999 Zaujímala by ma veganská kuchárka podľa ktorej varíš a takisto by ma zaujímal batoh s ktorým si bola na nákupe :D
Jídlo a vaření
viktorka_od splavu Ak si karfiol smažila na panvici na čo sa dáva ešte do trúby? Kedysi som obaľovaný karfiol mohla jesť na kilá.
paktofonika Srandičky, srandičky... Mám letitý manšestrový surfařský batoh O'neill, zakoupený kdysi San Franciscu. Mám ho ráda, ale na to, abych sem dala fotku, to asi není...:-).
Na tu kuchařku jsem sem dávala odkaz, je to tahle: http://www.veganotic.cz/clanky/309-nejoblibenejsi-zelena-fresh-stava Já nejsem vegan, ale cokoliv jsem z ní zkoušela, mi chutnalo.
999 Aha, myslela som že máš ešte iný tip. Podľa Veganotic som včera varila večeru, je tam veľa zaujímavých receptov, som si ani nevedela vybrať čo urobím prvé :D
paktofonika A co jsi nakonec uvařila?
999 Začala som s niečím ľahkým a urobila som Pohánku s hummusom a pečenou mrkvou. Veľmi chutné a rýchlo urobené.
paktofonika Pohanka s hummusem je taky moje oblíbené jídlo :-). Jinak jsem si kvůli té kuchařce koupila černou sůl, lahůdkové droždí a silken tofu a musím říct, že to dost pozitivně ovlivňuje chuť jídel.
paktofonika aby zustal teply nez pripravim dalsi veci+nez se vsichni sejdeme ke stolu. z panvi jsem scedila pres kovove sito a dala hrat jen na 100 st.
999 souhlasím, recepty fajn a to jsme naprostý masožravci. Polívka z červený čočky výborná, chystám se na tu cizrnu.
Vilemina Ta cizrna je vyloženě návyková...:-).
999 Jo, cizrna
Dokonce i sušenky a dort jsou z ní super.
Já se teď snažím, sice ne na 100% jíst vegansky, protože mě začaly příšerně lézt na nervy tousty se sýrem a šunkou, který furt vyžadujou děti, tak se snažím jim podsouvat i jiný věci. ![]()
Největší past jsou pro mě ořechový másla a tahini, to bych mohla jíst celej den![]()
Luna Třeba kešu máslo?
Nejhorší je, že jo nejde udělat málo...
Luna Nojo, cizrna, čeká od včerejška namočená, těším se. A mimořádně nebudu vařit já, na to se těším taky :-) Ale teda u nás to veganské nebude... je tam na ni přichystaný uzený vývar a pálivá klobáska ![]()
paktofonika Kdyby si ti chtělo dala by jsi sem prosím ten recept na pohanku s hummusem? Děkuji.
Luna Jo cizrna je super, já jsem teď nějak ulítlá na luštěniny, už jsem od pondělka měla tři porce luštěnin, a teď mám chuť na hrachovou kaši, takovou tu klasickou jídelňáckou s vajíčkem.
paktofonika Ty jo díky, tak to je fakt zajímavý, ten javorovej sirup by mě nikdy nenapadl dát. Asi si to jen dám bez mrkve, já pečenou mrkev uplně nemusim.
paktofonika Pohanka s hummusem je taky moje oblíbené jídlo :-). Jinak jsem si kvůli té kuchařce koupila černou sůl, lahůdkové droždí a silken tofu a musím říct, že to dost pozitivně ovlivňuje chuť jídel.
Tofu nemám rada, len sa naň pozriem a je mi zle. Silken tofu som neskúšala. Je tam rozdiel v chuti?
paktofonika Jestli máš k tofu averzi, tak to asi nezkoušej. Rozdíl je hlavně v konzistenci, je to krém. Koupila jsem to ze zvědavosti, když už jsem tam byla :-). Je to chuťově neutrální, ale lehce se to dochutí. V tom cizrnovém salátu to bylo jako dobrá majonéza. Chci to ještě vyzkoušet za tepla, je to v receptu na houbovou omáčku místo smetany.
Není to nic, co bych začala kupovat pravidelně, každopádně pro vegany to je super. Nedívala jsem se, kolik to má kj, jestli by se to nehodilo někomu, kdo chce hubnout...
to je fajn kucharka, diky! Ja ma porad chut na zeleninu, jak cpu 100g proteinu a skoro 100g tuku denne, tak porad vyrabim nejaky salaty. V posledni dobre to resim tak, ze tuk=organicky maslo nebo kokosovej olej, protein=ryba (nejvic sashimi, rychlost a nemusim varit) a zbytek zelenina, toto je fajn.
Dala bych si tu cizrnu, ale to je ted moc, vysoky v sach, ale uschovam na pozdeji!
andulka01 já jsem si pořídila na chleba chlebousek
jsou to teda dvě vrstvy platna na suchej zip.mozna praktičtější ty dvě uterky a vyměňovat,ale mne se líbil
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY