Lilly_Ku Ten vídeňskej, co sem dávala Potrefenáhusa je super, taky ho dělám. A Německu by mohli mít i ten Hesperiden ocet :-).
Jídlo a vaření
Dadoo děkuju ale já to nepotřebuju..
Tady se ví recepty na všechno. Znáte některá havířský salát - brambory, zelí, cibule?, majonéza?
Ráda bych ho zkusila, ale nechce se mi experimentovat.
Ounz já tu vánočku dělala podle tutoriálu, ale jsem asi natvrdla. Jak říkám příště devět pramenů!
Karja Dnes nakrojená ... ![]()

Dalia teda ta vypada skvele![]()
Tak Betty no z devíti naráz se dá ale taky, kdyby sis to rozmyslela
já už sem tu s tím zacláněla, ale maškrtnica má na blogu u receptu na původní kváskovou vánočku odkaz na video jedný paní, která to předvádí pomalu a polopaticky, podle ní sem jela
http://www.maskrtnica.cz/vanocka-z-kvasku/
edit: yt zde. https://m.youtube.com/watch?v=RP6j7esQyjk
Dalia ukázková roláda!
Dalia naopak! Je dobře, kdyź to co jíme vypadá i pěkně na pohled :)
Potrefenáhusa no to je tesne Po zamichani. Majonezu delam ridsi at se to lip micha. Ty brambory to vsaknou a cajk. Bylo to pres noc v lednici tak zkontroluju Jak vstanu. Melo by to byt v pohode “zhoustly” :)
Lilly_Ku hele jestli nemas ten ocet jak o nem pise cuketka tak bilej Vinnej nebo sampanskej je na to super. Ja micham jeste s apple cider vinegar. A cibuli zesklovatet urcite.
0zero7 já radši syrovou cibuli.a ocet jablecnej jenom (sle já ho fakt miluju)
Dalia Vypada vyborne, ja delam jen jednu a to kakaovou roladu s boruvkami, je to taky vynikajici.
Karja Děkuji
za pochvalu.
Dělala jsem vánočku ze šesti, no trvalo mi dlouho než jsem jakž tak pochopila pletení. Už nikdy víc, zůstanu u devíti.
Takže žádná krasavice, ale jedlá bude.
A Ounz máš je moc hezký.
Odjakživa pletu z devíti. Čtyři - tři - dva. Je to jednoduché a vzhled takový, že mě nikdy nenapadlo pouštět se do experimentů s jiným počtem.
domenica koukni na to video, co má maskrtnica u vanocky a budeš chtít vyzkoušet vsechno!!!
domenica a nikdy ti nesjede, drzi ti ta patra na miste? i spichnuta spejlemi se obcas rozjedou:-/
viktorka_od splavu Vcera jsem byla lina davat spejle, delala jsem patrovou a nesjela, vanocni zazrak ![]()
Taky mi nekdy trochu sjede i se spejlema, ale stejne delam nejradeji tu patrovou, zkousela jsem vsechny mozny zpusoby, ze sesti, z deviti a pro me to proste neni ono, sila zvyku asi.
Kdyz se patrova povede, tak se mi libi mnohem vic, nez ty spletany z vic pramenu najednou.
Ani ja jsem dnes bez salatu nezustala, ac ho doma nedelam, neb jsem si ho dala na nemeckem vanocnim trhu v Chicagu
Spolu s currywurstem, bramboraky s kyselou smetanou a horou kyseleho zeli. Mne je TAK spatne!!! A to mame k veceri, dle pritelovy tradice, delat stejk ![]()
MP Marge To das! Hlavne do sebe neper zbytecne prilohu:-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje