Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline continuity
41784 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 11:01

Jos táhnout je při nízké teplotě pod bodem varu, když natlakujes papinak máš tam určitě 100+.

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 11:20

Ounz Není Lama_z_Lana královna těchto geretů?

Offline Lama_z_Lana
6697 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 11:29

Aranel ja nejedu slowcook, ale dementcook

Online Antje
příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 11:29

Aranel  myslim ze  Lamka ma  Thermomix, to je trosku neco jineho.

Ja se  prave rozhoduju  jestli ten co ma Vari, nebo u Stanka tlakovy hrnec od Woll, nemuzu se rozhoupat.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 11:49

Ounz Ja o tom nic nevím, ale švagrová v něm dělá ten nejlepší guláš co jsem kdy jedla;-).

Vari A seš s tím multihrncem spokojená? Jakože by sis ho pořídila znovu? Já z toho nic nemám, já vařím jak v roce 1970, jsem jen stupeň nad ohništěm, ale já ty krámy do kuchyně tak nerada nakupuju:-D

Offline Vari
2164 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 12:05

Karja Ja jsem mega spokojena, ja jsem v kuchyni totalni nemehlo, fakt mi to nejde a do tohodle hrnce to jen nahazu a pak vytahnu dobry jidlo a nemusim se o nic starat, coz s dvojcatama za zadkem ocenuju.

Offline Vari
2164 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 12:07

Antje Zalezi, co od toho hrnce ocekavas. Ja chtela tlakac i pomalej hrnec a to uz by bylo moc kramu, tohle je vsechno v jednom.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 12:22

Jos no já ti nevim, máma vaří ty pomalý, já to nemam ráda a vařim normálka v papiňáku těch 30-40 min. Matka si v tom 'tažení' libuje a chtěla by tohle, tak jí to koupim

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 12:22
Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 12:24

Antje já mám klasickej papiňák jen, co umí woll navíc? Pro tene by bylo asi to kombinovaný řešení, jak se tu o něm píše výše? 

Offline nikka75
106 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 12:24

Ounz já mám Crockpot, ten velký. Dělala jsem v něm vývary, ale něco bylo asi špatně, protože mi vždycky vyšel mírně nakyslý. Na internetu někde psali, že je to tím pomalým chladnutím v tom, že to zkysne, lepší je asi hned po uvaření zcedit do jiného hrnce, jenže já jsem si ho kupovala, protože jsem líná a vařila jsem to přes noc a dopoledne to chladlo. Jinak na maso je to pohoda, ale mně přijde, že to má všechno takový jeden zvláštní šmak, připomíná mi to všechno vepřovku . Nakonec v tom nejvíc dělám luštěniny, na to je to paráda, přes noc namočím, ráno dám vařit a jdu od toho, nic nepřeteče. Takže si takhle vždycky navařím několik pytlíků různých luštěnin do mrazáku a pak odebírám. Od té doby jíme dost často luštěninová jídla, dřív mě to dost otravovalo to hlídání, aby to neuteklo, tak jsem luštěniny moc nevařila.

Jinak vařim v tom občas maso v mrkvi, to je vynikající, svíčkovou, rizoto, lečo, buřty na pivu, kuře na papřice atd.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 12:25

nikka75 díky

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 12:38

Ounz ja s tim nemam tu zkusenost. Jine polivky varim postaru v klasickem hnci, ze u toho jsem, delam jisku atd. Proste bramboracku asi neudelam v pomalym hrnci, kdyz to ma urcita pravidla. Tak jenom, jestli o neco neprichazim. 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 12:42

Ounz Jako to tažení vývaru že má ráda? 

Vari Jasně, já jsem nějak přehlédla kde jsi psala, co je to za verk. Já nemám teď ani rýžovar, ten mi docela chybí, papinik se ztratil při stěhovani.....a co v tom ještě tak delavas běžne za ta jídla pro celou rodinu? 

Offline Vari
2164 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 12:45

Karja Hodne ty vyvary, nejruznejsi omacky, bolonskou, gulase, rizoto, delavam v tom veci na pare, lusteniny, chystam se na jogurt a sous vide, uz jsem pouzila i horkovzdusnou fritezu. Umi to i treba peceny maso, ale na to pouzivam remosku.

Online Antje
příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 13:12

Ounz ten woll je z nejake super smesi , udajne. No a taky je krasny, samozrejme za tu cenu.

Mela jsem nejaky obcejny z Globusu a rozpadla se poklicka, tak si rikam , kdyz uz tak poradny.

Pomaly nechci, prave proto chci tlakovy hrnec , aby to bylo rychle.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 13:15

Jos no, asi nepřicházíš, máma to asi chce vařit jinde, než na sporáku. Jedná se o vývary. 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 13:16

Antje jasný, díky. Na woll se kouknu. Já mám už dlouho nějaký nezez italský, uz tak 15 let?

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 13:22

Vari Jo to zní dobře, a jak se to prosím tě jmenuje? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 13:34

Jos teoreticky by se v něm bramboračka dala dovařit, po tom, co uděláš základ na másle. Ale moc nevím, co by si tím získala.

My v něm děláme pomalu pečené maso, různé dušené plátky na "leču", na houbách,... Večer to vždycky připravíme, nastavíme a ráno jen doděláme. Můžeme klidně nekam vyrazit, aniž by jeden musel hlídat oběd.