Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 18:54

Pinot Noir Karja dík, na youtube jsem našla nějaký návody, tak jdem hledat kleště

dneska jsme dělali jihočeskýho kubu, to je pro mě spojený s Vánocema...

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 21:10

a co bramborovej salát? jakej děláte?

my když jsem s rodičema, tak klasiku (brambory, kořenová zelenina, vejce, kyselá okurka, hrášek, hořčice, majolka), ale sama mám radši vídeňskej od Plachutty - já mu teda řikám švábskej, protože ho tam teda dělaj taky, dlouho jsem tam žila a zvykla si na něj

Offline Biely kvet
4141 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 21:14
Reakce na RoSa:

Pinot Noir Karja dík, na youtube jsem našla nějaký návody, tak jdem hledat kleště

dneska jsme dělali jihočeskýho kubu, to je pro mě spojený s Vánocema...

​Ďakujem za recept, budem robiť zajtra.

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 21:37

RoSa ja delam oba, klasickej jsem ted dala do lednice a jdu na videnskej. Klasickej davam vejce, korenovou zeleninu, okurek, majonezu domaci, hodne okorenenou (slana, kysela, 7 zloutku na 2,5 kg brambor). Plus lak z okurek, dochucuju druhej den. Videnskej delam ten klasickej recept, hodne tekutin, to mi pak vic chutna a salotka v oleji zesklovatet, vyvar, hodne octa (davam vinnej a jablkovej).

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 21:42

Zarinya Ounz vanilkovy delam podle babicky. Nedelala jsem teda 8 let a kousla jsem Se konecne. Vcera 3 hodiny, je shehovo/ledova kalamita Tak Se nedostanu cvicit  povedly se bajecne. Akorat jsem pridala do dvojite davky jeden zloutek aby to slo vykrajovat. Na soulani jsem nemela moral. Tak mam stromecky LOL

Offline Tak Betty
5972 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 22:16

RoSa já bram. Salát taky klasiku jako ty + salám. 

Offline Aranel
6339 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 22:21

RoSa Přesně takovej. Já bych dala i jablíčko, ale maminka nechce. No a cibule do toho nesmí

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 23. prosince 2022 22:21

Aranel Cibule u nas muze jen v majoneze, do salaty krajena jen salotka do vidne :)

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 24. prosince 2022 11:21

RoSa 

U nás ten německej jím jen já (teda voni by ho sežrali taky ale už s menším nadšením), ještě jsem tam dávala plátky jablek...

Jinak do "obyčejnýho" kromě brambor ty nakládaný okurky, nakládanej celer ("celerový salát" pokud možno), obojí vč. láku, hrášek, vajíčka, hořčice (dijonská), majolka a jogurt napůl, citronová šťáva... pepř  namlít (koupila jsem na základě nějaký reklamy ten kampotskej a je výtečnej)... a to je tak asi vše. Salám mi do toho nesmí a mrkev v tom taky nemám ráda... s cibulí jsem přestala anžto se mi zdálo že v tom začne brzo bunzírovat, i když mi v tom chutnala...

Včera jsme ho dělali a milostpán, kterýho používám na hrubou, nedůležitou práci (loupání brambor a vajíček, krájení a míchání), mi v mojí práci (odměřování ingrediencí a odborné dochucování) bránil vlastním tělem a neustále kvílel, že to bude moc ostrý/slaný/kyselý pročež výsledkem je salát sice dobrej, ale podle mě pro děti

Já si ho (na testovací porci) musela polít půlkou vymačkanýho citrónu a posypat notně solí (plátková je na saláty nejlepší!) a doufám, že se do dneška přece jen trochu rozležel. 

Vypila jsem k tý otročině dvě plzně a omdlela v osm večer!

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 08:23

Sušili jste někdo doma banány? Mám jich docela dost a teď o vánocích z nich ani nic neupecu, to by se jedlo úplně přes moc

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 09:17

Karja Moje sestřenice je suší, na plátky v sušičce. Jsou super, lepší než ty křupavé kupované (zůstanou měkké)

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 09:23

Jo a salát podle Pilarové, brambory, cibulka, vejce, mrkev, okurek. Hrášek v salátu nemám ráda (dávají ho u nás jen tcháni) a z uzeniny v salátu by mě šlehlo, to u nás naštěstí nedělá nikdo. Mám moc ráda švagrův, mrkev strouhá a přidává jablko.  Vídeňskej miluju, ale u nás je to spíš taková letní verze salátu, děláme ho-na rozdíl od bramborového-i během roku. 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 09:37

Garfie A nevíš jestli je něčím nepotira či nesype aby nezcernaly třeba?

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 09:40

Karja To nevím, zkusím se zeptat. Ale ona je právě má takový tmavší, takže asi nic. Estetickej zázrak to není, ale jsou moc dobrý. 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 09:41

Garfie Jj tak to ničím nesype. 

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 11:34

Karja 

Ony by se ty plátky banánů před sušením měly lehce pokapat citronovou šťávou, pak nezhnědnou a prý to i zlepšuje, zvýrazňuje chuť. 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 12:59

euridike Jj, přesně tak o tom uvažuju. Teď jsou ty banány nějaký divný, hrozně brzo tak jako doma zhnusnou ty slupky. Tak to zkusím! 

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 21:27

Já včera dělala bramborový salát pro celou širokou rodinu, která u nás byla na večeři. Na tom by nic zajímavého nebylo, kdybych ho mohla ochutnat :-). Prostě jsem ty chutě ladila jen v hlavě, ale všem moc chutnal :-).

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 21:46

0zero7 taky delam vanilkovy hvezdicky,rohlicky mne nebavi.

No 23 tam bylo par kousku,jeste,ze jsme nakonec jeli k rodicum.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 25. prosince 2022 21:47

0zero7 a jeste nez jsem si poridila vykrajovatka tak byly kolecka od panaku.

A jak jsou dobry.

Takze