viktorka_od splavu To máslo je zvěrstvo!
Jídlo a vaření
Já nefixuju ničím a nikdy se mi nerozjela. Musí se nechat pořádně vykynout už upletená.
Edit: a pletu 4+3+2
Jakkoli jí dám čas na vykynutí, na plechu, upletené, má tendenci někdy malinko ujíždet, takže pro jistotu tam ty 3 špejle radši píchám. ![]()
Děti milují medovník, tak jsem loni ukutálela zde tolik opěvované medovníkové kuličky a těšila se, že budu za matku roku. Nějak to nevyšlo, nikdo je nejedl (a já taky ne)
. Tak jsem letos místo nich vyrobila tahini kuličky. Ty už tuplem nikdo chtít nebude, ale já si je moc ráda sním sama.![]()
viktorka_od splavu rozdělila jste těsto na 7 dílů a upletla ze 4 a ze 2 ? Co děláte s tím posledním ?
Sweet Potato Tahini kulicky, to vypada skvele, tahini mam, odkud je prosim recept?![]()
Základem byl tento:
http://www.apetitonline.cz/recepty/2778-nepecene-tahini-kulicky-s-medem.html
Ale jela jsem stylem à la Babica, rozinky nerada, šup tam brusinky, ořechy ani kokos se mi tam chuťově nehodí, přiměřeně, přiměřeně, patlámo patlámo. Výsledek je ne moc sladký a semínka krásně křupou.
domenica já právě kvůli tomu rozjíždění pletu vánočku ze 6. Ona je hned vysoká a nerozjíždí se. Jen se mi doma smějí, jak mám pravidelně na lince počítač a dělám to podle toho videa. Většinou ke konci v tom mám stejně zmatek. Tohle je loňská...na konci už právě spletená
.

Potrefenáhusa chleba, jak z reklamní fotky. Nádhera.
Máte někdo zkušenosti s pomalu pečenou krůtou? Kachnu peču přes noc. Snese to i krůta?
Sweet Potato zkusenost nemam, ale myslela bych si, ze ma na to malo tuku, ze bude ususena
domenica nrne, propecena je skvele. a s testem z lednice se vyborne pracovalo a teda recept je bezvadnej, akorat postrada to info o peceni:-)
baltik právě
viktorka_od splavu Prosím tě kde je ten recept. Já mám pocit, že potřebuju upéci vánočku taky ![]()
Dadoo dávala ho @domenica, samozřejmě už nemůžu najít měla jsem ho vytištěnej
a to kynutí v lednici (z časově-organizačních důvodů) podle doporučení @Ounz a návodu zde http://www.maskrtnica.cz/letni-snidanove-briosky-kolac-a-babka-z-jednoho-testa/
už jinak než v lednici kynout nebudu:-P líbí se mi to u chleba i u vánočky
Tak u nás zas probíhá těšení se na cukroví pěkně až do Štědrého večera. Do té doby se může uzobávat jen to zfušované.
A ingredience na nejlepší vánočku na světě
(a věřím, že Ti bude chutnat jako ta od babičky, protože vychází ze starých kuchařských knih):
1 kg polohrubé mouky
240 g krystalového cukru
200 g rozpuštěného másla a 1 polévková lžíce sádla
500 ml mléka
2 celá vejce a 2 žloutky
lžička soli
100 g rozinek (které mám předtím přes noc naložené v rumu) a 150 g mandlí (já to s těma mandlema přeháním - dovnitř a na posypání - ale je to ták dobré!!!)
2 kostky droždí (=60 g)
Nechávám kynout min 5, 6 hodin, většinou přes noc.
Důležité je pak upletenou vánočku, předtím než se strčí do trouby, nechat zase pěkně vykynout na plechu. Minimálně 20 minut. Recept je na 2 půlkilové vánočky.
našla!![]()
viktorka_od splavu Díky, poklade!
Uvidím, jestli se k tomu vybičuju. Ale vánočku mám ráda takovou těžší, vlhkou, až "mazlavou". Hlavně ne suchou.
A pak s máslem...
Dadoo ano ano tahle je právě přesně taková, ona se po takové ptala myslím Miru. a kdybych ji bývala vytáhla o 3 minuty dřív bylo by to ještě lepší. ale já jsem jednak netrpělivá a pak fakt s kynutým neumím. takže to že se povedla je fakt zázrak:-) nebo spíš dobrej recept

viktorka_od splavu Vánočku máš výstavní.
Tak Betty děkuju. opravdu je dobrá, mám radost
domenica já právě kvůli tomu rozjíždění pletu vánočku ze 6. Ona je hned vysoká a nerozjíždí se. Jen se mi doma smějí, jak mám pravidelně na lince počítač a dělám to podle toho videa. Většinou ke konci v tom mám stejně zmatek. Tohle je loňská...na konci už právě spletená
.
ta je fakt perfektní a prosím podle čeho že ji pleteš? co jsem viděla byly právě furt nízký, i z těch devíti
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY