Biely kvet no vidis, to bych mohla... mame o vikendu nejakou skautskou vypravu po meste, deti by to asi snedly ![]()
Jídlo a vaření
Ounz Okru mám moc ráda, dokonce ji pěstuju. Ale není to s ní úplně lehké, musí se sklízet hodně mladá, jinak mívá hodně vláken a ne vždy je jistota, že to tak bude. Někdy i ty mladé, a koupené právě třeba u MaS, ty vlákna mají také. Raději ji nahrazuji tou v nálevu, která se musí hodně propláchnout, k dostání v arabském obchodě v Myslíkově. Používám jí do arabských "gulášů", nejraději do dlouho dušeného jehněčího v rajčatové omáčce - římský kmín, česnek a koriandr je nezbytný doprovod, okra se přidá nějaký čas před dovařením masa. V marocké kuchařce, kterou mám doma, něco podobného dělají s hovězím.
Zarinya Zrovna dnes jsem někde v obchodě vanil.rohlíčky ochutnávala, byly asi od Zemanky. Chutnaly samozřejmě jinak, ale vůbec ne špatně, dost mne navnadily a teď ty tady ještě!
Sweet Potato ale musis si je upect,jinak to neplati.![]()
sakra i kupovanej by me mozna uspokojil.....![]()
Zarinya
Možná nějakej ten Ozzákův vanilkovej rohlik.
711990 Ja ich asi tiež budem piecť často. Boli dnes u nás syn s manželkou a hovorili, že lepšie ešte nejedli.
continuity Nie asi, určite by to zjedli. Sú naozaj vynikajúce!![]()
Victoria Ta moje vlákna neměla, jen mě vhuťově nevzala. Na tu naloženou v myslíkový sem úplně zapomněka, díky za připomenutí :)
Ounz Hele, co jsem našla ve špajzu:

Potrefenáhusa voni do toho KitKatu narvou kdeco. Mně nejvíc chutnal s náplní se zeleným čajem. Ale mně chutnalo se zeleným čajem všechno, zmrzlina, piškotový dort, čokoláda...
Kamarad ted dovezl z japonska kitkat s wasabi:)
nolita A jaký to bylo? ![]()
Ounz v podstatě normální kit kat, ta čokoláda byla bílá s nádechem do světle zelené a chutnalo to mírně po wasabi, nepřišlo mi to extra výrazné ... chuť samotného kit katu tam byla zachovaná, aspoň myslím teda, protože jsem to jinak neměla asi 100 let :-)
nolita Zajímavý :)
Co si pamatuju, tak moje babička přidávala do vanilkových rohlíčků pár hořkých mandlí - mají pak výraznější chuť.
nolita Já vždycky nejvíc frajeřím s Kit-katem plněným saké-a je tam cítit docela výrazně! :-) Ale já to teda nemám ráda, vozím to taky jen jako dárky. Když jsem tam byla na jaře na hanami, tak jsem všem dovezla nějakou limitku, která se prodávala jen během kvetoucích sakur, byly plněné saké a obalené v růžové čokoládě :-)

Garfie Japonsko je Kit-katová velmoc?
Sweet Potato evidentně!
Garfie Tady se každý hipsterský asijský bistro prsí jaký maj originální plněný mochi a vono KitKat! ![]()
Garfie já to taky nemám ráda, ale ze zvědavosti jsem to samozřejmě ochutnala... a fakt mi ta chuť přišla spíš jemná, otázka je, zda jsem nečekala, že mi z toho vyhrknout slzy do očí a když to nepřislo, tak mi to přišlo slabé :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY