Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 29. října 2018 13:07

Ounz No i tak :-) Ty moje už jsou taky dávno fuč, budu péct znovu, pár zájemců ostrouhalo.

Offline continuity
42559 příspěvků moje polička 29. října 2018 13:41

Tak jsrm upekla ty andulciny sneky a hlasim, ze to funguje i pulkou cukru a bez prasku do peciva  na me tedy i tak sladke azaz. Dali jsme to dnes s vyvarem ze vcerejska misto obeda. dietologby asi dostal psotnik, ale kdyz jsem to hodila do kalorickych tabulek, tak to s tou sklenici mleka a vyvarem predtim zas takovy strasny pruser neni.

A jeste jsem do plnky namlela hrst orechu.

Offline continuity
42559 příspěvků moje polička 29. října 2018 13:43

andulka01 jak dlouho vydrzi dobre? Jsme teprve v pulce. Zitra se jeste budou dat nebo je mam radsi odvezt k babicce?

Offline Ounz
20462 příspěvků moje polička 29. října 2018 13:52

andulka01 no, vono to mizi co, na to že je to suchý 

Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 29. října 2018 14:02

continuity Ony se tváří jako že suchý, ale zkus to rozpéct :-) vydrží určitě tři dny, ale úplně ozkoušený to nemám, nějak jsme do tohoto stadia nedošli :-) Ořechy jsou super, ale já tentokrát dělala i jako dárek pro cizí, tak jsem ořechy nechtěla riskovat. A sladký to je, jen, my jak máme sladké pečivo tak maximálně jednou za dva měsíce, užjeme si to.

Ounz Žejo  já to ani rozpéct nestihla, prostě najednou nebyly.

Offline stes
9092 příspěvků moje polička 30. října 2018 08:05

https://www.toprecepty.cz/recept/13355-jablecne-rezy-naruby-zase-trochu-jinak/

Něco pro milovnice vláčného, nesuchého :-) Neskutečně dobrý. Zmizelo to ve dvou za dva dny. 

Nefungují mi zkracovátka

Offline Karja
44362 příspěvků moje polička 30. října 2018 16:22

Hovezi se povedlo, diky, diky. Nemate nekdo nenarocny recept na kvetak mimo mozecku a smazeneho. Vetsinou jeste delam ,,po indicku s dyni nebo cizrnou nebo obojim, ale chybi oboji:-D. 

Offline Garfie
28374 příspěvků moje polička 30. října 2018 16:26

Karja Květákové kari, nejrůznější volné úpravy, tzv.babicoviny, možné :-) Jo a tuším paktofonika dělá halušky s brynzou-prostě místo halušek použiješ vařený květák, rychlé a výborné!

Offline viktorka_od splavu
49162 příspěvků moje polička 30. října 2018 16:32

Karja zapeceny se syrem? cedar idealne:-) https://paleosnadno.cz/recept/gratinovany-kvetak/

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 30. října 2018 16:35

Karja krémová polévka?

Offline Karja
44362 příspěvků moje polička 30. října 2018 16:37

Garfie Teda, to by me nenapadlo davat do toho varena vejce. Zajimavy recept diky. Ty halusky bych si dala asi nejradeji, ale tusim, ze nejblizsi bryndza je tak 20 km daleko:-D.

@viktorka_od splavu Diky, asi neco takoveho si zapisu mezi recepty!

49162 příspěvků moje polička 30. října 2018 16:44

Karja jj opravdu dobry:-)

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 30. října 2018 16:48

Dvakrát jsem zkoušela makarony se sýrem. Jednou podle Dity P., podruhé podle Florentýny. Jedny byly jakž takž, druhé (pro mě) skoro nepoživatelné. Všimla jsem si, že v Americe je dělají z "evaporated milk" ,což by mělo být kondenzované mléko. Nejsem si ale jistá, jestli je to to samé, jako máme u nás? 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. října 2018 16:56

Karja Tie halušky sú fakt chuťovo skvelé. Oj, dala by som si :) Minule som robila karfiolové mac&cheese, mám rada karfiolovú kašu, navrch trochu zelenej cibuľky a opečenej slaniny. No nič, idem jesť :D

Offline Chloe
106 příspěvků moje polička 30. října 2018 17:12
Reakce na Bowle:

Dvakrát jsem zkoušela makarony se sýrem. Jednou podle Dity P., podruhé podle Florentýny. Jedny byly jakž takž, druhé (pro mě) skoro nepoživatelné. Všimla jsem si, že v Americe je dělají z "evaporated milk" ,což by mělo být kondenzované mléko. Nejsem si ale jistá, jestli je to to samé, jako máme u nás? 

evaporated mil nieje sladke a strukturou je podobne smotane. condensed milk je kondenzovane mlieko ako ho pozname.

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 30. října 2018 17:22

Chloe aha, tajně jsem doufala že neslazené kondenzované je to samé :) děkuji za odpověď

Offline 999
19668 příspěvků moje polička 30. října 2018 17:31

Karja Potvrzuju, že květák s brynzou je super. Jinak já často květák peču rozebraný na malé růžičky na pečícím papíře v troubě. Osolím ho, posypu kořením (používám thajské kari), pokapaný olejem... Pak se s ním dá dělat ledacos, naplnit s ním tortily v kombinaci s hráškovým pyré a červenou cibulí, udělat polévku z pečeného květáku, nebo jíst jen tak :-). 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 30. října 2018 19:48

Karja ja delam kvetakovou pizzu, kvetakovy nakyp, posledni dobou ho mam nejradeji peceny na plechu s dyni a korenovou zeleninou s korenim a oliv.olejem a moc dobry je tohle "rizoto" - jde i se smetanou, ale s kokosovou smetanou nebo mlekem je to mnohem lepsi 

http://www.kristinacechova.cz/2015/02/kvetakove-rizoto-podle-zuzky-light.html   

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 30. října 2018 19:51

Zrovna dnes jsem v obchodě na květák koukala...

...a vy tady o něm tak dobře píšete!

Doufám, že tam na mě do zítra počká

(a upeču si ho s tou kořenovkou a nějaký sýr k tomu)

49162 příspěvků moje polička 30. října 2018 20:12

Bowle ono kondenzované mléko je hodně sladké i to neslazené, protože je tam koncentrovaný mléčný cukr (recept bohužel nemám)

Lamicka na květákový rizoto jsem docela zapomněla, vlastně ráda, stejně jako na většinu "keto" receptů co jsem dělala, jen ten gratinovanej květák klidně udělám znovu ten mi opravdu chutnal