobry at to vyhodim,![]()
Jako dalo by se,ale musi se ubrat tak pulka stavy z citronu.
Abych to shrnula-mela jsem jit radsi spat.
Zarinya Tak to sorry, ale! Už se blížíme k počtu citronů, jeden je málo a tři jsou moc. U nás se teda zaprášilo, jedna forma jela k našim včera večer a druhý výtvor manžel ráno dojedl.
Kanrekla bych,ze 1 a pul max,dva staci.
Zarinya tak jsem ten recept rozklikla a teda 3 citrony, to je fakt moc. Mám podobný recept na citronovou bábovku, je výborná, příjemně nakyslá, a tam je při skoro stejném množství ostatních surovin jeden citron.
Pinot Noir no,delat to v jinou hodinu nez v deset vecer utahana z prace tak se nad tim mozna zamyslim.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“