Potrefenáhusa kvaseny jsem prave cekala, ale spis do pickles. No nevadi, jako nejaka priloha to pujde, samotny kvuli palivosti ani omylem.
Jídlo a vaření
continuity Potrefenáhusa No ja znam kimchi jenom z Japonska a tam krupavy je, ale ted ctu na netu, ze Japonci pripravuji vlastni verzi, tak nevim. Neni ta povadlost i tim dlouhym presunem? V Jp. jsem ho vzdycky mela v lednici (a milovala s bilym jogurtem, mnam). Mimochodem, zrovna ho poprve vyrabim po domacku, o vikendu dam vedet!
continuity Zkus ho smichat s bilym jogurtem, toho bych se uzrala!! Samotny nikdy!
continuity ja znám jen korejský a to nebývá krupavy.. mám rada, když je hodně palivy a třeba v Sia ostrý vůbec není
Mimo restaurace ho kupuji v Shinu, ale už i ty český výrobci ho dělají dobre (Kimchikings třeba)
Garfie smíchat s jogurtem? Zní to divně :-) jako ze to tlumí tu ostrost?
Tulipe Přesně tak. Tady by mě to asi nenapadlo zkombinovat, ale když jsem žila v Japonsku, dost jsem trpěla kvůli jídlu, protože je tam hrozně drahé ovoce a zelenina-a já mám obého velkou spotřebu. Takže jsem hodně kupovala právě kimči, jednak ho má muž rád a jednak to bylo něco "šťavnatého", co bylo levné. Ale pochopitelně jsem ho nezvládla jíst samotné, jak jsem si představovala, tak mě napadla ta kombinace s jogurtem. A je to překvapivě dobré!
Večera za 10 minút, repa mierne smažená s cesnakom na olivovom oleji na chlebíku, figy, kozí syr, orechy, hrozienka, riasy, kvapka medu. 
milacka Teda, už sa nečudujem, že si taká štíhla, keď jedávaš takéto večere. A ešte k tomu krásne naaranžované! ![]()
Biely kvet Zarinya v obchode som si kúpila čerstvé figy a zaexperimentovala, ostatné som mala doma. Bolo to výborné.
Ale priznám sa, že som zjedla pred tým tri omastené lokše s pečienkou u maminky.
Dýňový olej zakoupen v Tescu (v Marksovi ho nehledejte). Dokonce dvě značky tam měli ![]()
Že jsem musela s tou jednou malou flaštičkou absolvovat samoobslužnou pokladnu, která na mě střídavě poštěkávala dejte zboží na stranu košíku/dejte zboží na stranu zboží nebo co to po mně vlastně chtěla... až mi musel přispět pomocí vedlejší velmi fešáckej nakupující
... mě neodradilo, takže zejtra bude dýňová polívka i s olejem a běda, jak to nebude k žrádlu!
barbucha Ten olej je super, leju ho i do salatu a miluju ho jen tak na rajcata...ale koupila jsem ho jako darek sestrenici a tu vubec nenadchnul, tak jsem zvedava na reference.
Garfie muj kolega ho miluje i jist jen tak s chlebem, ale pry jsou tam obrovske rozdily v kvalite, nejlepsi ze byva drazsi rakousky, maji v dm treba.
baltik Ano, to je taky pravda, ale myslim ze to ocenis az kdyz ti chutna v principu. Dobry ma treba i Billa, ten taky kupuju, kdyz se tam ocitnu.
Garfie taky mi nechutna,vylila sem to.:-)
jo byl rakouskej,stejne skoncil v zachodu.![]()
Zarinya
Taky myslim, ze je to nenavidis nebo milujes!
brrr zavin
Janulik03 Ten právě ne, to jsem zapomněla napsat. Ale nemusí to být všechny přísady dohromady, jen bych něco z toho chtěla použít.
milacka Takové spojení chutí si vůbec neumím představit
. Možná bych měla taky víc experimentovat, protože to vypadá strašně zajímavě.
brrr ja mam v troube zrovna toto....tvaroh a hrusky,to by slo taky.
https://www.prozeny.cz/clanek/kolac-z-drobenkoveho-testa-s-makem-tvarohem-a-svestkami-45611
drobenkovy testo,je vzdy zaruka.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY