díky ![]()
Jídlo a vaření
Karja no pokud se bude po takovym palivym korenenym dat kojit, tak beru!:D budu to klidne jist denne:)) zatim mam vymysleny poporodni jidla leda parek s kasi a testoviny s kecupem![]()
711990 parek s kasi:-D:-D No tak vidis, to si das obden, pak obcas ty spagety s parkem a mas to vymysleny!
Garfie Zarinya Tak už mám pokusnej slanej karamel taky udělanej (a až na maličkej vzorek i snědenej). Akorát jak mám radši míň sladký, tak jsem dala na jedno karamelový salko tři šlehačky, tři lžičky soli a jeden tvaroh. No a pistácie měli jenom takový divný, ale vzpomněla jsem si, že mám doma zbytek mletejch arašídů, tak jsem to obohatila těma arašídama. A protože mi to přišlo ještě pořád děsně sladký, tak jsem to ještě "naředila" strouhaným kokosem (protože doma už nic jinýho nebylo a nechtělo se mi znova na nákup). Kupodivu po zmrznutí byla tahle směska "pejsek s kočičkou vařili dort" moc dobrá. Nejlepší byl můj skoro osmdesátiletej táta, kterej slanej karamel nikdypředtím nejed, a po první lžičce vypadal, že přemejšlí, jak mi tu svoji porci zdvořile vrátit, aby neurazil, po druhý lžičce vypadal zamyšleně, jestli je to vlastně dobrý nebo hnusný, a nakonec to všechno s chutí snědl a řekl si o nášup, že prej je to návykový... ![]()
Prosperina no takhle já jim ty slany cokolady pokazdy, první sousto strasnej hnus, pak se to úplně zázrakem vylepší a nakonec toho není dost
První letošní dýňová
foodstyling teda opravdu není moje parketa, ale je to dobrý

Potrefenáhusa Taky jsem dnes chodila kolem Hokkaido dýně, ale pak jsem si řekla, že je ještě léto!!! ![]()
Prosperina Dobrý to bylo určitě, ale nebylo to pak už málo karamelový? Já právě poprvé taky udělala z karamelového, na dvě šlehačky a dala jsem borůvky-a ten karamel vůbec nebyl cítit....
Potrefenáhusa Taky jsem dnes chodila kolem Hokkaido dýně, ale pak jsem si řekla, že je ještě léto!!!
Přemýšlela jsem úplně stejně. Potrefenáhusa ale teď bych si ji i dala, když to vidím![]()
Nakonec i ta "presolena"je dost jedla.A chutna i muzi,ktery slany nerad.:-)
Ja dala recept predevcirem kamaradce,jejiz rodina pochazi z rusky hovorici zeme....dost ji zaujalo,ze ze salka. Ovsem dostaly jsme se k tomu kdyz mi rekla, ze by potrebovala zhubnout. ![]()
A ja dnes delala novou varku...s malinama.![]()
Neznáte argentinský dulce de leche? Je to taková vymazlenejsi verze salka, dostala jsem to kdysi jako tip, co si nechat přivézt z Argentiny - já sladký moc nerada, salko, Jesenka i pikao už mi přišlo moc, ale tohle bylo dost jedlý, i když taky cumel
Potrefenáhusa to mam rada, dala bych si hned ![]()
Potrefenáhusa No jasně! Dala bych si hned!!
711990 moje poporodne jedla sú cestoviny s pestom a susenymi rajcinami a grilovane syry.
Ale ja to mam fakt rada, kludne by som to jedla celorocne ![]()
Potrefenáhusa jee to mi vozil jeden kolega, Venezuelan. Mnam, to se dalo jist lzici jak Nutella!
Mrakoplasv pestu je ale cesnek ne? :-/ ja prave miluju obycejnou rajcatovou omacku co delame, ale ta ma cibulovy zaklad s cesnekem, tak z toho mam respekt.
Potrefenáhusa v Kolumbii maji Arequipe, což je vlastně totéž, ale to je teda sladký, až trnou zuby.
711990 a ty nemozes cesnak ci nieco ine mi unika?![]()
Potrefenáhusa Mas to pekny, ti ukazu svoji:-D Radsi ne...ale delala jsem ji dnes dle DM receptu na tasce (cibule, kari,cocka, dyne, vyvar, kokosove mleko) a na zaver pridala spenat trochu, pac ho mam doma hodne a jako fakt dobra polevka, jedla jsem ji I v detske verzi a pres to byla dost dobra.
711990 Tak si tam pak das vic bylinek, kupu bazalky a tak a ono to bude mit dost chuti. Jinak me doktorka rikala, ze strava ma na boleni brisek deti vliv jen u velmi maleho mnoztsvi deti. Kdyz byla dcera po nocich ubulena a ja resila, jestli to byla ta pulka paprika nebo karbanatek, tak mi rikali, ze takovymahle blbostma to fakt nebude. Povarenou cibuli a cesnek bych normalne jedla, to by clovek nemohl skoro nic a bez vitaminu by se tezko kojilo.
Karja jaj tak kvoli kojeniu? Ja som trochu obmedzila ovocie a melon, to sa mi zdalo, ze nerobí dobre. Inak zerem vsetko. Ale ja aj tak nie som velmi na ovocie tak mi to neva. Este do porodnice mi doniesli misu jahod a ceresni a sme to tam so spolubyvajucou spraskali. Ked dosla sestricka a videla tu hordu ovocia, tak len poznamenala: to vam moc neradim jest a isla prec
No zozrali sme to. Je pravda, ze som to u maleho zaznamenala (detailne to tu opisovat nebudem :))
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY