Jos táhnout je při nízké teplotě pod bodem varu, když natlakujes papinak máš tam určitě 100+.
Jídlo a vaření
Ounz Není Lama_z_Lana královna těchto geretů? ![]()
Aranel ja nejedu slowcook, ale dementcook ![]()
Aranel myslim ze Lamka ma Thermomix, to je trosku neco jineho.
Ja se prave rozhoduju jestli ten co ma Vari, nebo u Stanka tlakovy hrnec od Woll, nemuzu se rozhoupat.
Karja Ja jsem mega spokojena, ja jsem v kuchyni totalni nemehlo, fakt mi to nejde a do tohodle hrnce to jen nahazu a pak vytahnu dobry jidlo a nemusim se o nic starat, coz s dvojcatama za zadkem ocenuju.
Antje Zalezi, co od toho hrnce ocekavas. Ja chtela tlakac i pomalej hrnec a to uz by bylo moc kramu, tohle je vsechno v jednom.
Jos no já ti nevim, máma vaří ty pomalý, já to nemam ráda a vařim normálka v papiňáku těch 30-40 min. Matka si v tom 'tažení' libuje a chtěla by tohle, tak jí to koupim ![]()
Antje já mám klasickej papiňák jen, co umí woll navíc? Pro tene by bylo asi to kombinovaný řešení, jak se tu o něm píše výše?
Ounz já mám Crockpot, ten velký. Dělala jsem v něm vývary, ale něco bylo asi špatně, protože mi vždycky vyšel mírně nakyslý. Na internetu někde psali, že je to tím pomalým chladnutím v tom, že to zkysne, lepší je asi hned po uvaření zcedit do jiného hrnce, jenže já jsem si ho kupovala, protože jsem líná a vařila jsem to přes noc a dopoledne to chladlo. Jinak na maso je to pohoda, ale mně přijde, že to má všechno takový jeden zvláštní šmak, připomíná mi to všechno vepřovku
. Nakonec v tom nejvíc dělám luštěniny, na to je to paráda, přes noc namočím, ráno dám vařit a jdu od toho, nic nepřeteče. Takže si takhle vždycky navařím několik pytlíků různých luštěnin do mrazáku a pak odebírám. Od té doby jíme dost často luštěninová jídla, dřív mě to dost otravovalo to hlídání, aby to neuteklo, tak jsem luštěniny moc nevařila.
Jinak vařim v tom občas maso v mrkvi, to je vynikající, svíčkovou, rizoto, lečo, buřty na pivu, kuře na papřice atd.
nikka75 díky
Ounz ja s tim nemam tu zkusenost. Jine polivky varim postaru v klasickem hnci, ze u toho jsem, delam jisku atd. Proste bramboracku asi neudelam v pomalym hrnci, kdyz to ma urcita pravidla. Tak jenom, jestli o neco neprichazim.
Karja Hodne ty vyvary, nejruznejsi omacky, bolonskou, gulase, rizoto, delavam v tom veci na pare, lusteniny, chystam se na jogurt a sous vide, uz jsem pouzila i horkovzdusnou fritezu. Umi to i treba peceny maso, ale na to pouzivam remosku.
Ounz ten woll je z nejake super smesi , udajne. No a taky je krasny, samozrejme za tu cenu.
Mela jsem nejaky obcejny z Globusu a rozpadla se poklicka, tak si rikam , kdyz uz tak poradny.
Pomaly nechci, prave proto chci tlakovy hrnec , aby to bylo rychle.
Jos no, asi nepřicházíš, máma to asi chce vařit jinde, než na sporáku. Jedná se o vývary.
Antje jasný, díky. Na woll se kouknu. Já mám už dlouho nějaký nezez italský, uz tak 15 let?
Vari Jo to zní dobře, a jak se to prosím tě jmenuje?
Jos teoreticky by se v něm bramboračka dala dovařit, po tom, co uděláš základ na másle. Ale moc nevím, co by si tím získala.
My v něm děláme pomalu pečené maso, různé dušené plátky na "leču", na houbách,... Večer to vždycky připravíme, nastavíme a ráno jen doděláme. Můžeme klidně nekam vyrazit, aniž by jeden musel hlídat oběd.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje