Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Vari
2164 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 13:51

Karja Ja mam teslu k80, stoji teda raketu, ale da se v pohode sehnat ve sleve. Na FB ve skupine multifunkcnich hrncu si chvali znacku salente, lidi jsou spokojeni i s tim obyc z lidlu. 

Ja si chvalim i funkci smazeni, udelam si na tehle program zaklad primo v hrnci, pak tam nahazu zbytek a zapnu program, kterej potrebuju.

Offline Antje
příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 15:28

Ounz mrkni, maji maly 3 l a velky 7,5.

Ja prave casto delam pro nas dva maly kousek masa nebo jen malo vyvaru, to jsem si rikala , ze by nam ten maly stacil 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 17:50

Antje díky, kouknu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 20:52

Hledám tip na nějaké jednoduché vánoční cukroví nebo sušenky, kde bych mohla (teda děti hlavně;)) použít takové ty ozdobné kuličky, hvězdičky,... Ty cukrové kuličky a zlatý cukr nevím, jestli se nějak nerozpečou?

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 20:56

Evaeva No, já bych to do trouby nedavala, polila bych perníčky čokoládou a na to sypala, nebo použila bílkovou polevu jako lepidlo. Ale zkušenost s tím nemám, jen mi to přijde zvláštní to péct a ty perníčky jsou takové ideální dětské cukroví;-)

Online Pinot Noir
29384 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 20:59

Evaeva řešila bych to jako Karja - nějaká ne moc sladká "podložka", poleva a zdobení

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 22:23

Karja Pinot Noir no jo, ale to se mi musí provést lepší těsto než minule Mladší trpí utkvělou představou, že budeme péct sušenky, dneska kvůli tomu střihl asi šest scén

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 22:33

Evaeva Já mám perníčky vždycky ne moc dobrý, a to někdy i pečlivě odměřuju:-) Mně tento typ pečení vůbec nejde, tuhle k svátku si dcera přála nést helloweenské sušenky. Byly to slepované linecké ve tvaru helloween dýně, ty oči a zuby prosvítajou tou pomazanou marmeládou, fakt to nebylo nic moc, navíc to neodležené linecké zvlášt nemám dobré, za týden to chutnalo lepší. Info bylo, že všechny děti kromě jedné to snědly a ochutnaly si i pani učitelky, to mě moc nepotěšilo:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 22:37

Karja já měla teď naposledy takové divné, špatně se válelo a vykrajovalo. Přitom loni bylo úplně úžasné, vykrajování šlo úplně samo, syn to dělal úplně sám. Letos to bylo spíš za trest, oba to za chvíli vzdali.

Jinak bych řekla, že mezi dětmi se sní všechno sladké. A vůbec, co se tady ptám?! Včera mi syn řekl, že jsem asi nejlepší kuchařka na světě Poté co snědl svíčkovou od babičky

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 22:51

Evaeva tady mám uloženej tip na hvězdičky, těsto je linecké, slepené čokoládou. Pro mě největší výzva bude nepřipéct měsícům okraje

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 22:52

žluťásek to je hezký

Online continuity
41782 příspěvků moje polička 16. listopadu 2022 08:10

Evaeva nerozpecou, nevím teda, co do toho dávaji, ale ani se to nehne. Používám ty, co mají v Bille, tuším Dr. Otker. 

Já to už nesmím kupovat, děti mi to vždy vyplácejí na muffiny. Přijdu na buben. Zkoušeli to dávat i na perníčky, ale dost to opadáva, tam je to lepší přilepit polevou.  

Měli jsme i čokoládové srdíčka, je to čokoláda, ta se rozteče, ale v rámci možností to na těch muffinech i drží tvar. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2022 09:04

continuity aha, super. Díky za reference 

Offline Kokoska
34171 příspěvků moje polička 16. listopadu 2022 19:55

Evaeva jednou jsem pekla s vnukem muffiny a trval na tom, ze musi nahore byt ozdobene. Mela jsem takove zdobeni v plastove sklenicce z Billy, prezilo to v pohode, ani to nezapadlo do testa.

Online continuity
41782 příspěvků moje polička 16. listopadu 2022 20:39

Kokoska jj, to jsou ty naše. 

Offline Tabea
7660 příspěvků moje polička 17. listopadu 2022 22:53

Tvarohová na zítra. Teď jsem ji vytáhla a jdu spát.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 09:06

nemáte někdo hrnce zwiling? Jak jste spokojeni s kvalitou? Přemýšlím, že nakoupím nové, ale abych si pomohla:-D

Offline MaeGandal
1631 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 10:49

Karja jestli to pomůže, tak my máme pánve a dobrý. Mají nějakou gumu na rukojeti, takže se nemají dávat do myčky, ale to někoho nezastavilo, takže to lepidlo z toho lehce pouští, ale to vládce myčky neřeší. Ale to u hrnců nebude problém.

Taky máme nějaké příbory a dobrý. Mě to přijde kvalitní značka, nebála bych se toho

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 11:04

Karja já mam jen poklici, kterou jsem si dokoupila ke keramický pánvi a teda líbí se mi moc, taky jsem si říkala, že až by hrnce, tak určitě na ně kouknu (tak je do tý doby pekně vyzkoušej a napiš recenzi  )

Offline Antje
příspěvků moje polička 20. listopadu 2022 11:55

Karja ja mam pocit ze continuity neco vracela, me to tehdy prekvapilo.tak se zeptej. Jestli jsem to zmotala tak se vam obema omlouvam.