Tabea Wow, to dělala moje babička dvojí piškot. Vždy to vzbudí údiv, když to chci někde objednat.
Jídlo a vaření
Tabea krásnej, taky bych si přidala, tyhle mám nejradši.
Před časem jsem omezila pečení, hrozně mi zmenšovalo oblečení, takže po dlouhé době mramorová.

continuity já udělala podle receptu ze tří vajec, že to bude menší. A sní se hned. Ale dcera koukala tak smutně, že bude malinkej, že jsem přidelala ještě tmavej ![]()
Pinot Noir krása!
Tabea Fotka řezu způsobuje slinění!
Přebytky chřestu zpracovány. Není to úplně vzhledný, ale nechtělo se mi stříhat těsto aby se vešlo na mé malé plechy, tak je to zkroucené, no.

andulka01 pěkný! jak jsi to dělala, to je focaccia?
RoSa neeeee, jen sprostý balený listový těsto. Na něm tenká vrstva krému z ricotty, vajec, šunky a najemno nasekaných bylinek. A oblanšírovaný chřest, to celé posypané trošičkou strouhanky.
andulka01náhodou to vypadá skvěle a jistojistě tak i chutná!
tina tak nestěžovali si
a sežralo se to ještě před obědem. Na takhle jednoduché věci není co zkazit.
Jsou věci, který jsem nikdy nevařila, ale mám v plánu se to doučit. A to i takový hrozně jednoduchý, co umí každý druhý chlap. Takže v Makru konečně měli vepřový nožičky, jdu se naučit sulc. Držte palce ![]()
andulka01 a já jsem si vzpomněla na Ozzáka ![]()
andulka01 vepřový nožičky mívaj zcela běžně v řeznictví ve Štefánikově, to na Arbesáku... kupovala jsem je tam Ronýskovi
RoSa vím, ale je to pro mě teď složitá destinace, pracuju mimo Prahu a ještě k tomu na druhým břehu. Smíchov mi teda v té nákupní šíři dost chybí, ale abych autem přijela z práce a jela ještě nakupovat dolů, to moc nehrozí.
Je to asi patlacka, ale něco z toho vyzkouším.
https://twitter.com/cooltechtipz/status/1784400769137226163?t=chlVQ0D-gpaV0aUCDsamvA&s=19
continuity Já si myslím, že po upečení to nebude takový šlágr, ale pro hračičky, proč ne;-)
Tak jsem asi po třiceti letech dala šanci pórku a světe div se, on mi chutná
Začala jsem polévkou a budu zkoušet dál...
Karja tak závisí asi na těstě. Něco půjde z lineckého nebo i z kynutého.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my