A na salat a rizky se teprv chystam......u rodicu bylo fajn,ale o svoje se nemuzu ochudit.![]()
Jídlo a vaření
Zarinya ja jsem mela stromecek vykrajovatko ve vanocni bombe na pracovim vecirku. Mela jsem v planu presne stejny panakovy kolecka. Stromecek je jediny co mam. Asi tyden ![]()
Vsem preju vanocni pohodu. Vcera vecere. Tradicni krocan. Byl asi zatim nejlepsi co jsem mela.
A Feuerzangenbowle 

0zero7 bavorský vánoční večírek? ![]()
Zarinya jeden rok jsem mela vykrajovany pracny. Kdyz jsem prvni varku musela vydloubat z formicek lzickou, zbytek sel naplacato. Na chuti jim to neubralo.
Kokoska no,vidis,to me nenapadlo,formicky furt jeste nemam.![]()
Dnes jedeme v duchu našich domácích tradic: k snídani jablečno-ořechový (v našem případě mandlový) pařížský dort podle prastarého receptu, který je mámina vánoční klasika, ale jelikož k nim jezdíme až po svátcích, musím si ho poslední roky upéct sama. K obědu panenka s houbovým kubou a k večeři kapří salát a domácí housky.

Pinot Noir Môžeš prezradiť recept na ten dort? ![]()
Jablečný ořechový dort pařížský
Utřeme 6 žloutků, 300 g cukru moučka, 300 g hrubě nastrouhaných jablek, 1 polévkovou lžíci kakaa a 6 lžic dětské krupice.
Pak vmícháme 100 g mletých ořechů (mandlí) a sníh z 6 bílků.
Pečeme v máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formě.
Ozdobíme pařížskou šlehačkou.
Pinot Noirděkuji za recept
Biely kvet
Jablečný ořechový dort pařížský
Utřeme 6 žloutků, 300 g cukru moučka, 300 g hrubě nastrouhaných jablek, 1 polévkovou lžíci kakaa a 6 lžic dětské krupice.
Pak vmícháme 100 g mletých ořechů (mandlí) a sníh z 6 bílků.
Pečeme v máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formě.
Ozdobíme pařížskou šlehačkou.
Ďakujem ![]()
Teď bude v Lidlu o víkendu to telecí osobuco, jak to vařívá 999, tak komu se to vždycky líbí a nemá to kde sehnat....když se dostanu do Lidlu, koupím si to, dokonce první recept co jsem našla na netu má v první větě uvedeno ,,vhodný pokrm k mrazení,,:-D. Takže je mi to ještě více sympatické:-D
tady se vůbec nevaří-nepeče!
chci si udělat pár chlebíčků a nemám veku... tak poprvý v životě peču veku
RoSa Ale jo, peče. Jedu další kolo štoly

Dotaz pro zkušené mraziče:
Jak zmrazit vývar do sklenic? Musí být studený? Plnit až po vrch? Šroubovat? Nepraskne sklo?
Mám v mrazáku půl krávy (jako babička Adriana Molea) , tak bych z toho nerada vybírala střípky...
Mha to sklo praskne... a co ho do těch sklenic zavařit? jestli teda nemáš místo v mrazáku... jinak bych ho do mrazáku dala spíš do plastovejch krabiček
Mha jo, horký se to naleje do sklenice, zavíčkuje a čeká se, až to udělá "plop" - se to víčko prohne dolu... mně takhle zavařuje teta slepičí vývar a dobrý! jen si ho teda pro jistotu dávám do lednice, ale i ve špajzu vydržel
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje