Zarinya Aha, tak možná to chce prostě cvik no! Tak až v Řecku to dozenes;-)
Jídlo a vaření
No děláte mi hrozny chute. Já dnes dělala foccaciu, jako nakonec to do ní mělo daleko:-D tvrdý jako špalek, ale s holkama nám to teda chutnalo. Obměna neustálých domácích loupaku....ale nějakou pomazánku bych si teda dala!
Karja focacciu jsem nikdy nedělala, v plánu je léta letoucí. Že bych konečně pokřtila ten robot co jsem dostala k Vánocům
A pomazánky taky milujem, u nás je teda evergreen vajíčková, ale klidně i tvarohová s uzenou paprikou s pažitkou. A rybickova, ale na tu musí být správná konstalace.
Hanka H Hahaha, že já vyfotím tu svoji placicku tenkou tvrdou?:-D
andulka01 Jo no, já si nějakej robot musím vybrat už, ty kynutý těsta mám hrozně odflaknuty já to neumím moc hníst, ale zas na druhou stranu....vsechno se to vždycky sní:-D
Karja Dělám těsto v pekárně, jinak bych přišla o ruce.
Hanka H Díky, může se utesovat, že je to technologiemi:-D
Karja já si taky myslím, že ty moje kynutý nepodarky jsou hlavně v hnětení a teda i druhém kynutí, jsem strašně netrpělivá. Chvilku po upečení v pohodě, po půl dni kámen. Slíbila jsem buchty, makový.
Jo a robota mi vybírali podle barvy ![]()
KarjaKdyž se sní .....
Vyzkoušela jsem několik postupů, ještě víc než kvasnicová nám chutná z pšeničného kvásku - i když tu by asi Ital zavrhl - je trochu nakyslá.
andulka01 Jj ten čas na kynutí je taky docela narocnej si to ohlídat a rozplánovat, když zrovna člověk ,,jenom nevaří,,
Karja my máme i zapsáno v kuchařce od maminky, že kynutý těsto musí mít péči a klid. Nejlíp ukecanyho kamaráda, co si rád sedne ke kuchyňskýmu stolu a povídá si s vámi půl dne.
andulka01 Hihihi, to by šlo:-D. No já jsem všechno frk frk, ale jak píšu výše, sní se to a pro návštěvy bych kynuté nedělala:-D
andulka01 Karja vzdyt staci, kdyz to smichate a date kynout do lednicky do druhyho dne. To tomu testu prospeje, zvlast pokud je spatne vypracovanej lepek. Plus jeste u tezsich, tucnejsich test, je nejlepsi nejdriv hnist do hladka vsechno krome masla a to zahnist az treba po 10-15min hneteni (v robotu).
711990 Nechávám těsto na focacciu kynout přes noc, ale v teple, potom druhý den rozprostřu a nechám dokynout cca 2 - 3 hodiny.
711990 Jj to taky delavam, ale většinou si usmyslim, že to chci ještě ten den jíst:-D
Hanka H kvaskovy jo, ale drozdovy by prekynulo:)
Karja to je blby!:D
Karja já v lednici nekynu, ale obvykle to začnu dělat odpoledne, protože ještě musím koordinovat s dětmi, peču večer, ráno jím
Co mi přijde blbý na harmonogram, je chleba, ten jsem dělala jednou.
711990 Nepřekyne, dělám z kvasnic i bílý chléb - a také kyne přes noc ve výšce na lince. Asi záleží na receptu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“