Jídlo a vaření
paktofonika minulej rok
Babovka s kopou cukru.

Janulik03 krásná je!
Janulik03 ta vypadá nádherně! já miluju tu vnitřní kakaovou část![]()
Janulik03 prave pijem kavu a kusok tej babovky by sa mi k nej taak hodil!
Já sem si hledala na internetu jeden recept, mimo jiné i na apetitonline, kde sou pod recepty komentáře. Ze zvědavosti sem je přečetla, jeden z nich zněl ‘nechutnal’
Tak já si dnes řekla, že upeču dýňovej chleba (po 100 letech, co jsem chleba nepekla), a manžel se vrátil z nákupu a říká "Hele, jakej měli krásnej dýňovej chleba!" NIKDY za poslední dva roky nekoupil chleba, vždycky jenom rohlíky nebo housky ![]()
Prosím, používáte někdo na pečení rohlíčků silikonovou formu?? Je lepší ta forma, nebo plechové vyklápěcí formičky??
Léta letoucí dělá jedno naprosto úžasné cukroví, slepované rohlíčky, a prorože mám málo formiček, musím péci současně dvoje různé cukroví, abych stihla znovu naplnit formičky. Tak ted přemýšlím, jestli dokoupit ty plechové, nebo si koupit rovnou dvě silikonové formy. (siliformu mám na bábovku a jsem s ní maximálně spokojená)
Myslím např. takovéto

Dadoo Ta silikonová forma je fajn, já ji nakonec moc nepoužívám, protože jsem ji původně zamýšlela na obyč vanilkový rohlíčky a na ty je pro moje potřeby hrozně veliká, děláme vanilkový rohlíčky drobnější a tyhle jsou tak dvojnásobný. Takže nakonec používám toto hromadný vykrajovadlo a to je super:

Ale tuším, že ty bys právě spíš potřebovala "hezčí" vroubkovaný rohlíčky, takže jestli ti vyhovuje i ta větší velikost výslednýho cukroví, tak klidně doporučuju.
Karoleena No přesně! potřebuji ty hezké, z jedné strany vroubkované. Ale váhám právě kvůli té velikosti. Potřebovala bych menší rohlíčky.
Nemáte někdo tip na formu na malé rohlíčky???
Když se nenajde, koupím asi tuhle. No tak budou na tři kousnutí, ne na dvě. Ono to nakonec bude třeba i lepší, že ten jeden rohlíček bude větší. U jednoho stejně nikdy neskončilo ![]()
Dadoo A to se musí péct ve formě. Nejde to jak vanilkový, vyklopit a péct bez formičky?
Renusatko Tyhle rohlíčky právě ne. je to velmi křehké těsto. Vyklepávají se až po upečení. Mimo formičku by se roztekly na placku ![]()
je to moje absolutně nejoblíbenější cukroví. Neznám lepší.
Dadoo Tak holt upečeš slepované rohlíky, aspoň tě nikdo neobviní ze zdrobnělinkování.
Potrefenáhusa asi spíš do blbejch dotazů, ale neřešil se tady kdysi nákup kuchyňskýho robota? Mám vyhlídnutej Kitchenaid Artisan, tak jestli nemáš nějaký reference?
Vilemina Já nemám Artisan, ale Classic, takže nevylučuju rozdíly, ale za mě spokojenost největší. Snadno se ovládá, jednoduše nasazují všechny přídavné věci, čistí se dobře. A vypadá skvěle. Je dost těžký, musíš ho mít na lince.
Edit: A když jsem teď přečetla tu recenzi, na kterou odkazuje Potrefenáhusa, musím dodat, že maso jsem na něm nikdy nemlela.
Potrefenáhusa Garfie díky za odezvu. Jdu se kouknout na tu recenzi. Stát na lince bude, páč teď po rekonstrukci mám takovýho místa v kuchyni, že se mi o tom ani nezdálo :-)
Vilemina ten kenwood musí taky stát na lince. Akorát ten muj není multifunkční, já v něm dělám jen ty těsta nebo šlehám bílky/smetanu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025