Kokoska dort je nádherný. Můžu se zeptat, jaký máte vevnitř krém? S tím pořád bojuju. Ještě jsem nenašla žádný, který by nám chutnal.
Jídlo a vaření
Jdu dnes poprve do sapy,nemate prosim nejake tipy,co tam nevynechat?planujem tam i obed,ale jdem s malym ditetem,tak neco nerizikoveho? Pocitam,ze polivka prosla varem bude ok snad kdekoli,ale stejne
MaeGandal http://www.nejrecept.cz/tip/8-tipu-na-nejjednodussi-kremy-do-sladkych-dezertu-r1948
Já osobně dělám často mascarpone se šlehačkou. Buď sladím cukrem, nebo rozpuštěnou čokoládou apod.
Kokoska Popíjím kávu a ujídám meruňkový koláč,přitom tu čtu. Ten dort vypadá profesionálně,vlastně líp,to ovoce i v náplni
A korpus takový nadýchaný...óóó
To vevnitř je šlehačka?
MaeGandal rozarka Krém je mascarpone se šlehačkou, na 3 mascarpone (po 250g) necelé 2 šlehačky v kelímku. Rozmíchám ručně, pak trochu našlehám, aby byl lehčí. Přislazuju jen málo, jen vanilkovým cukrem, a dávám citronovou šťávu a citronovou trest - mám obavy, kdybych té samotné šťávy dala víc, aby se to nesrazilo. A trochu vanilkové příchutě (madagascar vanila z M&S).
Dadoo děkuji, pravda, mascarpone se šlehačkou už jsem dělala, to nám chutná nejvíce, bohužel část rodiny nemůže kvůli laktoze (mascarpone bez laktozy nejsem schopná sehnat), tak tato část rodiny má smůlu a musí dostavát dorty bez krému
Ako sme sa tu minule bavili o tom že Lidl nemá náhradné diely tak som našla stránku kde sa dajú kúpiť náhradné diely k značkám od Lidlu. Stačí rozkliknúť napr mixér a tam sú nože, nádooby....Tak ak by niekto potreboval
https://www.kompernass.com/index.php?route=product/category&path=1292
Ounz dakujem
MaeGandal A co uvařit nějaký hustší pudink z mléka bez laktozy nebo z ovesného nebo madlového mléka? V létě, když jsme neměli chuť na krémové náplně, dělala jsem piškot s pudinkem, jahody nebo maliny a na to takovou měkčí čokoládu, ne přímo polevu, spíš "pokecat" a mělo to úspěch. Mně chutná i lžička mleté kávy (nespařené) rozmíchat do toho pudinku.
Kokoska ten pudink je velmi dobrý nápad, to budu muset vyzkoušet. Jednou jsem míchala pudink s máslem, ale dobrý to teda nebylo. Ale jen hustý pudink by měl chutnat dobře. děkuji
MaeGandal pudinkový krém se nedělá z klasického pudinku, ale z pudinkového prášku s vodou místo mlíka. a musí se nechat úplně vychladnout, než se vyšlehá s máslem 1:1. já ho mám asi vůbec nejradši.
viktorka_od splavu Proč vodu místo mlíka??? To nikdy! Dělám úplně normální pudink z mléka, který pak vyšlehám se změklým máslem. Jindy místo pudinku svařím kaši z mouky. Vždy vyšlehat s máslem. Na odlehčení ještě s mascarpone, nebo tvarohem nebo šlehačkou.
Vychladnutí je správně, jnak by se máslo rozteklo a neušlehá se krém.
MaeGandal Jenže ten hustý pudink ti úplně ztuhne. Aby zůstal krémovitý, musíš ho s něčím spojit, třeba s tím máslem.
Dadoo no protože tak to dělala maminka, to dá rozum![]()
MaeGandal musi se to zaslehat a musi mit oboji stejnou pokojovou teplotu. studene maslo neuslehas, teple se zas rozteka. teply puding roztopi to maslo a ve studenem se srazi a budes tam nit hrcky.
mam tyto nastavovane kremy radsi nez kdyz je tam prilis tuku, vubec to nemuzu jist.
a jak pise Dadoo, dobry je i nastavovany krem s mlecnou kasi z hrube mouky. hlavne myslim, pro kremy, ktere maji vyraznou chutovou slozku, ktera je odlisna od kupovanych pudingu a vanilka se k tomu nehodi. (treba oriskova)
ale v másle je taky laktóza, ne? MaeGandal má doma ty alergiky...
MaeGandal mascarpone bez laktozy ma ta znacka minus L, na nejakom eshope to ide urcite kupit
ale v másle je taky laktóza, ne? MaeGandal má doma ty alergiky...
no ale malinko, tak 1 %. záleží jak moc vážnou tu intoleranci nebo alergii nebo co vlastně mají.
viktorka_od splavu Moje maminka, babička a tím pádem i já pudink do krému jedině z mléka!
Dadoo Punink na ten moučník, o kterém jsem psala, má opravdu ztuhnout, něco jako na ty řezy z listového těsta, co je uvnitř tuhý pudink (krémeš?) Jen je placka piškotová, ne listová, v tom a na tom to ovoce a ještě na vrchní vrstvě ovoce polotekutá čokoláda. A jak moc to ztuhne se taky dá ovlivnit množstvím pudinkového prášku, nemusí to být úplně "jak cep", jak se u nás říkávalo.
Zpráva pro low-carbařky.
Vyzkoušela jsem dnes prvně těstoviny Shirataki z kořeně konjac. (Jo, z toho jak jsou z něj ty houbičky na šmirglování obličeje) ![]()
0 kcal, 0 sacharidů, hodně vlákniny.
Tedy.. řeknu vám.. chuť to nemá žádnou, vypadá to jako tasemnice a fakt to nevoní. Když to dobře propláchnete, lehce povaříte a smícháte s výrazně ochuceným jídlem, sníst se to dá. Vhodné tedy pro ty, které se bez nějaké "přílohy" nemohou obejít. Dnes jsem to měla s kuřetem na kurkumě a snědla jsem to. Kdybych neměla další čtyři balení ve sklepě, už bych si to nekoupila. Ale protože jsem byla spořivá a měli to v akci o dvacku levnější, koupila jsem si pět balení ![]()
Kámošce to ale moc chutná. Já už bych to nemusela.

(V krabičce na fotce už nejsou ty nudle)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY