Když si ted projíždím zpět narozeninové fotky, tak mi došlo, že k trochu hezcimu pečení mě přiměla až mladší dcera. Zřejmě cítila potřebu nějakého zlepšení, takže si začala dorty vymyslet, hledat a realizovat sama. Poprvé to bylo k jejím dvanactinam. Tak se tu s dovolenim pochlubim její prací. 
Jídlo a vaření
letolet To je nadhera! Neumim, obdivuju, dcera je moc sikovna![]()
letolet ty jo, je šikovná
Líbí se mi, že si dělá ty návrhy.
letolet Veľmi šikovná! ![]()
letolet A rostlinky jste jedli nebo oloupali? ;) Dcera je šikovná.
mirajo Evaeva Biely kvet @Drul děkuji, já jí to vyřídím. A rostlinky dostala andulka :)
letolet mně letos upekli pampeliškovo chudobkový dort a normálně jsme to snědli. Vyjma muže teda, ten si asi říkal, kam se to přiženil ![]()
letolet dcera teda velmi šikovná! Vymyslet si a realizovat dort takhle malá! A teda "babiččina jahodová marmeláda " je nejlepší. Muž taky jen babiččinu, dokud to šlo
letolet ty kytky jsou dobré, takové nasládlé. Já to teda normálně jedla jako malá. S tvarohovým krémem to bylo překvapivě chutné.
letolet Tyjo, to jsou krasne dorty! A paradni napad, jak ho ozdobit temi kvetinami
Me ceka peceni za par dni, vloni jsme to jeste odbyli kulatym dortem, ale letos budu asi z korpusu vykrajovat kocicku. A nevim, jestli bude lepsi ho prokrojit a pripadne i promazat pred vykrajovanim kocky? Prokrojeny bude jen jednou na dve vrstvy, bude to takovy nizsi dort. Nic podobneho jsem zatim nezkousela a celkove s delanim klasickych dortu nemam moc zkusenosti.
Myrtila tyhle tvarované dorty se mají prokrajovat a promazávat před vyrobeným tvaru. Ono se líp manipuluje se čtvercem nebo kulatým dortem.
A to mi připomíná, že jsem vám tu chtěla říct, že mechový dort je super na minecraft dort. Lepší fotku teda nemám.

Myrtila děkuji. Ty kytky měly být do krému původně jen obtisknute, ale nefungovalo to. Tak to nakonec udělala podle dortu z knížky Petry Burianové.
U nás doma byl vrchol pečení litá buchta na plech. Až teď s dcerou se pouštíme do pečení kde čeho, často cestou pokus, omyl... ale stojí to za to.
A s vykrajovanim složitějších tvarů korpusu neporadím, ale taky by mě to zajímalo. Zcela laicky bych řekla, že až po promazani. Když si představím, kolik práce dá kolikrát na sebe usadit zpět kulaté díly.. Přeji pevné nervy a ať se kočka podaří :)
MaeGandal tak tohle musím dceři ukázat, na minecraftu ujíždí. Ať se oslavenci líbí a chutná!
MaeGandal to je super! Na letošní dort pro staršího už mám koupený jedlý obrázek Sonica, ale myslím, že příští rok peču Minecraft! ![]()
Myrtila vygoogluj to, nejspis to pujde slozit a uriznout z dalsiho korpusu a pridat k tomu kulatymu. Kamoska tamhle delala jednorozce a bylo to krasny a jednoduchy!
Myrtila Já bych asi prvně z korpusu vyřízla tvar, potom prořízla a namazala. Se suchou plackou se mi vždycky manipulovalo lépe.
MaeGandal letolet 711990 Kan No, ja se prave priklanim k tomu prokrojeni a promazani a az pak vykrojit kocicku. Je takova velice jednoducha, neco jako ten jednorozec
autorka k tomu dala asi petivterinove video na IG, dam sem dva obrazky, co z toho ma vzniknout. Ona ma teda jeden neprokrojeny plat, zdobi to jen nahore.

Nejak se mi promichaly obrazky a text, pardon.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje