999 Zarinya koukam, ze jste jeste vzhuru, zrovna nazor vas obou me zajima, mrknete mi na brejle do vlakna! Me se jedny desne libi, ale zas to asi schytam haha
Jídlo a vaření
999 Tak doufám, že to dobře dopadá :-)
Taky bych už nemyla, když jsou luxusní, bude to vždycky dobré a zrovna u tebe předpokládám, že máš asi kvalitní bbq omáčku bez chemických svinstev. Jsem v podstatě přešla na téměř neochucené kvalitní maso, protože je prostě samo o sobě chutné. Kmín a sůl je nádherná kombinace a k polotučnému žebru velmi dobře sedí. Kmín napomáhá trávení a v jednoduchosti je krása. Ona příroda není blbá, ty chutě jsou docela návodně poskládaný :-)
Mám radost z dnešního trhu. Znenadání je fakt jaro! Mám bílý Hostěnínský chřest, hráškové klíčky, slovinský fenykl, poslední biopomeranče a první křehounké cuketky, medvědí česnek, čerstvou majoránku a sladký ředvičky. K tomu kousek divokýho skotskýho lososa (nešlo odolat) a mořskýho vlka. A taky 42 narcisů, sklenku prosecca. A ten nejlepší bonus - květinář mě rozesmál výbornou historkou.
andulka01 byla jsi na Náplavce??
andulka01 Teda, neprovokujte tou naplavkou, uz to mam dost z ruky:-D. Jsem to tam mela fakt rada:-D Nastesti jsem mela pritele v zavesu, takze jsem se tam nemohla realizovat, jak jsem v tu chvili vzdy nutne potrebovala:-D. Jsem mela rada, kdyz tam prijel nekdo s jinyma kytkama nez ,,Pepa,, s nejakyma takovyma jako prave natrhanyma ze zahrady;-)
Maureen Ano prosím :-) akorát kytky beru jinde, tyhle jsou fajn, ale maj ten klasickej květinářskej dovoz z Belgie a Holandska, takže jsou levní a nelokální.
Karja Tak kytky "vod Pepy" jsou minulostí, naštěstí. Moji jsou Gardenisti, ale dneska jsem jim byla nevěrná s takovým nenápadným zahradníkem :-) no prostě měl ty narcisy nejkrásnější.
Kmín a skořice jsou podle mě nejlepší a nejdůležitější koření!
Aranel moja dobra kamaratka nema rada skoricu! Vobec nechapem ako mozeme byt kamaratky, taky vazny nedostatok
ja skoricu milujem ![]()
Mrakoplas
teda můj tatínek říká "na všechno má pánbu někoho", tak asi ani skořici nemůžou jíst všichni. Protože jinej důvod to snad mít nemůže!
andulka01 Nakonec jsem je neumyla a jsem ráda. Ta společnost byla velmi různorodá a tohle chutnalo všem. O té lahůdce se solí a kmínem jsem pomlčela, jen jsme si s manželem řekli, že si je zase brzo uděláme
.
Jinak jsem tady psala, že testuju další nakládanou zeleninu. V pořadu MasterChef mladý šikovný dřevorubec ohromil porotu, když do bagety dal nakládanou cuketu. Mluvil o kurkumě, tak jsem to vyzkoušela. Udělala jsem sladkokyselý nálev a přidala tam hořčičné semínko a kurkumu. V bagetě, nebo třeba v hamburgeru to musí být super, ale když jsem to dala jen tak volně do placu, tak se to snědlo až po nakládané cibuli a okurkách Momofuku
. Přeci jen kurkuma má specifickou chuť a ta cuketa má v sobě taky trochu jiný ocásek... Ještě to zkusím udělat s okurkou, bude to asi přijatelnější.

Poslední dobou nějak moc zeleniny tady, tak to naředím testovacím mazancem..

999 Na masterChefa taky koukám a bylo mi líto, že vypadl minule ten kluk - Honza? zatím co Kačka se drží jen díky moučníkům, jinak už měla párkrát namále. A líto mi bylo i Kristýny.
Zarinya děkuju :)
Ja dluzim do prace nejake jidlo. Zrovna na den, kdy mi chteli kolegove poprat k narozeninam jsem onemocnela.

continuity super.![]()
Kokoska Já se dívám jen občas, ale tu Kristýnu si asi taky pamatuju. To byla ta mladičká holka, ne? A ten Honza byl šikovnej.
Zarinya diky, muz a deti nejsou doma, tak je tu mala nadeje, ze nebudu muset vecer pect jeste jeden ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY