Karoleena jestě červená omáčka s těstovinami ![]()
Jídlo a vaření
Karoleena Co ten vegetatarak? Ale asi topinkou nikoho nezaujmes co?
Karoleena Hlívový guláš, třeba s bulgurem? Nebo tofu halušky? Tam ani není nic, co by muselo být v lednici.
Nebo cizrna na paprice, tu smetanu obvykle nemám a jde to i bez ní.
Karoleena jako dalsi cerveny jidlo navrhuju gulasovku z cervenych fazoli od Cuketky, nebo jeho cizrnovy holandaky s bramborama?
Karoleena Kapustové závitky splněné kroupami, čočkou, houbami a zeleninou? Bramboračka co v ní stojí lžíce. Rizoto nebo kroupeto se stejkovými žampiony? Houbové ragú a hrubě šťouchané brambory se smaženou cibulkou?
Škoda, že tam není ta trouba, ta by řešila množství i pohodlí. Takže bych sázela na eintopfy a obědové polévky ve velkých hrncích.
No a že píšu o kapustě. Jak se mi v poslední době v kuchyni nijak moc nedaří, tak dneska (během homeoffice, ehm) jsem si udělala radost. Zpracovala jsem zbytky kuřete a krásnou malou kapustu na závitky. Plnila jsem směsí připravené cibule, česneku, strouhané mrkve a grilovaného kuřete, doplněno syrovou černou čočkou, okolo závitků naházené plátky maďarské klobásky. Pomalu dušené v zeleninovém vývaru s trochou rajčatového protlaku. Trochu směsi mi přebývalo, tak jsem naplnila ještě půlky papriky. A je to dobrý.
Karoleena Luštěninový guláš z jednoho hrnce s chlebem
andulka01 Teda! Dobrou chuť!
Karoleena Napadla mě hustá kyselica, bez masa s chlebem a nebo smažený sýr s vařeným bramborem, zeleninové kari (cuketa, květák, lilek) s rýží. Nebudete tam mít aspoň takový ten přenosný chladící box kde by se vešla třeba smetana a nějaké sýry?
Karoleena quesadilla? Len neviem, či to je dostatočne teplá večera
A ešte ma zaujali kukurično-paprikové placky od Davida v kuchyni, ale ešte som ich nerobila, mám ich len v pláne (nie som schopná vložit odkaz z mobilu, tak prikladám printscreen)

Dnes taky zbytky/přebytky, z Rohlíku mi dovezli obří celer navíc, tak celerová s citronem, a z lehce prošlého tvarohu syrniki s naší domácí meruňkovou.

Karoleena testoviny s pestem a opecenym halloumi. Zlute kvetakove kari
Pinot Noir hmm dala bych si.:-)
Pinot Noir obojí krásný, obojí určitě moc dobrý
A protože je všude spousty hub, jíme houby. Furt. Včera opražené bedly a holubinky na topince, teď přítel pracuje na gulášovce z václavek. Byly řízky z hřibů, dršťková z kotrčů (skvělá, kotrč jsem měla prvně v životě), klasická smaženice, plátky pravého hříbku s olivovým olejem se salátem.
A suším, v podstatě každý večer krájím houbičky. A těším se na zimu na bramboračky, hovězí tažené na houbách, kroupeto, kulajdy a hlavně, konečně udělám na Vánoce kubu ![]()
Omlouvám se za nadšení, ale já neměla svoje sušený houby asi 10 let! Jsem strašně greedy, čerstvý houby nikomu nedám, mám takový pravěký veverčí zásobovací uspokojivý pocit. Ale o sušené se pak rozdělím, to nemůžeme zpracovat ![]()
betsey Tak to dej vedet, moje holky miluji kukuřice, ale nerada něco zkouším bez pořádné recenze a Davida v kuchyni teda neznám:-D
Pinot Noir Napiš mi v rychlosti tu celerovou prosím. Já ji dělám každý týden, protože holky ji mají rádi, nebudu ti povídat že ji mám přejedenou, tohle vypadá na trochu jiný recept!
Karja jedna cibule, celer a brambory, celeru zhruba dvojnásobek brambor, lžíce citronové šťávy a trocha kůry (já dávám jen sušenou), sůl, cukr podle chuti, osmahnout, povařit, rozmixovat, nakonec smetana. Tentokrát jsem dala i zbytek řapíkatého celeru.
Karja Kluci zbožňují kukuřičné placičky: malá plechovka kukuřice, 130 g hl. mouky, 0,5 lzičky PDP, 2 vejce, 160 ml mlíka, 80 g strouhaného čedaru, klidně nějaké zelené natě (petržel)
Pinot Noir Tak to děláme dost podobne, jen tam nedávám ten citron, vyzkouším!
brrr Díky, jako mně by nějak nenapadlo že sterilované kukuřice dělat placičky, nikdy jsem to ani neviděla. Díky za ozkouseny recept
Bleskove kari z Apetitu. Místo masa dávám cizrnu. Máčim přes noc a vařím. V polních podmínkách se dá použit z plechovky. Místo mraženého zeleniny čerstvou - nejlíp zelenou a červenou, aby to vypadalo. Ja teda většinou zapomenu uvařit rýži a nikomu to nevadí
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my